Alla koftor jag stickat!

Taaack för alla fina inlägg ni önskade! <3 Precis vad jag behövde som fått lite inspirationstorka här på bloggen, nu har jag nog inlägg så det räcker ända fram till jul! Ni får gärna fortsätta önska inlägg så ska jag sakta men säkert börja beta av önskeinläggen! Först ut kommer en önskan från Josefine om att visa upp alla mina koftor som jag stickat, hon önskade även att få veta lite om hur jag började sticka och lite allmän stickinspiration! Det kommer också, men jag har delat upp det i lite fler inlägg. Vi gillar ju att prata stickning, så ju mer desto bättre tänker jag! Nu kikar vi på alla mina koftor! Om ni vill läsa mer om en specefik kofta, klicka på bilden! 
 


Den hallonröda koftan - AUGUSTI 2011- SEPTEMBER 2013

Först ut har vi min hallonröda koftan. Mitt första stickprojekt och stora kärlek i livet (nåja... nästan!) Det är mitt allra första stickprojekt och mest använda plagg i garderoben tror jag. Jag har skrivit en hel kärleksförklaring till koftan i det här inlägget och där ser ni även fler bilder på hur koftan ser ut. Men jag tyckte att det va lite fint att ha orginalprojektbilderna här. Gulliga men inte så bra för att visa upp själva koftan. 
 
28122016-IMG_3133

Gemmakoftan - DECEMBER 2015 - DECEMBER 2016
 
Gemmakoftan var koftan som fick mig att börja sticka igen! Däremot blev den klar efter jumpern (som ni ser här nedanför) pga att den var med om en liten stickostrof på vägen. En väldigt bra nybörjarkofta att sticka (så länge som du håller hårt i stickpåsen och inte glömmer den på en second hand, så den säljs vidare, vill säga)! 
 
12112016-IMG_2426

Den hallonröda jumpern - JANUARI 2016 - OKTOBER 2016
 
Mitt andra projekt att färdigställa var en till hallonröd jumper (egentligen inte en kofta då, men den får va med ändå) efter ett vintagemönster. Även denna stickades på tunna vintagestickor och tunt ullgarn. Däremot gick den ju något snabbare att färdigställa än den första koftan! 


22072017-IMG_6504

Sirikoftan - DECEMBER 2016 - JUNI 2017

När jag började la upp Siri va jag fast i stickningen! Jag hade lite problem med mönstret i början men efter ett tag kom jag in i det. Jag gillar ju bäst att jobba i färg, men jag behövde en svart kofta i min garderob och då fick det här grå-svart-glansiga garnet bli en kompromiss och nu använder jag min Siri väldigt mycket. 


16082018-IMG_2131

Solange - DECEMBER 2017 - MARS 2018

Den uppmärksamma kanske nu lagt märke till att jag varje år i december påbörjat en ny kofta. Jag har gjort det till en tradition att till julafton va klar med årets alla stickprojekt och julklappar (eller jag har den ambitionen iallafall... lyckas sällan...) och då på kvällen lägga upp en helt nytt projekt. Världens bästa julklapp till mig själv. Jag har redan köpt garn och  mönster till årets julaftonskofta! Förra julen la jag alltså upp Solange och om jag jämför med tidigare projekt är Solange helt klart min snabbaste kofta hittills! Snabb och älskad! 

07062018-IMG_0552 
Bebiskoftan - MARS 2018 - MAJ 2018

En kompis till mig fick barn i april och det kräver ju en liten mini-kofta. Eller hur?! Så med tre nystan onion-garn som jag köpte för en massa år sedan och inte vetat vad jag ska göra av, fick det nu bli en liten gullig kofta. Med tanke på hur extremt varm sommaren va undrar jag om den lilla bebisen hann använda koftan innan den blev för liten. Nåja, det var en god tanke! 

26082018-IMG_2921

Loppan - December 2017 - Juni 2018 

Sista koftan i det här inlägget är min loppa som jag bloggade om för bara några veckor sedan men som var klar redan i början på sommaren. Summa summarum kan jag konstatera att jag blivit snabbare på att sticka men långsammare på att fota. Nån typ av cirkel som slutits. (eller bara den ökända, Onda cirkeln... vad gäller fotandet alltså...) 

Vill inte ni dela länkar på mönster till era favoritkoftor och drömkoftor så vi får en massa inspiration i kommentarsfältet! Skulle vara så fint! <3 


Följ Fredrikapåvinden på: Bloglovinfacebookinstagram, Youtube och pinterest
9 kommentarer
Sofia Karlsson

äääälskar detta inlägg! <3

Svar: <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Josefin

Hm, hur svårt är det att lära sig sticka på eget bevåg? jag kan liksom basics men har aldrig vågat mig på ett större projekt... jag tycker att det svåraste är att rädda stickningen när det går fel hehe, typ om jag tappar en maska eller så....

