Sypeppen september 2017: Disktrasorna

Ibland skapar jag saker som det känns att de knappt gills, så känner jag med mina disktrasor.  

17092017-IMG_7776

De är superlätta, kräver ingen tankeverksamhet, inte så mycket tid och ofta gör jag dem under tiden som jag gör något annat. Det känns nästan som de stickar sig själva, men så är det ju inte! 

17092017-IMG_7778

Ibland får jag en sån känsla att jag aldrig hinner göra någonting och då brukar jag gå tillbaks och kolla på mina årssammanfattningar för att påminna mig själv om att jag faktiskt gör alldeles tillräckligt. Då är det bra om det som känns som att det inte gills också finns med där, många bäckar små och så vidare. 

17092017-IMG_7781

Dessutom älskar jag faktiskt mina disktrasor. De går att tvätta, håller hur länge som helst och känns aldrig sunkiga och så är de fina och handgjorda. Så de här får bli mitt andra bidrag till sypeppen september! Glöm nu inte att lämna in ert bidrag senast ikväll! 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 
 
 
 
5 kommentarer
Linnéa

Är så sugen på att sticka egna disktrasor, men eftersom jag stickar så långsamt är det inte ett projekt jag prioriterar. Vilket material har du stickat dina disktrasor i?

Svar: Nä jag förstår det! Jag brukar ha en disktrasestickning liggandes som jag kan sticka på under vinkvällar t ex när jag kanske inte vill sticka på min finstickning ;) Jag har stickat mina i bambu och bomull!
Fredrikapåvinden

Anki

Den där känslan man får ibland alltså, när det känns som man aldrig gör nåt och alla andra bara tillverkar saker hela tiden! Då är det verkligen bra med en blogg där man kan kolla tillbaka, har hänt mig med! Sen kollar man vad man gjort på ett års tid och bara : shit vad mycket jag har gjort alltså! :)

Trevligt med hemmagjorda disktrasor. Du ser ut att ha så mysigt hem! <3

Svar: Ja men precis så! Så lätt att känna att alla andra har dubbelt så mycket tid och energi och superviktigt att se hur mycket en faktiskt hinner.
Ja jag gillar verkligen mina disktrasor <3 och TACK! <3
Fredrikapåvinden

Johanna

Jättefina ju! Skulle vara mycket nöjd om jag lyckades göra såna☺️🙌

Svar: Tack Johanna! <3 Det tror jag verkligen du skulle kunna göra! En disktrasa är ett utmärkt första projekt!
Fredrikapåvinden

Sofia

Vilket material är bäst för disktrasor? Bomull? Lin?

Svar: Jag brukar använda bambu eller bomull men lin funkar också bra!
Fredrikapåvinden

Alicia

Så fina! Undrar också om det är lingarn eller nån blandning eller nåt annat?

Svar: Tack! Jag har stickat i både bambu, bomull och även nått återbruksgarn nu när jag tänker efter!
Fredrikapåvinden