Sypeppens insamling: Mars - UFO och Återbruk!

 

 
 
Årets första vårmånad är här! Tjohoo! Äntligen kommer ljuset tillbaka och oj vad vi ska skapa tillsammans i vår! För att fira in våren tänkte jag och Josefine att det vore på sin plats att ha årets första temapepp! Nu börjar det nästan bli tradition här på bloggen att mars är UFOnas månad, så varför ändra på ett vinnande koncept? 

Untitled

MÅNADENS TEMA: UFO OCH ÅTERBRUK! 

Så i mars kommer vi ha UFO och Återbruk som tema! Låt oss tillsammans ta tag i våra UFOn och sy klart den där trilskiga dragkedjan, sy en klänning av det loppisfynade tyget, sy om farfars gamla kavaj eller nysta upp den där koftan som inte var så rolig att sticka på trots allt. Vill du veta mer om vad ett UFO är och få tips om hur du lättast blir av med dem kan du läsa det här inlägget: 5 steg för att bli av med din UFO-hög 
 
Bidrag som du syr under månaden som inte passar in på temat vill vi ju så klart se ändå, skicka in dem som bidrag i april istället! 

Godbitar ur arkivet:
Sew along blus: Sammanfattningen
Kreativa listan
Den stora mönsterguiden: Rita dina egna mönster
 
Sömnadsinlägg under februari på Josefines blogg: 
 
 
Sömnadsinlägg under februari på Fredrikas blogg: 
 
Untitled

Så här går det till:

1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!

 

2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.


3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a - 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i  detta inlägget  

 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.
 
Untitled
 
 
 
6 kommentarer
Linnéa

Åh har tre -fyra projekt som stämmer in på detta x) Skall försöka ta tag i minst ett utav dem ;)

Svar: Åh vad härligt! <3 Lycka till!
Fredrikapåvinden

bylijo.se

Jag har en väska som dottern skulle fått i julklapp. Den ska jag ta tag i och göra klar.

Svar: Härligt! Låter som ett perfekt UFO att avsluta under månaden!
Fredrikapåvinden

Anonym

Nu ska vi se om jag gör rätt!
Här är en sovorm som jag sytt till mitt bonusbarnbarn. Gjort av gamla lakan och örngott, en bit spets som blivit över från något annat och några kuddar från Ikea.

https://www.instagram.com/p/Bf_blLIABki/

Alexandra Ljungberg

Det blir ett bidrag, denna månaden också ;) Ett lapptäckte till i rester av stretchtyg. Det räckte inte till ett stort, men till ett litet :)
https://www.instagram.com/p/BgQhbajn_tJ/?taken-by=alexxandra.lj

Nessie

Här kommer mitt bidrag till sypeppen. :) https://www.instagram.com/p/BgRHQ3jnVgr/

bylijo.se

Nu är jag klar med ett UFO, en minibag. Det blir mitt bidrag för mars. Kanske jag hinner göra klart några Ufon till.
http://bylijo.se/2018/march/minibag.html