Jag behöver er hjälp!

Hej vänner <3 Här om dagen efterlyste jag lite hjälp i sypeppens facebook-grupp och fick så himla mycket bra svar så jag kände att jag även vill lyfta frågan här nu när ni ger så bra svar vill jag ju nå så många som möjligt! 
 
Untitled

Det är så här att i höst kommer jag ha ett litet stickprojekt på bloggen och är så taggad och jag tror att även ni kommer gilla det. För att det ska bli så bra som möjligt vill jag så klart höra lite om era önskemål, erfarenheter och önskningar. Jag kan inte berätta så mycket  just nu men det skulle vara guld om du kunde berätta lite om på vilket sätt du lättast lär dig nya sticktekniker.


Untitled

Till exempel, hur tycker du att det är enklast att lära dig nya sticktekniker? I bild, ord, film eller något annat? Om du tittat på instruktionsvideos på youtube om sömnad och stickning, vad gillar du och vad gillar du inte? Tex är det bra om videon är lite längre och utförlig eller kort och koncis? Gillar du när någon i videon förklarar i ord eller är det bättre med text? Om du är van stickare, gillar du en annan typ av video nu än när du var nybörjare?

Om du är nybörjare eller inte stickar alls, vad skulle du vilja lära dig inom stickning? Vad känns svårast och hur skulle du helst vilja lära dig?

IMG_8590

Det här är några frågor som du kan utgå från. Du kan svara på en fråga, alla eller mer skriva allmänt om inlärning av stickning. Du kan svara här eller maila mig: fredrikapavinden@gmail.com. Jag är så tacksam för era åsikter, förslag, idéer och önskningar! 

5 kommentarer
Linnéa

För mig är det väldigt beroende på vad det är jag skall göra. Vissa tekniker är omöjliga att lära sig med bild/text och enklare via video, medan andra tekniker är helt tvärtom. När jag tittar på videos föredrar jag de som är korta och koncisa. Alltså att de kommer till saken och inte har världens utläggning innan om tekniken visas upp.
Lycka till med vad det nu är för hemligt projekt du har på gång :)

Jenny

Detta låter väldigt spännande! Jag föredrar bild och text över video när jag ska lära mig nya tekniker. Gillar när man kan scrolla fram och tillbaka tills man inte är lika förvirrad längre. Med video känns det mer komplicerat att ta det i sin egna takt liksom. :)

Sofia

Jag har en del stickvana, men är ingen expert. Mittemellanbra. Jag föredrar korta videos när jag ska lära mig nya tekniker (typ en ny sorts minskning). Ingen som sitter länge och babblar, utan bara bra fokus på stickorna. Gärna en slow motion-snutt på slutet. Det finns ofta bra videos, men de flesta är brittiska och de håller ju garnet i fel hand! Även om det bara är en liten detalj så krånglar det till sig i mitt huvud när garnet kommer från fel håll.

När det gäller att sticka ex spetsmönster så föredrar jag schema/rutnät med symboler framför löpande text. Det gör det lättare för min hjärna att förstå hur mönstret är uppbyggt.

Sara

Jag föredrar helt klart bild och text framför video, tycker det är mycket enklare att testa sig fram i egen takt då :)

Sofie

Jag tror att det skulle vara bra med både bild och text beskrivning med pilar och så på bild, och sen en video där en kan se hur det ser ut när en gör allt i en följd, och hur det sen kommer (ska) se ut om en gjort rätt. Tar väl ganska mycket tid att gör allt det, men mycket tydligare än så kan det väl inte bli? Men ganska korta och tydliga videor. En för varje steg, så att en kan titta om och om igen på just "den" minskningen eller vad det nu kan vara.