Den rutiga A-linjeklänningen

03022019-IMG_4270

Nu har jag sytt nånting nytt igen! Egentligen är det bara en toile till en klänning jag ska sy i ett egentryckt tyg. Mönstret på klänningens modell har jag gjort själv och just därför ville jag sy en test innan jag klippte i fintyget. 
 
03022019-IMG_4272

Jag tycker verkligen att det är aptråkigt att sy toiler först, men oftast tyvärr, väldigt värt det. Ett smart tips är då att sy toilen i ett lagom fint loppistyg. Då blir det roligare att sy, du ger ett avlagt tyg nytt liv och dessutom skapar du ett plagg du kan använda och röra dig i. På så vis får du verkligen testa om plagget är skönt och går att röra sig i. 
 
03022019-IMG_4289

Den här A-linjeklänningen är sydd i en enda del. Ärmarna sitter alltså ihop med resten av kroppen och klänningen sys ihop under ärmarna och i sidorna. Det gör att klänningen blir rymlig och lätt att röra sig i och så är det ju fördelaktigt för mönstrade tyger eftersom det blir väldigt få sömmar.
 
03022019-IMG_4295

Klänningen fick en liten polokrage och ett sprund i ryggen som stängs med en klädd knapp. 

03022019-IMG_4283
 
Jag är faktiskt oväntat nöjd med klänningen! Det känns som att tyget passade perfekt till att va just en A-linjeklänning och den lediga modellen är superskön! 
 
Nu ska jag bara trycka på fintyget som jag färgat, sen känner jag mig trygg med att klippa i det! Det här blir mitt första bidrag till sypeppen Februari som du den här månaden hittar hos Josefine! Vad skapar du på just nu? 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
03022019-IMG_4288
4 kommentarer
Alicia Sivert

Så himmelens fin i nacken, med den lilla klädda knappen! Haha, jag har inte sytt på alldeles för länge, just för att jag vill prova ett nytt mönster men inte kan förmå mig till att göra en toile. Ska inspireras av detta och göra ett försök!

Svar: Taaack! Ja det här lilla tricket gör ett under för att toile-sömnaden ska bli av! Jag hoppas jag får ta del av ditt projekt! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Ååååh, vad fin!!! Gillar både modellen, tyget och detaljen med kragen!!!

Svar: Tack! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så sjukt fin! Det var en väldigt fin klänningsmodell på dig. Just nu gör jag slutfinishen på min tröja som jag började sticka på den 23/12 :)

Svar: Wow vilken snabbstickare du är! Vad härligt att få avsluta ett projekt!
Fredrikapåvinden

Emma

Jättefin!
Jag undrar om du inte kan göra ett inlägg om hur du gör mönster av redan befintliga kläder. Jag vill så gärna ha fler av mina favoritplagg i garderoben och tänker "äh, så svårt kan de väl inte va!" men vågar inte riiiktigt ta tag i det ;) Vore jättefint med tips på hur du gör om du ska göra en T-shirt eller tunika eller liknande utifrån ett favoritplagg. (eller kanske redan finns ett sånt inlägg?)