Tyger, garn och en 60-talsklänning

För några veckor sedan var jag på en tripp till Stockholm. Jag orkade inte kånka med kameran men fick med mig några fina saker hem som jag tänkte visa er!  

26082018-IMG_2211

Allting lyckades bli färgmatchat också!

26082018-IMG_2212

Jag var så klart in på Tygverket en sväng! Jag har länge letat efter bra stickmarkörer och hittat en variant som jag ville testa men inte kommit mig för att beställa. Så hittade jag dem på Tygverket. Perfekt! Jag köpte även tunna fina knappnålar som ska vara extra bra för tunna tyger så det inte blir rispor och så köpte jag band som jag ska ha till mina verktyg i skolan. 

26082018-IMG_2213

På Beyond Retro hittade jag finaste grisrosa 60-talsklänningen. Personen som haft den innan har sytt in den hela vägen upp till ärmhålen vilket gör att just ärmhålen är väldigt små, så jag tror jag ska göra dem lite större. Jag köpte även ett nytt fint skrivblock att ha i skolan. 

26082018-IMG_2217

Något annat jag kollat på länge är garn till att göra en Flöjt. Efter en hel del letande bestämde jag mig för Rauma Finull och testade att lägga in olika nyanser i inköpskorgen, ta bort, lägga till, byta ordning. Så svårt! Inne på Litet nystan hade de just Rauma finull i en massa bra nyanser. Perfekt! 

26082018-IMG_2220

Avslutningsvis vill jag bara visa alla fina tyger jag fyndat på loppis i sommar. I vissa perioder och kurser i skolan går det åt så himla mycket tyg och det blir både dyrt och känns ohållbart, så nu har jag bestämt mig för att bygga upp ett gediget tygförråd. Ändå på ganska god väg va? 
6 kommentarer
Ellen

himla bra idé med tygförrådet! tyg på loppis kostar ju oftast inte så mycket, så förrådet behöver ju inte bli så ofantligt dyrt heller. ser fram emot att se vad du hittar på med dessa tyger!

Svar: Nä men exakt! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Rauma är nog ett av mina favoritgarner! Det är supermysigt att sticka vantar med. Så får du rester över från koftan tycker jag verkligen du skall sticka ett par vantar ;) Jag längtar lite till den dag då jag flyttar och kan få plats för ett tyg/garnförråd och kanske ett syrum om jag har tur!

Svar: Var roligt att höra! Jag har inte stickat nått i Rauma tidigare. Däremot fick jag Majas nya bok i födelsedagspresent, så jag ska verkligen följa ditt råd och sticka vantar av resterna!
Fredrikapåvinden

Alicia Sivert

Vilket drömuppdrag att bygga upp ett tygförråd! Jag får fortfarande lite dåligt samvete när jag köper tyg eftersom det redan är fullt och jag har börjat stuva in i garderoberna igen (vilket jag lovat låta bli!). Längtar efter att göra en storsortering och ännu mer efter att prova att sy i det gammelrosa sammetstyg jag traderade härom sist! Lycklig höstsömnad, Fredrika!

Svar: ELLER HUR! Jag får dock kanske ta det med en nypa salt för de flesta hyllor är redan fulla hehe... ÅHHH jag vill SÅ gärna se vad du ska sy i ditt nya tyg. Låter som DRÖMTYGET! <3
Fredrikapåvinden

Liselotte Johansson

Rauma finull är ett av mina favoritgarn. Det finns i så många fina färger. Fina tyger du samlat på dig. Ha en fin syhöst. Blir spännande att följa vad du använder tygerna till.

Sofia Karlsson

Men så fina fynd! Blir alltid lite avundsjuk när jag ser så fina garner. Älskar att sticka, men veganutbudet av garn begränsar ju en del. Så drömmigt med flöjten också!

Svar: Åh jag förstår verkligen. Podden stickkontakt har gjort ett helt avsnitt om just vegan-garn. Du kanske redan lyssnat på det, annars finns länk här: https://stickkontakt.wordpress.com/?s=vegangarn
Fredrikapåvinden

Anja

Sånna stickmarkörer har jag med, men mina kommer från klädaffären, där de sätter ihop prislappen med en del plagg. Tyvärr köper jag inte tillräckligt mycket nya kläder för att ha mer än typ 5 st. Jag har också några liknande köpe varianter i plast, men de spricker mycket lättare. Jag har också ett tygförråd på några lådor från loppis och brödbackar från auktion. Jag tänker att det inte gör så mycket om jag köper tyg i välgörenhetsaffärer, eftersom jag alltid kan skänka tillbaka det om jag inte använder det och får mindre plats.

Svar: Smart att återanvända dem! Då gäller det ju verkligen att hålla koll på dem också!
Nej men precis! Då kan en alltid skänka vidare om en själv skulle tröttna på det
Fredrikapåvinden