Monthly Makers "Inredning": Blomhylla till köksfönstret

Ni missade väl inte att Emilia, som är värd för Monthly Makers den här månaden, publicerade sitt bidrag igår? In, läs och inspireras! 

17092017-IMG_7758

Så, temat för den här månaden var inredning och jag tycker det är ett så himla bra och roligt tema! Jag älskar att tänka ut bra lösningar, piffa och plocka här hemma och jag tycker lika mycket om att få se hur andra bor och se vad de har hittat på för lösningar. Inredning är superkul tycker jag! En sak som jag länge tänkt på och funderat över är mina gigantiska fönster som jag har. De är i gammal stil och släpper in jättemycket ljus men de ger även väldigt bra insyn in plus att att  det har känts svårt att fylla ut fönstret. 

17092017-IMG_7764

Så i kombination med att mina växter blivit fler och att det är dags för verandaväxterna att flytta in kände jag att en växthylla till fönstret skulle sitta på sin plats. 

17092017-IMG_7752

Något som fyllde upp utan att för den skull tjuva på ljuset och som dessutom skapade mer förvaring för mina växter. 

17092017-IMG_7763

Jag var inte helt hundra på hur fiffigt mina hyresvärdar skulle tycka att en hylla i fönstret var så jag skuvade helt enkelt upp två små skuvar i fönsterkarmen, sågade till en bit planka som var lite kortare en själva fönstret och så hängde jag plankan i snören från krokarna. Jag tror Sandra gjorde nån liknande hylla för några år sedan? Minimalt med skrivhål men maximalt med växhylla! Win win skulle jag kalla det!

17092017-IMG_7767

Nu är jag sugen på att köpa lite linoljefärg och måla den ljusblå, skulle inte det va fint? Är ni taggade på månadens tema? Hur går de för er? Berätta! 

17092017-IMG_7753

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat "Kläder" och Elsa är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 augusti för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
 
10 kommentarer
clara

Men så otroligt fint och smart!

Svar: Tack Clara! <3
Fredrikapåvinden

Jenny

Så JÄKLA fint och smart! Har funderat länge på att jag vill ha någon sorts växthylla i vardagsrumsfönstret som bara är onödigt stort och tråkigt, men har inte riktigt vetat hur jag ska kunna få fast den. Får kika på om det går att lösa på liknande sätt i mitt fönster :D

Svar: Ja men kolla det! Verkligen ett superenkelt sätt att få upp en hylla på! :D
Fredrikapåvinden

Julia

ååh vad den lila färgen kommer bra (på blomman jag har glömt namnet på) när den står i solljuset sådär, så fin färg <33 och smart sätt att få mer plats för växter med en fönster hylla, snyggt ju!

Svar: Visst är palettbladet fin i sin färg just nu! Den är riktigt i sitt esse, de är nästan så att jag vill gå och flytta runt den bara för den passar in så fint över allt nu haha!
Fredrikapåvinden

Anki

Så himla fint ju! Och älskar att blommorna får stå där uppe, blir nästan som en gardinkappa liksom med blommor när du har hyllan så där högt upp. Så superfint verkligen! Och fiffigt värre med upphängningen!

Svar: Tack! <3 Ja skönt att få mer plats för blommor samtidigt som de inte snor för mycket av ljuset!
Fredrikapåvinden

Finurliga fröken

Wow! Nått sånt vill jag också göra. Har så mycket växter nu att fönstrena inte räcker till. Det där är ju den perfekta lösningen. Kram

Svar: Ja verkligen! Både enkelt att göra, billigt och användbart!
Fredrikapåvinden

Wilda

Otroligt fint Fredrika! Så smart konstruktion dessutom! Jag ska sätta upp min hylla snart :D Avis på att du har så fina fönsterkarmar och låshakar <3 Dröm!

Svar: Tack Wilda! <3 <3 <3 Det ska bli så spännande att se din växthylla sen! :D Alltid så intressant när en har samma idé att se olikheterna i den färdiga produkten!
Fredrikapåvinden

Johanna

så fint!! Den lösningen är ju så himla praktisk, och ger så mycket mer plats till ens växter <3 Vill också göra något liknande! Så smart med en lösning som inte behöver förarga hyresvärden heller, haha. (och förresten, ditt palettblad <333 är det flera plantor i samma kruka?)

Svar: Tack! <3 Ja särskilt när fönstren är så gamla och fina kändes det skönt att hitta en lösning med minmalt med synliga skruvhål ;D Palettbladet består av en enda planta! Fick den för precis ett år sedan och då var den bara en liten stickling, älskar palettblad!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilket smart sätt att ta till vara på outnyttjat utrymme :)

Svar: Eller hur! Nu kan jag fortsätta utöka växtfamiljen! :D
Fredrikapåvinden

Alicia

Det blev verkligen jättefint! Skulle behöva göra precis samma sak i alla våra fönster, hehe :) Men hade inte tänkt på att en kunde sätta den så högt upp, det känns som att ljusinsläppet fortfarande är stort liksom! Superbra lösning!

Svar: Tack Alicia! <3 Haha världen har verkligen fått dille på växter. Så fin trend! <3 Ja jag har också varit tvek för vill inte förlora för mycket ljus på det men det känns som det snor yters lite av ljuset faktiskt!
Fredrikapåvinden

Mikaela

Så tjusigt! Riktigt fint!

Svar: Tack Mikaela! <3
Fredrikapåvinden