Fredrikas höstsjal - Mönstret

 I samarbete med Garnkorgen 

14102017-IMG_8151
 
Idag ska vi äntligen börja sticka sjalen! Ni har väl införskaffat garn och stickor? Annars har ni så klart gott om tid att göra det! På garnkorgen får ni 10% rabatt på hela sortimentet året ut när ni anger rabattkoden "fredrika". Maria har även plockat i ordning ett garnpaket med de färger som jag stickat sjalen i till en väldigt bra pris! Mer information om materialet till sjalen hittar ni i materialinlägget!
 
14102017-IMG_8166

Mönstret består av fyra sidor och du laddar ner hela mönstret här! Om du inte följt ett stickmönster innan så kan det först se  komplicerat ut men jag lovar att det är mycket enklare än det ser ut! Mitt tips är att du först läser igenom hela mönstret en gång för att få en helhetsbild och när du gör det behöver du absolut inte förstå allting! Sedan läser du del för del i den takt du stickar i, när du väl har stickningen i dina händer brukar det mesta falla på plats när du väl kommer till momentet i beskrivningen. Och om nånting känns klurigt eller om du är osäker på nått, fråga! Så hjälps vi tillsammans åt att räta ut frågetecknen! 
 
14102017-IMG_8205

Du har väl inte missat att alla tekniker du behöver kunna för att sticka sjalen kommer läggas upp på min youtube-kanal? Du hittar redan nu tre lektioner där och om du vill hänga på låset till lektionerna kan du följa min kanal! Klippen kommer nämligen upp där innan de hamnar på bloggen. 
 
Hur går det för dig? Har du fått hem garnet än eller går du fortfarande och fnular på vilka färger du ska använda till sjalen? Berätta! Jag är såå nyfiken på vilka färger alla sjalar kommer få! Och tagga gärna ditt garn och ditt sjalprojekt med #fredrikashöstsjal så vi kan följa varandra! 

14102017-IMG_8170

Fredrikapåvindens stickskola - Premiär
 
 
 
Stickskolan
4 kommentarer
Anna

Hej! Jag har precis tänkt börja sticka en egen sjal i grått & grönt, men funderar på att göra en lite egen version av den.. Jag skulle nämligen vilja sticka den rektangulär istället för trekantig, så jag undrar om du kan berätta hur många maskor du stickade med som mest? Eftersom att (om jag förstod mönstret rätt) du började sticka från den smala delen av trekantssjalen så kunde jag inte hitta det på egen hand.
Tack på förhand! Sjukt fin och bra blogg förresten!!!

Svar: Hej Anna! Förlåt för sent svar! Jag har helt missat din kommentar! Har du kommit igång med din sjal? En rektangulär sjal tycker jag låter superfint! Som mest hade jag 191 maskor i min sjal. Men om du tänker att det ska vara "långsidan" på din sjal tänker jag att de är smidigare för dig att du lägger upp antalet maskor på kortsidan och att du istället stickar längden om du förstår vad jag menar? Min sjal är 145 cm bred sista varvet. Tack för fin kommentar och skriv igen om du inte förstår min förklaring eller om du vill fortsätta bolla idéer på din sjal!
Fredrikapåvinden

Eva

Tack för allt du gör för oss som vill men inte vet hur.
Imorgon ska jag hämta garnet och stickorna på Ica och så har jag köpt en liten flaska vin för att fira! :)

Anonym

Hej! Jag fattar bakre och främre madkbåge. Det var mitt i natten som jag kollade mönstret. Nu är det ok.

Eva

Alltså...det är jag som är anonym ovan. Det där med maskbågar fram och bak förstod jag inte alls - men nu fattar jag. Kan beror på att när jag läste igenom beskrivningen första gången var mitt i natten.
Kram!