Fredrikapåvindens stickskola - Premiär!

 I samarbete med Garnkorgen 

14102017-IMG_8151

Äntligen har det blivit dags att avslöja hösten hemliga bloggprojekt! En av de bästa sakerna med hösten tycker jag är att få mysa ner sig i soffan,  börja titta på en ny serie, koka en kopp te och starta ett nytt stickprojekt. Varje höst brukar jag få frågor om jag inte kan tipsa om bra nybörjarmönster, stickgarner och hur du ska starta det där mysiga stickprojektet om du inte har en susning om hur en stickar. Så den här hösten tänker jag att vi rätar ut alla de här frågorna i Fredrikapåvindens Stickskola. Extra roligt är att jag gör stickskolan som ett samarbete ihop med Garnkorgen!
 
14102017-IMG_8178
 
Garnkorgen är ett litet garnföretag som startades och drivs av Maria. Hon startade Garnkorgen för att hon ville erbjuda svenska stickare ett bredare sortiment av garner som inte är så vanliga i butikerna. Maria har ett stort sortiment av olika garnsorter och kvaliteter och är snabb på att leverera garnet till dig! Bra va? Dessutom får du 10 % rabatt på hela sortimentet året ut när du anger rabattkoden, fredrika. 
 
14102017-IMG_8181
 
Men hur går stickskolan till då? Jo, jag har skapat ett stickmönster på en trekantssjal som vi ska sticka tillsammans den här hösten! Jag och Maria kommer finnas till hands och hjälpa er att välja stickor och garn, samtidigt som jag kommer släppa stickvideos på youtube med alla tekniker du behöver för att sticka sjalen. Jag tänker att alla som vill ska kunna va med i stickprojektet oavsett tidigare stickerfarenhet. Därför har jag skapat ett mönster som ska vara enkelt att anpassa efter hur mycket erfarenhet och tålamod du har. En trekantssjal är perfekt på det viset för du behöver inte sticka två av samma (undviker second sock syndrome), den ska inte "passa" på kroppen, du kan välja själv hur stor du vill göra den, i hur många färger och om du vill plocka bort nån del i mönstret. Mönstret är alltså upplagt så att du kan välja lite svårighetsgrad och utseende själv. 

14102017-IMG_8179
 
För att du i lugn och ro ska hinna beställa och köpa hem material kommer det redan ikväll upp ett inlägg med allt du behöver veta om materialet till sjalen!  Jag hoppas att ni tycker att de låter som ett roligt projekt och att ni vill vara med och sticka sjalar med mig i höst, nybörjare som veteraner!
 
Fredrikapåvindens stickskola - Premiär
 

 
Följ 
garnkorgen på:
Facebook
Instagram
 
Följ Fredrikapåvinden på:
 
8 kommentarer
Linnéa

Åh vad roligt! Hoppas att det är något för mig eftersom jag vanligtvis hatar att sticka sjalar x)

Fanny

Ja vad kul!

Svar: Vad roligt att du också är pepp Fanny! Det ska bli SÅ roligt!
Fredrikapåvinden

Helga

Vad kul idé 😊 jag brukar beställa rundstickor på garnkorgen. De har bra utbud av Addi som är mina favoriter 😊

Svar: Ja men eller hur! Ska bli så skoj! Ja jag gillar också addi! Jag får så bra stickflow när jag stickar med dem!
Fredrikapåvinden

Sandra Nicole - Modedesigner i Paris

åh vad kul!! Missade på något sätt att lära mig sticka i slöjden. Ska se till att införskaffa mig garn och stickor snarast :D

Svar: Haha lätt hänt! Och framför allt lätt att hinna glömma vad en lärde sig i slöjden! Vad roligt att du är pepp att hänga på sjalstickningen, i det här inlägget finns allt du behöver veta om garnet och stickorna till sjalen: http://fredrikapavinden.com/2017/october/fredrikapavindens-stickskola-materialinfo-till-fredrikas-hostsjal.htmlKraaam!
Fredrikapåvinden

Rebecka

Vilka vackra bilder! De är verkligen underbara!

Svar: Åh men tack!
Fredrikapåvinden

Wilda

Åh så himla perfekt samarbete och ser verkligen fram emot att följa! :D

Eva

Hejsan!

Jag har läst första delen av mönstret.

Frågor: Det står "lägg upp 3 maskor i färg A, Sticka 2 varv" och sedan "upprepa varv 1 och 2 9 gånger" - är det räta maskor hela tiden?

När det gäller ö1H och ö1V tror jag att förstår det mesta men undrar över "främre maskbågen" och "bakre maskbågen". Jag förstår "lyft upp tråden mellan maskorna med vänster sticka framifrån" men sedan kan jag inte riktigt förstå "sticka i den bakre maskbågen" respektive "främre maskbågen". Jag ska se om jag kan hitta något om det på nätet - men du får gärna förklara om det är möjligt. Kanske det ger sig när jag börjar sticka. Kram!

Eva

Jag fattar!