Hur du stickar en musch till Nyponsockan

♦ I samarbete med Garnkorgen ♦

14102018-IMG_3182

Snart är det helg hör ni! Hösthelger är ju perfekt för stickning (vilket helg som nu inte skulle va det?) Jag ska mysa ner mig i soffan framför en bra serie, med en stor kanna te nära till hands och en ännu större skål med godis närmre till hans och så stickningen så klart! För att du riktigt ska kunna nörda ned dig i stickningen den här helgen släpper jag två stickvideos idag. Först ut visar jag hur du stickar muschen till Nyponsockan. 

Lektion 18 - Hur du stickar en musch till Nyponsockan
 
 
I lektion 18 får du lära dig hur du stickar en musch till Nyponsockan
 

Nästa lektion kommer upp ikväll! <3 Glöm inte att tagga dina sockbilder på instagram med #Nyponsockan så vi kan följa varandra! 

2 kommentarer
Anonym

Åh...längtar till garnet kommer. Eva

Svar: Eva! Har du fått ditt garn än? // Fredrika
Fredrikapåvinden

Amanda

Känns som att du kanske har nämnt detta i något av din tidigare inlägg, men vad skulle du rekommendera att sticka för en nybörjare? Sockor vill jag gör någon gång men känns jobbigt att göra två av nåt?

Svar: Hej Amanda! Förlåt för det sena svaret! Jag hoppas att du redan hittat ett passande mönster men annars kommer lite tips här:
Till att börja med, fundera på vad du är sugen på att sticka och verkligen vill ha. Då blir stickningen mycket roligare än om du t ex stickar en superenkel lång halsduk men som du egentligen inte vill ha. Vantar och sockor är ju rätt bra för att de går ganska snabbt att sticka, men precis som du säger krävs det ju två. Mössor är små och är klar när den är klar. Sjalar tenderar att vara större men ganska repetativa. Själv tycker jag att sjalen är ett bra nybörjarprojekt men som sagt beror det ju på vad just du är sugen på.

Alltså: Leta efter ett enkelt mönster som känns roligt på ett plagg du vill ha och behöver!

Säg till om du vill ha hjälp att hitta ett mer specifikt mönster! Kram!
Fredrikapåvinden