Sypeppen oktober 2017: Calla-sockorna

Nu börjar det bli riktig höst ute hör ni! På mornarna tänder jag ljus och drar på mig mängder med stickat. Sicken tur då att jag har hunnit sticka klart så mycket den här hösten!  

17092017-IMG_7713

Mitt bidrag till sypeppen oktober är de här fina sockorna! De är stickade i sockgarnet Socks yeah! och i mönstret Calla av Rachel Coopey

17092017-IMG_7707

Garnet är ganska tunt, så jag ville sticka ett par sockor som kändes mer som ett par strumpor än raggsockor om ni förstår vad jag menar? Så jag valde ett mönster som var mönsterstickat och ganska "håligt". 

17092017-IMG_7724

Jag är SÅ nöjd med dem! Jag älskar färgen och kvalitén på garnet och de känns verkligen "strumpiga", nu vill jag byta ut hela min strumpgarderob mot fina, tunna sockor istället

17092017-IMG_7702

Jag stickade båda sockorna samtidigt  med magic loop och det är såå bra för mig som annars har en släng av Second sock syndrome, alltså att andra sockan aldrig blir klar... Detta gjorde dock att jag glömde följa mönstret även för vänstersockan så jag fick två högersockor... Det gör inget för passformen utan bara för designen och om jag får säga det själv tyckte jag det blev ganska fint med två högersockor. 

17092017-IMG_7719 
Jag tappade lusten för sockorna i ett par svängar så de fick hänga med ganska länge, på olika resor och i olika påsar, det gjorde att nystanen började tappa sin forma och trassla sig och jag skjöt trasslet längre och längre fram till allt var ett enda stort trassel. Tog svinlång tid att reda ut, gör inte som mig! 

17092017-IMG_7728

Vad är ni sugna på att skapa i oktober? Har ni börjat på ert bidrag till sypeppen redan eller går ni och fnular på vad ni vill göra? Berätta! 

17092017-IMG_7726

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 
 
 
 
17092017-IMG_7729
8 kommentarer
Rebecca

Ååh, vad är magic loop? Kan du inte berätta mer om det i något inlägg? Jag lider verkligen av second sock syndrome, men visste varken att det fanns ett begrepp för det, än mindre ett botemedel :O
Sååå spännande!! :D

Svar: Åh jag ÄLSKAR magic loop! Jag har inte hunnit använda mig av det supermycket än men principen för det är att du kan sticka två sockor/vantar på en och samma gång genom att sticka på en längre rundsticka. Det är SÅ smidigt. I den här länken kan du se hur det fungerar: https://www.garnstudio.com/video.php?id=120&lang=se
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilka fina sockor!! Tycker de blev mist lika fint med två högersockor ;) Det är så snyggt med ett par hålmöster-sockar som tittar upp ur kängorna på hösten.
Jag är i startgroparna för att sticka ett par sockor och hade ju inte tänkt sticka båda samtidigt, men nu funderar jag på att göra det för att slippa seconds socksyndrome x) Brukar alltid drabbas av det, även om jag oftast påbörjar socka nummer två så blir den oftast liggande ett tag.

Svar: Tack Linnéa! Ja det är såå fint med mönsterstickade sockor, nu vill jag bara göra fleeer! Sen jag började sticka med magic loop finns det ingen återvändo för mig XD Jag tycker de är så smidigt och dessutom blir sockorna precis likadana (i det här fallet lite för likadana haha!)
Fredrikapåvinden

Jenny

Åh vad fina! Och vilka underbart stämningsfulla bilder!
Själv har jag just nu en massa jag vill sticka (bland annat mitt första någonsin par sockar!) men samtidigt ingen stick-lust alls. Tröttnar efter bara något varv och tycker det är assegt. Men det vänder väl förhoppningsvis snart så jag får fyllt på vintergarderoben någon gång! Och under tiden är det ju inte fy skam att fokusera på broderier heller. :D

Svar: Tack Jenny! <3 Nä roligast är det ju att göra det en är sugen på att skapa för stunden! Mitt bästa tips för att få igång sticklusten är att titta på nån bra historisk serie, planera stickprojekt ihop med någon annan eller kolla på fina garner eller kolla på mönster på raverly. :D
Fredrikapåvinden

Anki

Verkligen så fina sockor! Förstår precis vad du menar med att vilja ha lite tunnare! Blev ju som strumpor nästan :) Och bilderna var jättefina också, myskänsla <3
Jag håller på och virkar på en mysterievirkning (MCAL) som jag inte har nån aning om vad det ska bli förutom "plagg", så det är spännande! Sen tänker jag kanske börja virka på ett linne också men tappade lusten lite när jag insåg att jag hade fel garn. Men kanske får ta ett ryck och köpa det som behövs.

Svar: Tack Anki! <3 Sååå segt när en får hinder i sitt arbete, särskilt när det liksom börjar med det... Hoppas du hittat det garnet du behöver nu!
Fredrikapåvinden

Emilia

Så fina Fredrika! Älskar bilderna också!

Svar: Tack Emilia! <3
Fredrikapåvinden

Liselotte

Superfina sockar.

Svar: Tack Liselott!
Fredrikapåvinden

Tove

Vilka söta sockar! Jag har stickat en strumpa. Det har tagit ett och ett halvt år. Kanske är dags att ta tag i strumpa nummer två?

Svar: Tack Tove! Ja det är ju det som är grejen med sockor... Att när en väl är i mål så måste en börja om från början igen... suck... Men påt igen bara!
Fredrikapåvinden

elin i Skellefteå

Rackarns så vackra sockar ! Sitter här å stickar tjocksockar av rikktigt stickiga hållet. Tack å mysiga hälsningar Elin

Svar: Tack Elin! Stickiga tjocksockor har också sin charm, så mysiga att kura in sig i på hösten. Mysiga hälsningar tillbaks! <3
Fredrikapåvinden