Sybingo - Mina sommartyger!

I samarbete med JanomeTygverket, Go recreate!
 
07062018-IMG_0588
 
Åh det är så kul att sybingon ÄNTLIGEN är igång! Jag är så taggad på att sticka, sy och brodera i sommar. Men kanske allra mest just på sömnaden eftersom jag har svårt att få tid till den annars. Men i sommar ska jag försöka sy massor! 
 
07062018-IMG_0594

Det finns inget som är så inspirerande tycker jag som att klämma och känna på material och drömma om vad det kan bli. Ibland kan det nästan räcka tycker jag! Vi kikar på vilka tyger jag inspireras av i sommar. 

07062018-IMG_0596

Först ut har vi tre tyger som jag tryckt själv. Jag skulle vilja sy en volangig topp en byxdress och ett par hängselbyxor. Visst skulle det bli fint? 

07062018-IMG_0599

Sedan har jag lite fina bommuls och viskostyger. Lite loppis och lite nyköpt. Jag tänker att saxtyget (som jag köpt på tygverket) ska bli en blus, det rosa tyget ett par svala byxor, det blommiga tyget en omlott-klänning och det gula tyget en byxdress. 

07062018-IMG_0602

och så har jag en massa somriga fina jerseytyger som jag vill sy lite somriga vintagetoppar av. Fler fina tyger hittar du hos Tygverket  som du ju dessutom får 10% rabatt på i sommar när du anger koden: sybingo18

Jag hoppas att du är lika taggad som mig på att skapa med mig och Josefine i sommar! Vad är du sugen på att göra under sybingon i sommar? 
 
Sybingo 18 öppniingsbild
4 kommentarer

Sybingo 2018

I samarbete med Janome, Tygverket, Go recreate!

tygverket 18 öppningsbild
 
Äntligen har det blivit dags för sommarens höjdpunkt på bloggen, nämligen sybingon! 
 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself -  din syjunta på nätet. Vårt mål är att motivera och inspirera till textilt skapande.

 

Under sybingon skapar vi i textila material och metoder utifrån årets bingobricka (som du ser nedan). Sybingon pågår under 10 veckor och vi hoppas att du ska inspireras till att skapa tillsammans med oss i sommarsolen. Kanske hittar du någon ny att inspireras av på instagram, lär dig en ny teknik eller avslutar det där projektet som blivit liggandes länge. Alldeles säkert är det att vi kommer ha en inspirerande och rolig sommar ihop! Årets bingobricka ser ut såhär:

 

I år är vi väldigt glada och stolta att presentera tre fina samarbetspartners: Tygverket, Janome och Go recreate. Tillsammans kommer vi bjuda på fina erbjudanden och DIY-inlägg! Men vilka är då våra samarbetspartners?

 

 

Tygverket är en tyg och sybehörsbutik, med två butiker i Stockholm samt en webshop. De erbjuder fina kvalitetstyger för hem och mode, sömnadsmönster och sybehör. Under hela sommaren (fram till den 31 augusti) får du 10 % rabatt hos dem när du anger koden: sybingo18

 

Janome Scandinavia är ett symaskinsföretag som säljer kvalitetsmaskiner och sybehör. Hos dem hittar du symaskiner för alla prisklasser och tillfällen vare sig du är intresserad av en symaskin för nybörjare eller proffs. Under hela sommaren (fram till 31 augusti)  får du 15% rabatt på alla saxar från KAI när du anger koden: SYBINGO18. Koden gäller vid ett tillfälle.Go recreate! drivs av Linnea Larsson: författare, arkitekt och influencer. Hon har skrivit boken Go recreate! en inspirerande bok om återbruk och sömnad med inriktning på barnkläder. Linnea driver instagramkontot go_recreate. Återbruk och sömnad, kan det bli bättre än så?

Såklart vill vi erbjuda vinster till de deltagare som kryssar flest rutor, och våra samarbetspartners har gått in med tre riktigt bra priser.

-Den personen som kryssar flest rutor i sommar har chans att vinna symaskinen Easy Jeans 1800 från Janome.

-Andra pris är ett presentkort à 300 kronor från Tygverket
- Och tredje pris är boken Go recreative! av Linnea Larsson

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Visst låter det som en härlig sommar! Vi hoppas verkligen att du vill vara med och kryssa rutor med oss i sommar!

 
07062018-IMG_0599

Så här går det till:

✂ Sybingon pågår till den 24 augusti.

✂ Kryssa genomförda rutor och få en hel rad: lodrät, diagonal eller vågrät. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans.

✂ Ett skapat projekt kan generera flera kryssade rutor. Om du exempelvis återbrukar något, som är mönstrat, i solen, kan du kryssa över de tre rutorna.

✂  Självklart går det fint att kombinera sybingon med sypepps-bidrag.

✂ För att vara med och tävla om vinsterna ska du senast den 24 augusti maila oss och berättat hur många rader du kryssat, samt skicka bilder på de alster du skapat i samband med sybingon. Vi vill även att du berättar om ditt bästa sommarminne från sybingon 2018. I det fall att flera personer har kryssat i lika många rader baserar vi vinsten på ditt sommarminne. Maila till oss på info.sewityourself@gmail.com

✂ Vi vill såklart se vad ni skapar! Instagramma gärna under hashtaggen #sybingo18. Dessutom får ni gärna kommentera i våra bloggar med länkar till projekt ni skapar i samband med sybingon.

✂ Om du vill ladda ner bingobrickan, tryck här

Sybingo 18 öppniingsbild
12 kommentarer

Vindsprojekt: Juni

17062018-IMG_0789

Hej alla fina sypeppare! Jag hoppas ni haft en underbar midsommar! I morgon händer det spännande saker här på bloggen så då får ni kika in! I väntan på det tycker jag vi kollar vad jag skapar på just nu. Jag befinner mig ju hemma i Dalarna så jag har förberett med en massa alster som är lätta att ta med!
 
17062018-IMG_0792

Först ut har vi Loppa som varit färdigstickad och blockad i flera månader men som jag haft lite knapp-dilemma med. Tills jag hittade ett gäng plastknappar efter farmor som är till för att trä ulltråd på i olika mönster. 

17062018-IMG_0796

Precis vad jag behövde! Och väldigt roligt att göra knappar på det här sättet också! 

17062018-IMG_0798

Mina sockar Förgätmigej tog jag också med hem för att fästa trådar och blocka! 

17062018-IMG_0801

Visst blir de söta i sina restgarner?

17062018-IMG_0804

Även Good vibes fick komma med hem så jag har nått lite längre projekt att jobba med. Jag har just fått byta färg och använda det vita nystanet! 

17062018-IMG_0802

Och ett litet syprojekt! En byxdress sydd i en loppisgardin som jag hade handsömnaden kvar på. Men nu är den klar och invigdes så klart på midsommarafton! Det är vad jag skapar på just nu! Vad skapar du på? Glöm inte att skicka in ditt bidrag till Josefine och sypeppen senast i morgon den 25 juni och kika in på bloggen för en rolig sommarutmaning! 

17062018-IMG_0790
6 kommentarer