Vindsprojekt: April

11042018-IMG_0098

Äntligen börjar våren och ljuset göra sig påminda! Det är så härligt för jag får alltid mycket mer energi och pepp på våren. Så jag tänkte att vi kollar på vad jag skapar på just nu! 

11042018-IMG_0108

På sömnadsfronten har jag just nu tre projekt, det vit-blåa tyget är i själva verket delar till en klänning som farmor inte sytt klart eller som hon sprättat upp och det är månadens projekt i "I farmors fotspår". Det prickiga tyget är ett par byxor jag sytt men som behöver en ny dragkedja, ett litet UFO från UFO-månaden. Längst till höger har vi tyget som jag köpte på tygverket i vintras. Det ska bli en Etta-dress och jag är så taggad på den. Jag har klippt ut alla mönsterdelar och sytt en toile som blev på tok för stor, så nu har jag precis börjat på en ny toile. Håll tummarna för att den passar bättre nu! 

11042018-IMG_0112

På stickfronten börjar det äntligen hända lite grejer! Sedan sist är Solange färdig för att fotas. 

11042018-IMG_0118

En liten gullekofta har påbörjats, 

11042018-IMG_0119

Majas Förgätmigejsockor har jag påbörjat skaftet på, 

11042018-IMG_0122

Jag har kakat upp mina två nyinköpa härvor och köpt mönster till en Good Vibes och påbörjat att sticka provlappar. 

11042018-IMG_0123

Loppa ska steakas (så nervööööst)! 

11042018-IMG_0125

Så det här skapar jag på just nu, vill inte du berätta vad skapar du på just nu? <3 
6 kommentarer
Grahnslöjd

Åh, alltså du tar så fina inspirerande foton!!! Ska bli kul att se alla färdiga projekt sen!:) Jag håller mest på med presenter nu; bebispresenter samt en 3årspresent i form av låtsasmat. Har gjort klart några ufo:n, gjort min första brosch m.m. Är dock dålig på att blogga men det kommer...

Svar: TACK! <3 Det låter verkligen som du är inne i ett flow just nu! Precis som dig har jag också varit himla dålig på att fota mina färdiga alster den senaste tiden. Men nu kommer värmen och ljuset tillbaks och då blir det ju lite roligare igen!
Fredrikapåvinden

bylijo.se

Vad många fina projekt du håller på med. Jag håller just nu på med en väska som jag måste bli klar med i dag för det ska bli en present i morgon.

Svar: Tack! <3 Och vad fin väskan blev!
Fredrikapåvinden

Jenny

Blev helt pladask-kär i alla tre tygerna! Så härliga färger och mönster. Ser mycket fram emot att se hur de blir som färdiga plagg sedan :D
Själv har jag i veckan sytt ihop ett virknålsfodral som ska bli en födelsedagspresent, annars broderar jag vidare på mitt svartsticksbroderi och ska väl snart börja fnula på nästa månads söm!

Svar: Visst är det fina färger och mönster! Så roliga att jobba med! Ser framemot att få ta de av dina alster! <3
Fredrikapåvinden

Helga

Så mycket fint och färgglatt 😊 jag stickar på första blöjbyxorna till den där som lever rövare i min mage. Och så har jag 2 projekt som nääästan är helt färdiga men som känns så himla tråkiga att göra färdigt så jag låtsas inte om dem just nu 😋

Svar: Åh vilken otroligt mysig stickning! Då förstår jag att du har svårt att prioritera tråkstickningar! Jag tycker du gör rätt i att ignorera dem ett tag!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Är så kär i det rosaröda garnet <3 Jag stickar fortfarande på koftan Sansa och har påbörjat ett par av Faster Guggas babystrumpa med lite restgarner.

Svar: Visst är det fint! <3 Låter som du har fina projekt på gång!
Fredrikapåvinden

Anonym

Jag syr en prickig klänning m 60-talsvibbar

Svar: Åh så underbart fint de låter! Jag hoppas jag får se när du är klar!
Fredrikapåvinden