Sypeppen Augusti: Förgätmigejsockorna

07082018-IMG_1864

Nu är mina Förgätmigejsockor äntligen klara! Eller egentligen har de varit klara sedan början av sommaren men de är ÄNTLIGEN fotade och publicerade! Med dessa sockor fick jag kryssa för rutorna Skapa något av ett färdigt mönster, Skapa något i garn och Skapa något inför hösten i sybingon. 

07082018-IMG_1860

Mönstret har finaste Maja Karlsson från Majas Manufaktur gjort och de är så söta tycker jag! 

07082018-IMG_1866

Jag använde restgarnerna från Fruntimmerssockorna och Calla-sockorna och jag tycker verkligen färgerna är fina ihop. Däremot fick ju det melerade garnet inte mönstret att riktigt komma fram till sin rätt. 

07082018-IMG_1861

Men jag är supernöjd ändå. Jag kommer att använda dem massor! Detta är mitt bidrag till sypeppen augusti glöm inte att skicka in ditt bidrag till Josefine senast idag den 25 augusti! 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
07082018-IMG_1871
2 kommentarer
bylijo.se

Vilka fina sockar. Superfina färger.

Svar: Tack! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så fina sockor! Det där med melerat garn kan vara lite lurigt, på vissa mönster fungerar det jätte bra och andra inte. Men jag skulle tro att det "problemet" här inte var meleringen utan mer att färgerna i sig ligger för nära varandra och gör att det inte blir någon kontrast. Ett bra tips är att kolla kontrasten genom att ta en svartvit bild på garnerna man skall använda. Då ser man väldigt enkelt om de är för lika varandra eller inte ;)

Svar: Ah smart! Det kan absolut ligga något i det! Jag ska tänka på de nästa gång!
Fredrikapåvinden