Vindsprojekt: Januari

24012018-IMG_9326

Här kommer ett inlägg lastat med mina januariprojekt! Visserligen hann det visst bli februari innan jag publicerade det här... hoppsan, så kan det gå! Men ni kanske vill se ändå? Vi kör --->

24012018-IMG_9331

Först ut bland årets projekt är Solange Cardigan, en superfin kofta designad av Karin Weststrand! Det är väldigt mycket transportstickning (alltså långa partier av slätstickning) som passar perfekt för lunchstickning, föreläsningar och spännande serier. Jag har stickat upp till ärmhålen och håller nu på med ärmarna. Varför är ärmar alltid sååå tråkiga?! Det känns lite bättre att sticka två samtidigt iallafall, de är en tröst att veta när de är klara så är de klara på en gång och samtidigt. 

24012018-IMG_9338

Jag stickar den i ett Alpakka Silke garn från Sandnes i en superfin hallonröd nyans. Garnet är jättemjukt, glansigt och ganska tunt. Jag föll totalt för det när jag var in i den nyöppnade(!) garnbutiken hemma i Avesta i jul och kände att det var perfekt för en Solange. Jag tror den kommer bli så fin! 

24012018-IMG_9359

Jag har även en Loppa på gång! Jag stickar den i restgarnerna som blev över från Holey Chevrons, alltså Kampes tvåtrådiga garn. 

24012018-IMG_9354

Det är verkligen en jätterolig kofta att sticka. Först stickade jag några provlappar där jag testade färgerna på olika platser i mönstret och sedan började jag med oket eftersom det är en kofta som stickas uppifrån och ner. Det har varit en bra kofta att kombinera med Solange som jag stickar i ett tunt garn och där det inte händer så mycket. Oket på loppa var en fröjd att sticka, så roligt att kombinera färgerna och se mönstret växa fram och dessutom ett ganska tjockt garn så det går undan! 

24012018-IMG_9371

Men nu när både Solange och Loppa nästan bara består av slätstickning kände jag att jag behövde ett projekt där de händer lite. Så av garnresterna från mina fruntimmersockor och Callasockorna ska jag sticka Förgätmigej av Maja Karlsson. 

24012018-IMG_9384

Eftersom mitt ena garn är spräckligt kommer mönstret inte komma fram så tydligt, men för mig gör det inget. Jag ville gärna mönstersticka något av just dessa två garn för jag tycker färgerna är så fina ihop! Men först en provlapp! 

24012018-IMG_9400

Jag har nämligen köpt ett block som jag ska börja sätta in alla mina provlappar i. På så vis kan jag skriva upp all information om mina stickprojekt så jag kommer ihåg vilka garner jag använt, vem som designade mönstret, när jag startade och avslutade projektet osv. Jag tänker att det är jättebra att ha och dessutom blir de ju mycket mer motiverande att sticka den där himla (viktiga) provlappen! 

24012018-IMG_9319

Nu undrar jag och Greta, vad skapar du på just nu? 
7 kommentarer
Ellen

din kreativitet golvar mig gång på gång!

Svar: <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Jenny

Åh vad jag gillar sånahär inlägg! Så mysigt att få grotta ner sig lite i andras projekt! Blir så glad och vårig av alla härliga färger och sista bilden med Greta är ju bara underbar<3

Svar: Tack! <3 Eller hur! Jag älskar också att läsa om andras skapande!
Fredrikapåvinden

Helga

Så fina tröjor!!!!!!!!!! Kul med provlappsbok:) jag tänkte jag skulle börja göra ordentliga läppar och sen spara dem till en filt eller kudde. Meeen jag orkar aldrig sticka hela lappen haha

Svar: Tack Helga! <3 Haha samma för mig! Vi får se hur länge jag håller i de den här gången... Fortsättning följer! ;)
Fredrikapåvinden

Ewa Svensson

Så fiffigt med en provlappsbok! Jag tänker att den kommer till användning på många sätt. När man vill sticka något av sina restgarner kan man ju titta i boken och se vilken stickfasthet garnet har. Så slipper man sticka ännu en provlapp ... Jag tappar allt som oftast bort etiketten efter ett tag. Den kan man ju klistra in också, så vet man var man har den .

Nu blev jag sugen på att skaffa mig en egen provlappsbok!

Svar: Ja men exakt! Jag tror det kan komma att bli en riktig guldgruva för mina kommande stickprojekt!
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vilka fina stickprojekt!! Och vilken kul idé med blocket!! Själv är jag en sån som har böcker och block för det mesta!;)

Svar: Taaack! <3 Ja böcker och block är ju nått extra!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilken underbar nyans din Solange har! Själv håller jag på med koftan Sansa av Kamilla Svhanlund :)

Svar: Visst är den en underbar färg! Älskar Hallonrött! Åh vilken fin kofta! Den ser jag framemot att få se <3
Fredrikapåvinden

Sofie

Åhåh! Greta ha blivit en liten tjockis! Myys!!
Woow! Vilka härliga färger det blir i Loppa! En regnbågskofta! Smart grej med provlapps katalog! Själv gör jag aldrig några provlappar... oops! Är alltid så otålig att komma igång, men egentligen är det nog en ganska bra grej det där med att testa först!^^

Svar: Haha ja en mer matälskande katt har jag aldrig träffat ^^ Vi försöker jobba på figuren men det är svårt hälsar Greta!
Haha ja provlappar är ju typ det tråkigaste som finns att göra... Men lite roligare blir de allt när en har ett fint block att sätta in dem i!
Fredrikapåvinden