Hur du lägger upp maskor

♦ I samarbete med Garnkorgen ♦

14102017-IMG_8151

Idag släpper jag de tre första lektionerna på stickskolan. Vi ska lära oss att lägga upp maskor och sticka räta  och aviga maskor. 
 
Lektionerna består av rörliga bilder med tillhörande text, jag tänker att det gör att det blir lätt för dig att pausa de olika stegen, gå tillbaks och lära dig i din egna takt. I de klippen som är lite längre finns det alltid en snabbrepetition med. Om du redan kollat på videon eller redan kan momentet kan du spola fram till rubriken "Snabbrepetition" och på så vis snabbt få en påminnelse om hur momentet går till så slipper du kolla igenom hela videon. Under varje rubrik till lektionerna står även den engelska termen på momentet. 

Lektion 1 - Hur du lägger upp maskor
 

På lektion nummer 1 får du lära dig hur du startar din stickning, alltså hur du lägger upp maskor. 
 
Puh! Då var den första stickvideon släppt till stickskolan. Som jag jobbat med det här de senaste veckorna, det känns så roligt att äntligen få dela det med er <3 Tack till alla er som för några veckor sedan berättade hur ni helst lär er nya sticktekniker. Jag hoppas ni gillar det! Och tack till min fina bror Pär Holmberg som gjort den svängiga musiken! Ikväll kommer lektion 2 och 3 upp! Jag hoppas ni gillar videon och blir hejjare på att lägga upp maskor! 

 
 
14102017-IMG_8187

 Följ 
garnkorgen på:
 
Stickskolan
3 kommentarer
Sofie

Alltså, wow Fredrika!! Så himla fint du har gjort det! Ser super proffsigt ut! Och heja Pelle för den sköna musiken! Det kommer bli så bra det här! Gäller bara att välja färger nu... ^^

Svar: Tack Sofie!!! <3 <3 <3 Så fina färger du valde!
Fredrikapåvinden

Wilda

Alltså jag blir så himla glad och imponerad över detta och tänker spara alltihop så att jag kan börja sen när min första tenta är förbi och höstmörkret är tätare.

Svar: Tack finaste Wilda! <3 Hoppas tentan går bra! <3
Fredrikapåvinden

Jenny

FREDRIKA!!!! Vet inte riktigt vart jag ska börja. Vilket GRYMT mysigt och proffsigt samarbete! Och ett så jädrans fint initiativ! Och en så fin sjal! Och videon?!?!?! Så sjukt proffsig och mysig den med, man kan tro att du aldrig gjort annat än att filma. Du är så jädrans grym!

Svar: Men tack fina, fina Jenny! <3 <3 <3 Jag har jobbat så mycket med det här och varit så nervös då känns det extra stärkande och fint att få kommentarer som din! <3 Tack! <3
Fredrikapåvinden