Svar: Så klart är det enklare att ha någon till hands att fråga, men jag skulle absolut säga att det inte är så svårt ändå att lära sig själv. På youtube hittar du i princip allt! Jag har en drös med sticklektioner på min youtube-kanal, bland annat hur du gör om du tappar en maska: https://www.youtube.com/channel/UCFOz4ur55qi6uKsEPjBrNQQ/videos?view_as=subscriber
och så får du så klart mer än gärna höra av dig om du har specifika frågor om stickning. Jag hjälper dig gärna så gott jag kan! <3 Lycka till!
Fredrikapåvinden

Angelica Wåhlin

Men alltså åh, du är ju så duktig med alla naturligtvis, men jumpern hade jag gärna adderat till min egen garderob! Tyvärr är jag inte alls bra på att sticka & har heller inte tålamodet.

Svar: TACK! <3 Nej jag förstår, alla har vi tålamod till olika typer av saker... Men om du håller lite utkik kan du ha tur och hitta nått liknande på loppis!
Fredrikapåvinden

bylijo.se

Vilka fina tröjor du gjort. Jag har också stickat många tröjor genom åren men har tyvärr inte längre tålamod att sticka tröjor.

Svar: Tack! <3 nej, det här med koftor tar ju lite tid. Men själv har jag konstigt nog mer tålamod för koftor än för t ex sockor... Koftstickning passar mig bättre.
Fredrikapåvinden

Alicia Sivert

Alltså åååååååh vilket fint inlägg och BÄSTA jultraditionen jag hört om att påbörja en ny kofta på julaftonskvällen! Mitt hjärta slog en liten lycklig volt av tanken!

Svar: Vad glad jag blir Alicia! Tack! <3 Eller hur! Du får gärna ta efter min tradition!
Fredrikapåvinden

Anonym

Alltså den röda koftan, den med kärleksförklaringen till. Jag älskar den SÅ mycket! Har själv försökt sticka en hel kofta eller jumper flera gånger men aldrig lyckats! Tror du detta mönster hade varit bra för mig? Eller hur ska jag lyckas? Blev så inspirerad nu!!!!!
Kram /Karolinesvintage.se

Svar: Vad kul! JAG MED! Hm vad är det som gör att du brukar sluta och vad är det du gillar med själva stickandet? Först och främst tänker jag att du ska sticka något du VERKLIGEN vill ha. Det är en väldigt bra morot. Sen tänker jag att du ska välja ett mönster som matchar vad du gillar med själva stickandet. Till exempel om du vill ha en stickning som du kan ha med dig på t ex tunnelbanan, när du tittar på serie och när du träffar folk, en så kallad socialstickning, ska du leta efter ett mönster med mycket slätstickning. Om du däremot vill ha en stickning som du behöver koncentrera dig på och som du stickar på för stickandets skull tänker jag att du kanske blir uttråkad om det bara är slätstickning och då kanske du ska leta efter en flerfärgstickad kofta t ex. Den röda koftan är en perfekt socialstickning. Det är väldigt få moment och mycket samma hela tiden! Säg till om du vill ha hjälp att hitta ett mönster! Kram!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Håller med Alicia att det låter supermysigt att börja med en ny kofta på julafton ^^ Det skall jag nog göra i år, fast det blir nog en islandströja istället för en kofta :)

Jag har ju bara stickat två koftor hittills. Den ena var Siri, som blev för liten och jag kom inte riktigt överens med mönstret. Den andra var Sansa som jag älskar!! Det är nog en av de bästa saker jag stickat. Dock ångrar jag att jag inte stickade långa ärmar som jag tänkte från början. Det är lite för kyligt om underärmarna att bära den nu, och det är för varmt att använda den när det inte är kallt om underärmarna. Moment 22 helt enkelt :P

Grahnslöjd

Vilket inspirerande inlägg och så otroligt fina koftor du gjort!! Jag har bara stickat barnkoftor än så länge men är sugen på att prova göra en till mig själv! Och förresten, vilken härlig jultradition!!!!!

Sofie

Alltså såååååå himla fint och inspirerande inlägg!! Jag är super sugen på en sirikofta! Har sett många som stickat den och den är ju så fin! och känna som att din fungerar till många tillfällen och outfits? ^^ Men också Loppan...helt magiskt med alla färger! 8D