Mina tekoppar!

Jag tänkte kicka igång bloggandet igen med ett önskeinlägg! Nämligen ett om vilka koppar jag har i skåpet här hemma! Vilken fenomenal önskning! Självklart ska vi kolla in i mitt koppspåp! 


22092018-IMG_3010

Jepp, så här står mina koppar och trängs i skåpet ↑

22092018-IMG_3011

och här ser ni en av varje sort. Ganska gulliga ihop ändå! 

22092018-IMG_3014

Först ut har vi en kopp som jag fått av min bästis Tojan i julklapp. En perfekt kvällste-drickarkopp för det får plats mycket te i den och tet håller sig varmt länge. Den var så bra så att jag för några år sedan kompleterade med en till kopp. Så nu kan jag dricka kvällste ihop med nån om andan faller på. 

22092018-IMG_3015


Här ser vi ett nytillskott från sommaren. Även den här är ganska stor men tet svalnar lite fortare, så det är en perfekt kopp för sommarmorgnar. Och så gillar jag det maffiga fatet till! 

22092018-IMG_3019

Den här koppen är en av mina absoluta favoriter vet ni. Den är del av en servis bestående av fyra koppar med fat, fyra assietter, en tekanna och en gräddsnipa. Den rymmer ganska mycket te och tet svalnar lite så där lagom fort. En lagom-kopp helt enkelt! 

22092018-IMG_3023

Den här lilla koppen med fat har jag två av och fick av mina bästisar på gymnasiet <3 
 
22092018-IMG_3030

Här har vi också ett nytillskott. Egentligen en kaffekopp, men vem bryr sig om sånna värdsliga ting? Jag har sex koppar med fat plus tre extra fat. Jag tycker mönstret är så där perfekt 60-taligt och retro. Fint! 

22092018-IMG_3029

Kolla bara så fin bården är på fatet <3 

22092018-IMG_3033

Nu har vi kommit fram till mina glaskoppar. Jag har fem av dessa men inga fat. Jag vet inte om det finns tillhörande fat till dem? Det här är ju egentligen också kaffekoppar, men jag köpte dem för att min bästis Tojans familj har sånna här glas på fot och jag var så imponerad av dem när jag var liten. 

22092018-IMG_3038

Så jag unnade mig att som vuxen få förverkliga den drömmen. 

22092018-IMG_3040

Sist ut har vi min lilla rosenkopp! Av denna har jag två koppar med fat och två assietter och som ni kan se är ju det här också egentligen en kaffekopp, men jag dricker te ur dem ändå #vågavägrakaffe

22092018-IMG_3042

Vilka är dina favoritkoppar där hemma? 
4 kommentarer
Linnéa

Stämmer in på #vågavägrakaffe!! Te är så mycket bättre ;)
Alla mina koppar är favoritkoppar xD Jag har små och stora, koppar som egentligen skall drickas kaffe ifrån, en kopp som ser ut som en uggla och en som nästan är som en tekanna i storlek. Alla koppar passar vid olika tillfället. Jag väljer en kopp om jag vill mysa framför en film, en annan vid frukost och en tredje när jag pluggar. Kopparna har liksom en viss känsla med sig som skall passa med vad för känsla jag vill ha när jag dricker en kopp te. Kanske låter lite flummigt, men det är så jag väljer kopp ;)

Svar: Haha eller hur! Åh jag förstår precis. Jag tror inte riktigt jag har nån sån känsla till mina koppar som du har utan mer går efter funktion men jag kan verkligen relatera till att göra val baserat på känsla!
Fredrikapåvinden

Annika

Så mycket koppar du har! Jag har typ två olika sorter haha. Tycker nog din blå/gröna med små fyrkanter var finast! <3 Sån skulle jag kunna tänka mig ha själv!

Såg också dina små äggkoppar, jag har likadana! Min lilla historia kring när jag köpte äggkopparna är lite kul: jag var i Stockholm över dagen och köpte de ganska tidigt på dagen. Sen gick jag runt och va försiktig med påsen hela dagen, även hem på tåget. När jag kom hem gick jag in i porten och ställde ner påsen på stengolvet precis utanför min ytterdörr för att ta upp nycklarna, då kraschade den orangea äggkoppen såklart! haha. Minns hur besviken jag blev. Men har tre stycken iaf :)

Svar: Tack!<3 Ja den är nog också min favorit! Åhhh nej vad förargligt! Känns ju så oturligt att en faktiskt gick sönder! tur du hade tre till!
Fredrikapåvinden

Liselotte Johansson

Vi har många olika koppar. En del har vi en av, en del har vi flera av och en del har vi en hel servis av. Jag är tedrickare och maken är kaffedrickare. Mina två favoriter är en stor tekopp från Rörstrand i serien Mon amie och en mindre tekopp från Villeroy & Boch serien wild rose.

Svar: Åh mon amie-kopparna är ju så fina!
Fredrikapåvinden

Elice

Så fina allihop! Jag har ett hopplock av loppiskoppar, och 49 muminmuggar....:) Som jag sett att du dricker ur hos din familj? :) Dom är mina absoluta favoriter, oavsett dryck.

Svar: Tack! <3 wow 49! Det är MÅNGA Muminmuggar! Ja precis, min mamma har samlat på dem! Tycker de är så fina!
Fredrikapåvinden