Sypeppen Maj 2018

Äntligen sommar hörni! Som vanligt speglas vädret i sypeppens bidrag. Inte så mycket ulliga plag utan desto fler svala sommardrömmar. Det bjuds på en hel del plagg sydda efter Tillys mönster, lite bebisplagg och en magisk fjällripa. Perfekt inspiration inför sommaren! Tack för alla era fina bidrag! <3 

 


Karin har sytt en underbar kimonojacka i mönstret Kimonojacket från Sew Over It. Tyget är en sjal hon köpt i indien och hon har utnyttjat och låtit sjalens kvalitéer ta plats även på kimonon! 


Josefine sydde en somrig Cleo-klänning till sin syster. Vem vill inte strosa till stranden i den här? Alexandra har sytt två små urgulliga bodies till sin kommande bebis. Tygerna har hon återanvänt från plagg som krymt i tvätten. Så smart sätt att ta till vara på plagg en inte kan använda! 


Det fick även bli en liten boll i resttyger! och så klart något för mamman och magen också. Alexandra har sytt tröjan efter mönster från Tillys senaste bok, Stretch! Ser den inte väldigt skön ut den där tröjan? Liselott har sytt en sval och somrig klänning i sidentyg hon köpt på tradera. Så härligt att kunna sy sin egen sommargarderob va! 

23052018-IMG_0403

Själv har jag sytt ett par svala byxor i ett puderrosa, plisserat tyg och en tunika för svala sommarkvällar i Tillys mönster Coco-top. 

 

Elins vackra fjällripa får avsluta majs sypepp. Fjällripan har hon broderat med tenntråd på silverfärgat renskinn. Visst ser den helt magisk ut? 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
 

 
5 kommentarer
Hanna Karlsson

Så mycket fint ni gjort allihopa. Jag skulle också vilja kunna sy.

Svar: Visst är det mycket fint! Och lättare än vad det ser ut! Om du är sugen på att lära dig sy lite har jag många enkla guider på bloggen. Till exepel hur du syr en kudde eller gympapåse. Då krävs bara lite raksöm och sicksack. Det är bara att säga till om du vill ha lite pepp eller hjälp!
Fredrikapåvinden

Alicia

Åh vad inspirerad jag blir! Jag sydde faktiskt också en sommarklänning i maj men ligger som alltid efter med fotografierna! Jag får försöka posera i helgen <3

Svar: Haha jag ligger också SÅ efter med fotograferingen. Fördelen med det är ju att vi får ta en massa härliga outfit-bilder bland alla blommor nu!
Fredrikapåvinden

Anki

Åh så fina bidrag! Jag måste vara med i sypeppen, jag glömmer alltid bort det av någon anledning. Men håller på med ett virkat linne nu som lär bli klart i juni, såå kanske kan jag vara med nästa månad :D

Svar: Jaaa vad roligt anki! Det tycker jag verkligen att du ska! :D
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Alltid spännande och inspirerande med dessa samlingsinlägg, man blir verkligen sugen på att sy en hop sommarkläder!!!

Svar: Eller hur! Jag är såå sysugen nu!
Fredrikapåvinden

Linda Jönsson

Så fina plagg ni har gjort. Jag är jättesugen på att sy men måste leta mönster och tyg först😊.

Svar: Vad härligt! Jag är också så sugen på att sy just nu. Hoppas du hittat passande tyg och mönster så du får sätta igång! Och välkommen att skicka in bidrag till sypeppen när du är klar!
Fredrikapåvinden