Vindsprojekt: Mars

24022018-IMG_9707

Oj så fort det går! Jag har knappt hunnit fatta att det är mars redan! Den här månaden har vi ju tema UFO och Återbruk på sypeppen och jag har i helgen satt mig ner och funderat på hur jag vill lägga upp det så ni ska få se bilder inom kort! I väntan på det kan vi kolla på vad jag skapat på i februari och vad jag kommer jobba lite parallellt med nu i mars.

24022018-IMG_9712

Vi börjar att kolla in sömnadsprojekten där tre av fyra faktiskt råkar passa in på månadens tema! 

24022018-IMG_9715

Byxorna och toppen har jag ju visat innan här på bloggen men ujj, ujj, ujj vad jag har sprättat! Fy tusiken så mäckiga byxorna varit. De är ett par gamla byxor som jag hittat bland farmors UFO:on som jag bestämt mig för att sy om så de passar mig. Nu är de så tråkiga att sy på så jag får sy en liten stund i taget för att hålla projektet i liv men inte bli heeelt uttråkad. Blusen syr jag av ett tyg från farmor och den däremot är nästan klar! 

24022018-IMG_9718

Även det svart-vit-bruna tyget kommer från farmor och jag håller på och syr en Coco-top i den! Det puderrosa plisserade tyget syr jag ett par byxor av! 

24022018-IMG_9719

Nu går vi över till stickfronten där det varken är återbruk eller UFOn jag jobbar med, men det kommer nog stickas en del på de här ändå! 

24022018-IMG_9723

Loppa har jag inte hunnit sticka jättemycket på sen senast, dels för att garnet nästan är slut så jag har beställt lite mer men också för att jag lagt mest fokus på att få klart Solange. 

24022018-IMG_9732

Som jag nu nääästan är klar med! Den har också varit ett riktigt tråkprojekt att sticka på med all sin slätstickning men jag tror den kommer bli SÅ fin! 

24022018-IMG_9727

För att inte förgås av all slätstickning har jag stickat en del på sockorna Förgätmiej av Maja Karlsson.

24022018-IMG_9728

Väldigt mysig och fin stickning! Vad skapar du på just nu? Har du dragit fram några gamla UFOn eller återbruksmaterial? 
5 kommentarer
Johanna

Så mycket fint på gång, kommer säkert bli toppen!
Jag tycker din design på bloggen du har är så fin också, är också lite sugen på att ha något annat som bakgrund. Är det Wordpress?

Svar: Tack! <3 Det är nån blogg.se design som jag utgått från och sedan gjort om lite, var så länge sedan så jag minns inte riktigt tyvärr ^^ Men om du kollar på deras olika design-alternativ borde du hitta nått liknande bland dem!
Fredrikapåvinden

Helga

Så mycket fint! 😀👌 jag stickar fortfarande på en filt till bäbisen. Fick färdigt en hel del de senaste veckorna iaf :) är lite sugen på att lägga upp till en ny kofta till mig eller nåt av barnen men jag ska sticka färdigt filten först iaf.

Svar: Taack! <3 Åh vad mysigt det kommer bli för lilla bebisen med en hemstickad filt! Koftor är mitt roligaste att sticka så det tycker jag absolut att du ska unna dig!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Förutom de vanliga stickningarna har jag dragit fram lite sömnadsprojekt som har varit liggandes ett tag, men jag börjar redan tröttna på dem igen. Det dyker bara upp massa problem som måste lösas och då tappar jag lite intresset för projekten :/

Svar: Åh jag fattar preciiiiiiis! Sååå tråkigt. Du kanske kan varva dem med att göra nått roligt emellan eller bestämma att göra 1 sak varannan dag eller 10 minuter varje dag eller nått liknande, så du inte behöver jobba så länge åt gången men ändå kommer lite längre med dem. Så brukar jag jobba när jag har extremtråkiga projekt som jag måste ta mig igenom!
Fredrikapåvinden

Eva

Vilka vackra bilder! Jag har som själva min företagsidé att skapa från återbruk och spill, men i helgen har jag sytt lite kläder till mina barnbarn också. Jag har äntligen fått användning för tyger jag haft länge och framförallt också använt mig av återbrukade plagg som delar av barnkläderna. T ex har jag använt en vuxentunika i mjuk chambray i ljust denimblått som nederdel på en barntunika och även halskant och sprund. Till en annan barntunika har jag tagit en volang från en återbrukad vuxenblus och satt nedtill och även tyg till en applikation. En långärmad barn-t-shirt kantade jag med remsor skurna ur en gammal herr-t-shirt. Det var så roligt att skapa lite sånt som omväxling!

Svar: Tack!!! Vilken fin och bra affärsidé! Låter verkligen som du haft en rolig och kreativ helg! Det är ju nästan nått magiskt att få skapa nytt av något gammalt och se det förvandlas till något nytt framför ens ögon!
Fredrikapåvinden

Johanna

Jaha det är blogg.se? Fint då ska jag kolla lite☺️

Svar: Ja precis! Säg till om du inte hittar så ska jag se om jag kan luska ut vad jag har!
Fredrikapåvinden