Sypeppen april: Farmors gula byxor och volangtopp

 Idag är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till sypeppen april och det gör ni på Josefines blogg! Och för mig har det tydligen blivit en vana att lämna in i sista minuten... Hm... jag får kanske försöka göra en ändring på det! Nåja! 
 
22042018-IMG_0137

Jag är äntligen färdig med de senapsgula byxorna från farmors UFOn! Jag packade upp dem strax efter jul, i delar och nogrant ihopvikta. Jag kunde se att byxorna en gång i tiden var köpta då de hade overlockade kanter, jag kunde även se att de blivit omsydda nån gång då de hade två pressade sömsmåner men där båda sömmarna var borttagna igen. Jag tråcklade ihop byxorna och insåg till min förvåning att de var ett par långsmala utsvängda 70-talsbyxor som omöjligt kan ha tillhört farmors garderob, snarare min pappas eller möjligtvis fasters. Farmor hade förmodligen repat upp dem för att göra mattrasor eller lappkuddar  av. Jag såg dock potensial i dem men hur snyggt det än är med senapsgula utsvänga 70-talsbyxor fick de sig en omgång med saxen. 

22042018-IMG_0150

För att ge byxorna min egen touch la jag till fickor, klädda knappar och hällor i ett rosa tyg, även det från farmors gömmor och så en liten matchande volangtopp på det! 

22042018-IMG_0177

Men jisses, hör ni! Jag har nog aldrig sprättat och svurit så mycket över ett sömnadsprojekt som jag gjort över de här byxorna. Jag har nog sprättat varje liten söm minst tre gånger.... 

22042018-IMG_0186

Byxorna har många små fina detaljer och jag tycker fickorna är SÅ fina rent estetiskt men tyvärr diffar de lite rent tekniskt. Så jag får fortsätta öva på fickor tror jag bestämt! 

22042018-IMG_0166

Och det är mina två första projekt i årets projekt I farmors fotspår. Nu vill jag som vanligt veta, vad skapar du på just nu? Och glöm inte att skicka in ditt bidrag till Josefine! 
 

Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself
?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp
 
 
5 kommentarer
Helga

Du ser ut som en 60talsdröm! Känns som att jag sagt exakt samma sak förut redan men det är ju sant 😊

Svar: Haha! <3 Tack Helga!
Fredrikapåvinden

bylijo.se

Snygg outfit.

Svar: Tack!
Fredrikapåvinden

Alexandra

Men så välsydda byxorna ser ut med alla detaljer! :) Himla roligt att kunna återanvända liksom. Känns som mycket av de som gjordes förr hade så mycket bättre kvalité i materialet än nu. Vi var nere i källaren för att ta upp bebiskläder å hittade kläder som jag ärvt som bebis som var gjorda på slutet av 70-talet/början på 80-talet nåt. När vi tvättat upp dem i 60 grader såg de ut som nya XD På lapparna stog det inte made in sweden utan tillverkad i Borås typ haha!

Svar: Tack! <3 Wooow vilken skatt att få ta fram så fina, gamla kläder! Jag tror veeerkligen att mycket hade betydligt bättre kvalité förr!
Fredrikapåvinden

Alicia

Alltså Fredrika du är briljant! Tråkigt att höra att sömnaden bråkat med dig i detta projekt men detalj- och formgivningsmässigt är de fulländade. Du har SÅN känsla för att sätta pricken över i!

Svar: Tack Alicia! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilken underbar outfit! Älskar de rosa detaljerna på byxorna, de lyfter verkligen det senapsgula. För att haft sådana problem som du hade med sömmarna, måste jag säga att resultatet blev väldigt snyggt :)

Svar: Tack Linnéa! <3
Fredrikapåvinden