Sypeppen Juli 2018: Den blommiga byxdressen

01072018-IMG_1136

Åh vad härligt det är med lite extra tid så här på sommaren! Det första jag gjorde när jag fick sommarlov var att sätta saxen i tyget där hemma. Jag hoppas att jag ska få många timmar vid symaskinen i sommar och extra kul känns det som vanligt med sybingon och att vi är så många som skapar tillsammans i sommar! Men nu kikar vi på månadens bidrag! 

01072018-IMG_1071

I våras när jag var i Göteborg sprang jag på två gardinlängder på Emmaus för 60 kronor som jag föll pladask för. Jag kände att tyget var som gjort för att vara en dress av något slag. 

01072018-IMG_1124

Efter lite funderande och skissande bestämde jag mig för att det fick bli en omlott, lite oversize byxdress med fickor. 

01072018-IMG_1146

Den är omlott både bak och fram och väldigt lätt och ledig. Den gick fort att sy och kommer användas mycket i sommar! Så nu får jag kryssa för Återbruka något, Gör en ficka och Skapa något mönstrat! Check, check, check! Hur går det för dig med att kryssa rutor? Glöm inte att skicka in ditt bidrag till sypeppen senast den 25 juli! 

01072018-IMG_1159


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
4 kommentarer
Annika

Så fin och somrig :)

Jag kryssar också rutor, fick bocka av kudde igår :D

Svar: Tack! <3 Åh vad härligt! Ska bli så spännande att få se vad alla skapat under sybingon!
Fredrikapåvinden

Liselotte Johansson

Vad fin den blev och somrig. Jag har en plan att sy en jumpsuit men det blir inte så mycket innetid vid symaskinen. Jag vill vara ute och umgås med min hund. Hon får inte vara inne då maken på äldre där blivit allergisk. Jag funderar på att ta ut symaskinen och sitta i skuggan och sy på den.

Svar: Tack! Nä det är svårt att få saker gjorda i den här värmen! Men att sitta ute tycker jag låter mysigt! Det ska jag nog själv göra nån dag! Jag fick tips på instagram att uppmana utesömmerskor att ha en fungerande jordfelsbrytare!
Fredrikapåvinden

Alicia

Åh, jag sydde precis hela dagen igår och nu skulle jag ju städa men nu vill jag plocka fram maskinen igen och fortsätta! Ska i alla fall återuppta mitt letande efter ett bra byxdressmönster. Världens bästa plagg ju! Din känns så somrig och härlig <3

Svar: Åh vad härligt det låter Alicia! Att vara i flow är ju en fantastisk känsla! Jag hoppas du hittar ett passande mönster så jag snart får ta del av din byxdress! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så snyggt! Jag förstår att du föll för tyget, för det är verkligen så fin och det passade verkligen bra i den modellen :)

Svar: Tack Linnéa! <3
Fredrikapåvinden