Sypeppen November 2017: Holey Chevrons

Här kommer mitt andra bidrag för den här månaden, det första bidraget va ett par ullsockor och även andra bidraget är stickat! 
 
08102017-IMG_8030

Jag har nämligen äntligen stickat färdigt min sjal! Och ÄNTLIGEN fått tid att blogga om den! 
 
08102017-IMG_8033

Jag har alltså stickat sjalen Holey Chewrons som är ett mönster av Stephen West. Garnet köpte jag i somras på Hemslöjden i falun och är kampes 2-trådiga ullgarn. Alltså samma garn som jag använt till sjalen fast lite tunnare. 

08102017-IMG_8054

Och alltså ÅH vad jag gillar det garnet! Det finns i såå många fina nyanser är härligt att sticka med och härligt att ha på sig. 

08102017-IMG_8039

Det var verkligen roligt att välja ut alla färger och tänka ut hur jag ville kombinera dem. Halvvägs in i stickningen blev jag dock väääldigt osäker på färgkombinationen. Jag kände att de kanske inte alls kom till sin rätt utan skulle kännas som en cirkustält när jag hade den på mig. Jag funderade hit och dit, tappade sugen lite men bestämde mig till slut för att sticka klart den. 

08102017-IMG_8048

Inte förrän jag blockat den och fått den på mig blev jag säker. Jag tycker verkligen om den och är glad att jag stickat med de här färgerna! 

08102017-IMG_8016

Men om jag skulle sticka om den hade jag nog gjort lite ändringar i färgkombinationerna. Jag gillar de tre sista och största sektionerna men är mer tveksam på de tre första. Jag gillar den gul-rosa men skulle kanske placerat den där den grön-blåa är nu, jag är lite tvek på den grön-blåa och hade kanske tagit bort den eller testat den mellan två andra färgkombinationer och den grönröda skulle jag helt valt bort. 

08102017-IMG_7971

Nu är jag verkligen taggad på att fortsätta jobba med färger och kombinera dem på olika vis. Så roligt ju! 

08102017-IMG_8017

Av garnet som blir över har jag tänkt att sticka den här koftan och ska börja efter jul när alla julklappar är färdiga. Såå taggad på det! 

08102017-IMG_8041

och nu när jag babblat färdigt om min sjal vill jag ju veta hur det går för dig med ditt bidrag till sypeppen! Vad skapar du på just nu? 

08102017-IMG_8061
 
Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself
?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp
 
 
5 kommentarer
Ellen

Alltså herregud, så fin du är! Jag skapar faktiskt ingenting för tillfället, mitt i kursstarter och väntan på tentaresultat. Tänker dock att jag gärna gör något med det aprikosfärgade tygstycket jag fyndade på loppis i somras. Har du något bra tips på vad? <3

Svar: Men tack finaste Ellen! <3 Förstår! Så himla svårt att få tid till att skapa vissa perioder! Åh vad fint det låter! Vad är det för typ av tyg?
Fredrikapåvinden

Sofie

Alltså...sååå himla FIIIIIN!!! Den blev ju super häftig!! Så kul med alla färgkombos! Men svårt att hitta rätt. Jag tycker din blev jätte fin!

Svar: Taack Sofie! <3 <3 <3 Så svårt men sååå roligt att kombinera färger ju!
Fredrikapåvinden

Anki

Åh sååå himla fin! Gillar färgerna ihop, jättefin! Får lite draken-känsla med kanten som är grön och "taggig". Superfin verkligen!

Svar: Taaack Anki! Åh ja men verkligen ju, har inte tänkt på det själv! Så fin association!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilken underbar sjal! Färgerna är sjukt snygga tillsammans! Jag stickar på ett par sockor som antagligen är klara tills decembers sypeppen x)

Svar: Tack Linnéa! <3 <3 <3 Perfekt tid att sticka sockor nu ju, ser framemot att få se dem! <3
Fredrikapåvinden

Liselotte

Jättefin sjal. Fina färgkombinationer. Till vilket bidrag länkar man sina bidrag till november?

Svar: Tack! <3 Till det här inlägget: http://fredrikapavinden.com/2017/november/sypeppens-insamling-november.html
Fredrikapåvinden