Den randiga polotröjan och de blå cigarettbyxorna

01042019-IMG_4574

Jag var så upptagen av att sy klart alla mina UFOn att jag i slutändan inte hann fota ett enda förra månaden. Men attans vad bra det känns att ha betat av alla mina UFOn! Så nu har jag istället massor med projekt att visa upp! Först ut blir en randig Polotröja och ett par blåa cigarettbyxor! 
 
01042019-IMG_4589

Polotröjan har blivit liggandes för att det är så tråkigt att sy täcksömmarna men nu så! Nu är den klar och jag är såå glad över det! Randigt är ju så himla fint, särskilt röd och vitrandigt! Jag har redan använt den massor! Tyget har jag köpt på den lokala lilla tygbutiken hemma och mönstret är mitt egna. 
 
01042019-IMG_4571

Byxorna är mitt gamla vanliga mönster på cigarettbyxor. Enda förändringen är att de här byxorna även fick små slitsar på sidan av byxbenen. Fint tycker jag! Tyget är köpt på loppis.
 
Dock hände en förfärlig grej första gången jag använde dem! De SPRACK!!! På en offentlig plats! Det lät JÄTTEHÖGT och jag fick springa och gömma mig. Det har aldrig hänt mig innan och jag undrar vad som gick fel?! Jag tror det kan vara att tyget är stummare än de tyg jag brukar använda? Nu har jag iallafall förlängt grensömmen och sytt ihop dem igen. Jag hoppas att det ska hjälpa. Lite pinigt att gå runt och spräcka sina brallor liksom.... Det här blir mitt första bidrag till sypeppen april! Den här månaden skickar du in ditt bidrag till Josefine här
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
 
01042019-IMG_4578
4 kommentarer
Mathilde

Vad fina UFOn! Tänkte på att du inte var med i Mars-peppen, men tänkte att det nog fanns en rimlig förklaring ;)
Måste bara få säga också att du är så snygg i håret!!

Alicia Sivert

Tröjan är PERFEKT och jag vill ha en prick likadan, plus en i gulvitt! Så snöpligt med byxspräckningen mitt bland folk och jag förstår att det var pinigt! Ett par av mina byxor sprack i sömmen mitt bak 5 min innan jag skulle börja undervisa en gång. Jag fick hoppa baklänges in i förrådet och häfta ihop dem med häftpparat, haha!

Linnéa

Älskar röd-vitrandigt, har en köpt tröja i den färgkombon och det är en av de mest använda jag äger. Byxorna är också väldigt fina och jag hoppas verkligen att du slipper fler missöden med dem <3

Camilla O

Vad fint! Undrar bara vilka som är dina vanliga cigarettbyxor? Är det ett eget mönster eller går det köpa någonstans?