Hur jag sorterar mina provlappar!

Hösten är ju som ni vet den bästa sticktiden! Därför ska vi såklart vältra oss i just det, här på bloggen! 

22092018-IMG_3104

Idag tänkte jag att vi skulle djupdyka i min provlappsbok! Häng med! 

22092018-IMG_3105

Jag har alltså en bok för alla mina provlappar. Boken har tjocka blad så att pappret inte böjer sig av provlappens tyngd och en stor sprial så att boken inte för snabbt blir för tjock av lapparna. 

22092018-IMG_3106

Provlapparna blockar jag och fäster alla trådar på och sedan häftar jag fast dem i boken. 

22092018-IMG_3110

Sedan skriver jag vilket mönster provlappen hör till, vem som designat mönstret, vilken storlek jag stickat, vilket garn och stickor jag använt och när jag började och avslutade projektet. 

22092018-IMG_3114

Bakom provlappen gömmer jag etiketten till garnet jag använt. 

22092018-IMG_3112

På det här viset blir provlappen lite roligare att sticka samtidigt som det blir en minnesbank över mina projekt!

22092018-IMG_3113

Hur känner du för provlappar? Har du något system för dem? Berätta! 

22092018-IMG_3115
4 kommentarer
Elli

Förr hoppade jag ofta över provlapparna, men nu gör jag dem alltid, särskilt eftersom jag ofta gör egna mönster. Jag brukar tänka att om jag har tid och lust att lägga tiotal timmar på ett projekt kan jag lägga en halvtimme på att göra en ordentlig provlapp. Tyvärr brukar jag bara spara provlappen medan stickprojektet är igång och sedan antingen tappa bort den eller slänga den, men vore roligt att spara dem som du gör. Brukar dock spara etiketterna till garnerna jag använt och knyta fast en garnbit i dem så jag vet vilket garn som var vilket om jag vill få tag i mer av det.

Anonym

Vilken bra idé. Jag brukar inte spara provlapparna men det kanske jag ska göra i fortsättningen.

Linnéa

Jag gör verkligen aldrig provlappar x) Jag har gjort det någon enstaka gång, men när jag väl satt igång själva projektet har de inte alls blivit som lappen. Så jag börjar direkt och repar istället om det blir fel.

Alicia Sivert

Men vilket fint sätt att logga på! Det mesta av mina anteckningar hamnar på bloggen vilket är ovärderligt, men jag inspireras väldigt av den här analoga versionen och inte minst att en kan blanda in assemblage och kollage. Så fint och motiverande! Jag ska snart göra en provlapp faktiskt, för att räkna ut hur det där gamla sparade koftgarnet funkar. Kanske påbörjar jag min egen provlappssamling sen!