Nyponsockan - Mönstret

Äntligen har det blivit dags att börja sticka! Idag släpper jag mönstret till Nyponsockorna. Sockorna stickas som en tå-upp-socka med en istickshäl och så klart kommer det komma hjälpande instruktionsvideos. Garn införskaffar du hos Garnkorgen och får då 15 % rabatt på alla oniongarner med koden: onion15. All information du behöver veta om materialet hittar du i det här inlägget
 
14102018-IMG_3211
 
Mönstret består av fyra sidor och du laddar ner hela mönstret här eller på Ravelry! Ett stickmönster ser oftast mer komplicerat ut än vad det faktiskt är. Mitt tips är att du först läser igenom hela mönstret en gång för att få en helhetsbild och när du gör det behöver du absolut inte förstå allting! Sedan läser du del för del i den takt du stickar i. När du väl har stickningen i dina händer brukar det mesta falla på plats när du  kommer till momentet i beskrivningen. Och om nånting känns klurigt eller om du är osäker på nått, fråga! Så hjälps vi tillsammans åt att räta ut frågetecknen! Alla tekniker som du behöver kunna kommer vart eftersom att dyka upp på min youtube-kanal. 
 
14102018-IMG_3183

De lektioner som kommer som instruktionsvideos i årets stickskola är:

Hur du lägger upp en Tå-upp-socka
Hur du stickar med två färger - Flerfärgstickning
Hur du stickar en musch till nyponsockan
Hur du plockar upp hälmaskor
Hur du syr maskstygn

Lektioner från förra årets stickskola som du behöver kunna är:

Hur du stickar räta maskor
Hur du stickar aviga maskor
Hur du byter färg i din stickning
Hur du ökar 1 maska
Hur du stickar två maskor tillsammans
Hur du stickar en Lyft, Lyft, Rät
Hur du maskar av din stickning
Hur du fäster garnet i din stickning

Om du skulle tappa en maska eller behöva backa tillbaks några maskor: 

Plocka upp maskor
Sticka tillbaks maskor

14102018-IMG_3184

Jag är så nyfiken på hur det går för er? Har du valt garn än? Jag blir såå glad om du vill berätta hur det går för dig! Jag är såå nyfiken på vilka färger alla Nyponsockor kommer få! Tagga gärna ditt garn och sockorna med #Nyponsockan så vi kan följa varandra!Följ garnkorgen på:
 

I samarbete med 2
2 kommentarer
Linnéa

Alltså jag hade ju inte tänkt börja med dessa sockor än, eftersom jag redan har ett antal projekt som ligger före i kön. Men sen kom jag ju på att jag har en hel del sockgarn liggandes kvar från ett annat projekt. Och då blev jag väldigt sugen på att sätta stickorna i sockorna ändå xD Kanske skall försöka sticka klart tröjan till sambon först och vänta tills några av dina videos kommit ut, men sen hamnar de nog på stickorna i alla fall :D

Svar: Åhhh vad glad jag blir att höra det Linnéa! <3 Jag ser verkligen fram emot att se dina sockor! <3
Fredrikapåvinden

Alicia Sivert

Du är så fantastiskt proffsig och grym alltså! Ska bli så roligt att följa alla olika färgställningar och tolkningar som skapas i höst!

Svar: TACK finaste Alicia! <3 <3 <3 Blir så glad att du tycker det <3
Fredrikapåvinden