Hur du stickar baskern Virvel

 
VIRVELpng

Äntligen är vi inne i december och som traditionen kräver så har jag och Josefine som vanligt en gemensam julkalender där vi delar med oss av julklappar du kan skapa själv. 

01122018-IMG_3547
 
I min första lucka gömmer sig baskern Virvel. Det är en lättstickad basker som du stickar färdigt på en helg. Alltså en perfekt hemmagjord julklapp att ge bort! Jag har stickat min basker i resterna från Fredrikas höstsjal, alltså i Kampes 3-trådiga garn. Du hittar garnet bland annat hos Garnkorgen
 
Du hittar mönstret här och på Ravelry. Tagga gärna din Virvel med #virvelbasker

01122018-IMG_3555

Jag älskar baskrar och tycker att det är så otroligt fint, men ibland tycker jag att den inte är lika fin när den väl sitter på huvudet. Den glider upp, ser ut som en svamp eller förvandlar en till en tant. Så i baskern Virvel har jag försökt undvika allt det där. Den har ett ganska stort hål för huvudet så att du kan ha den mer liggandes över huvudet och inte behöver dra ner den över pannan och själva baskern har jag inte gjort jättestor, för att undvika svamp-effekten. Jag tycker så mycket om Virvel och hoppas att du också ska göra det! 

01122018-IMG_3552

De sticktekniker du behöver kunna för att sticka virvel är: 

Hur du lägger upp maskor
Hur du stickar räta maskor
Hur du stickar aviga maskor
Hur du ökar 1 maska höger 
Hur du stickar 2 maskor tillsammans
Hur du syr maskstygn
Hur du fäster tråden i din stickning
 
01122018-IMG_3551
 
Glad första advent! <3 Jag ser fram emot att se din Virvel!

ADVENTSKALDER 2018
3 kommentarer
Linnéa

Så fin!!! Har suttit och funderat på vad jag skall sticka härnäst, har alltid minst två projekt samtidigt och blev klar med mitt ena igår. Och jag har ett underbart persikofärgat garn som jag har velat göra något med och nu vet jag vad jag skall sticka med det :)

Alicia Sivert

Fantastiskt Fredrika! Och TACK för att du delar med dig så generöst! Jag som gått och funderat över om det inte är dags för en vit basker men har PRECIS samma bekymmer som du med svamp/tantigheten. Detta ska jag genast prova. Mot garnbutiken!

Anonym

Tack!! Ska en tänka att omkretsen på baskern ska vara densamma som huvudet den ska sitta på?