Loppisfynden från Säffle

Jag skrev ju att jag gjorde en massa härliga fynd när vi var på utflykt i Säffle! Jag hittade såå mycket fina saker på loppisen där och hade riktigt loppisflyt!  

17022018-IMG_9657

Vi kikar närmre på fynden! 

17022018-IMG_9663

Blomfat är något jag haft brist på här hemma, så dessa tre små söta fat åkte ner i shoppingkorgen. Lika så det här lilla setet med koppar, fat och assietter. De ska jag använda som fotorekvesita. Det kan bli lite enformigt att alltid använda mina blå så nu kommer det dyka upp bilder med de här utsökta små rosenkopparna! 

17022018-IMG_9665

I det här hemmet går vinglas i kras var och varannan vecka, så jag brukar alltid köpa ett gäng billiga, halvfula vinglas för fem kronor styck när jag är på loppis. Jag hittade även en liten fin ljusstake och en potatispress! Oj vad här ska pressas potatis i sommar! 

17022018-IMG_9667

Lite fina vaser och krukor fick också komma med inför växtsäsongen! 

17022018-IMG_9670

Liksom den här underbara picknickkorgen! Hur fin var inte den? Och så den lilla saftkannan så klart i den perfekta ljusblå färgen. 

17022018-IMG_9673

På klädavdelningen hittade jag en norsk lusekofta och en svenskdesignad klänning från vad jag skulle gissa på 70-tal. Så fina! Koftan fick jag ge ynka 175 kronor för och klänningen är i den där perfekt hallonröda färgen som bara INTE går att fota. Det är verkligen ett problem här på bloggen med tanke på allt hallonrött jag äger...

17022018-IMG_9681

Kolla så fint ok och mönster klänningen har! 

17022018-IMG_9682

För att inte tala om mönsterstickningen och färgerna på koftan! 

17022018-IMG_9684

Jag gjorde även lite fynd på textil-avdelningen, som ett gäng dolda blixtlås! 

17022018-IMG_9687

Lite lingarn, ullgarn, gammal märkbok med fantastiska typsnitt och färger och så en... nu står det helt still i huvudet, men en sån snurra för att spola upp spolar till när en väver till exempel. Vad heter det? 

17022018-IMG_9689

och sist ut hittade jag de här fantastiska hemvävda dukarna! Det måste varit nån otroligt duktig väverska med exakt samma smak och färgskala som mig som lämnat in alla sina dukar på loppis. Jag hade kunnat köpt rubbet men fick behärska mig och valde ut de finaste. Det var årets första loppisskörd! Har du gjort några loppisfynd än? 
4 kommentarer
Jenny

Alltså hjälp vilken jädrans fyndardag! Låter som en bra plan att åka på loppisrunda med dig, du verkar ju nosa upp varenda bra fynd en kan hitta! ;)
Ros-mönstret på kopparna är ju bara för gulligt, har en mini-ugnsform i samma serie! Och dukhögen blir man ju alldeles vår-pirrig av!<3

Svar: Haha! Eller är jag helt odräglig och snor alla fina fynd för dig! XD Det där kan gå så mycket i vågor tycker jag ena gången hittar en en massa fint för att nästa gång inte hitta nått alls.
Meeen vad fint med en liten ugnsform med det rosenmönstret! <3 Låter såå fint!
Fredrikapåvinden

Ellen

åh, så himla mycket fint!! pressad potatis <3

Svar: Eller hur! Så gott!
Fredrikapåvinden

Beatrice

Åh, så mycket fint och bra! Så avis på picknick-korgen, den verkar vara extra spännande med de där två locken, och en öppen del? Är det för flaskor månntro?! Och så fina krukor och vaser, verkligen en bra omgång!!

Svar: Ja men visst var den fin! Jag skulle gissa att de öppna facken skulle passa väldigt bra för flaskor! Nu längtar jag efter att få fylla den med en massa gott och gå på picknick. men det får gärna bli liiiiite varmare!
Fredrikapåvinden

Fanny

Heej! alltså du är så himla grym på loppisfynd. det verkar som att du har så himla mycket bra loppisar kring där du bor. hade inte du kunnat ha en liten sammanfattning någon gång över dina bästa loppisställen?
sen undrar jag lite över din skola. för visst pluggar du på hdk textil-kropp-rum? jag har eventuellt tänkt söka den inför hösten, men står och väger mellan den och hdk textilkonst i gbg (har redan sökt textilkonst och blev förlängd tid för arbetsprover på den andra).
men hur tycker du utbildningen är? trivs du?
( och din blogg är fantastisk, har följt dig i många år och tycker fortfarande den är bäst! )
ha det fint!

Svar: Hej Fanny! Jo men absolut! Jag ska skriva ner det!
Precis! Jag trivs väldigt bra, jag gick förberenade här på Stenebyskolan förra året och kände tidigt att jag trivdes på skolan. Jag gillar att det är en ganska fri utbildning där du själv kan välja vad du vill rikta in dig på, det är bra och stora lokaler och så uppskattar jag verkligen att skolan ligger på ett så litet ställe. SÖK om du är intresserad och kom och kolla om du tror det är en skola för dig! Jag trivs som sagt jättebra!

och TACK vilken himla fin och gullig kommentar! <3 Hör av dig om du har fler frågor, du kan lägga till mig på fb isåfall så blir det lite lättare att konversera! Lycka till!
Fredrikapåvinden