Sypeppen November: Nyponsockorna

Oj vad tiden går undan hör ni! Det är redan november och hög tid att lämna in sypeppsbidraget! Egentligen är ju sista dagen att lämna in den 25 varje månad. Men ibland räcker ju tiden inte riktigt till och därför kommer mitt bidrag idag. Därför ger jag även er till imorgon på er att skicka in bidraget till november, om du glömt eller inte hunnit <3 

14102018-IMG_3211

Jag har ju faktiskt stickat två par egendesignade sockor under hösten och de måste ju få vara med på sypeppen! 

14102018-IMG_3210

De är ett par tvåfärgs-stickade, tå-upp-sockor med små söta muscher på och en istickshäl! Det ena paret stickade jag i rosa och mossgrönt. Inspirationen fick jag från nyponrosen, jag tycker den rosa rosen gör sig så himla fint ihop med sina gröna blad. 

14102018-IMG_3195

Det andra paret blev en lite snällare variant i ljusblått och ljusrosa! 

14102018-IMG_3198

Här hittar du mönster och info om du också vill sticka Nyponsockan. Det skulle göra mig så glad! <3 


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
3 kommentarer
Anna

Mina nyponsockor kommer vad det lider och blir i grönt och orange, som nypon o gröna blad! Faktiskt väldigt kul att sticka de där små muscherna och enklare än vad jag trodde eftersom jag mest stickat bara rätt/avigt!

Svar: <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

De är ju så fina! Tycker du har fått till så fina färger <3 Själv håller jag fortfarande på med hälpartiet på min första socka. Stickar om det för tredje gången nu, men jag är van vid att göra om det ;P Har så höga anklar att det alltid blir strul när jag skall sticka häl, så får alltid göra om det några gånger innan sockorna passar.

Svar: Åh tack Linnéa! <3 Åh vad jobbigt! Det är ju inte kul att repa upp! Hoppas du löser det snart!
Fredrikapåvinden

johanna

Hejsan! Jättefina strumpor och så roligt med sypeppen!Jag har en fråga du kanske kan hjälpa mig med. Planerar att sy en liten väska och är på jakt efter passande band till den. Vill ha band i skinnimitation, ca 2-3cm brett med slät yta och gärna i fin färg. Har letat på de textil-hemsidor jag känner till men inte hittat något, har du några tips? tack för en jättefin blogg!

Svar: Tack! <3 Åh nej tyvärr, har verkligen inga bra tips... Har du efterfrågat i fb-grupper? Vi har ju en fb-grupp till sypeppen: https://www.facebook.com/groups/263497957137766/
eller typ skapargäris? Hoppas du hittar vad du letar efter! <3
Fredrikapåvinden