Sysöndag!

Söndagar tycker jag är den bästa dagen för sömnad! Då brukar jag äta långfrukost och kanske skypa med Becca medan vi stickar och planerar projekt, frågar om smakråd och visar vad vi skapar på just nu.  

28012018-IMG_9459

Sedan brukar jag äta upp mitt lördagsgodis och dricka te i mängder medan jag sprättar och syr. 

28012018-IMG_9465

Just nu syr jag fortfarande på mina senapsgula farmorsbyxor. Jag har sprättat och sytt in benen lite och idag ska jag sprätta upp fickorna och ändra lite. Mycket sprättande just nu alltså... Suck! 

28012018-IMG_9468

Men de blir finare och finare och kommer snart förhoppningsvis sitta som en smäck, så medan jag sprättar lite till tänker jag på 7 anledningar att sprätta och repa upp mer. 

28012018-IMG_9476

Vad skapar nu på idag? 
4 kommentarer
Ellen

så fint att får se ditt skapande mitt i processen! jag skapar ingenting idag, utan idag ska jag sätta mig och tentaplugga litegrann. måste-börja-nu.

Anki

Åh så vårlikt och fint det ser ut hemma hos dig. Jag håller på och virkar på en mormorsrutefilt. Får se om jag kanske startar nåt mindre projekt idag också. Annars ska jag också försöka få upp ett inlägg på bloggen angående en väggbonad jag virkat färdigt :) Ha en bra söndag!

Svar: Ja det känns extra viktigt i februari att få in lite vårkänslor tycker jag! Låter som du också hade en fin söndag! <3
Fredrikapåvinden

Linda

jag ska alldeles strax ta tag i en kjol jag sydde i veckan. den blev alldeles för stor i midjan eftersom jag glömde räkna med att jag lagt till extra sömsmån som jag skulle vika in. så nu har jag en massa sprättande framför mig men ska lyssna på podcast samtidig tänkte jag. :)

Svar: Åh så trist med sprättande! Det var vad även jag mest fick ägna min helg åt... Det känns bra när det är gjort i allafall! Hoppas kjolen blir bra! <3
Fredrikapåvinden

Anonym

Jag har repat upp en mössa som jag påbörjat. Underbart garn (det som vi stickade sjalen i) men jag får inte till den älg som jag tänkte sticka som mönster. Inget problem med själva mönstret utan att det bubblar trots att jag inte själv tycker jag drar i garnet. Nu ska jag försöka med strumpstickor i stället för rundsticka och se om jag får till det.
Om du stickar en mössa (en vanlig rund mössa) och bara vill ha ett mönster (i det här fallet en älg som tar upp cirka 1/4 av mössans framsida), stickar du med mönstergarnet hela vägen runt eller inte?

Svar: Hm klurigt! Det är ju så tråkigt att fästa en massa trådar men när de blir så långt mellan garnbytet blir det ju svårt. Anna har gjort en bra video med tips på mönsterstickat, kanske kan du få nå bra tips i den? https://www.youtube.com/watch?v=lqr8tATEBSw
Fredrikapåvinden