Stickskolan: Era sjalar och tack för mig!

 I samarbete med Garnkorgen 
 
Nu är det dags för mig och Maria på Garnkorgen att tacka för den här stickhösten! Det har varit så roligt och utmanande att skapa ett eget sjalmönster och göra stickvideos men allra roligast har det så klart varit att få se era garnval och hur era stickningar börjar växa fram!  Fortsätt gärna att dela bilder och frågor i facebook-gruppen och att tagga era bilder på instagram med #fredrikashöstsjal. Nu kollar vi på några av era färgval och sjalar! 



Här ser ni Alexandras pågående sjalstickning. Hon har stickat sin sjal i det två-trådiga kampesgarnet. 

 
Här är Evas färgval och sjal. Hon har stickat sin sjal i en pudrig skala och adderat en liten tofs på slutet! 

 
Här ser ni Sofies färgval! 
 
14102017-IMG_8202
14102017-IMG_8165

Och här har ni mitt färgval och sjal! Tack snälla för alla fina hejarop och peppande kommentarer ni lämnat! <3 Nu är jag taggad på att göra fler mönster och fler stickvideos. I förra stickskole-inlägget efterfrågade jag feedback och önskemål till kommande videos, fortsätt gärna att kommentera om du har önskemål eller förslag! I det inlägget hittar du även mina bästa sticktips och länk till alla stickskolans lektioner. 

Avslutningsvis vill jag påminna om att du har 10% rabatt på hela sortimentet hos Garnkorgen.se när du anger rabattkoden "fredrika". Perfekt att utnyttja i jul alltså!  Ett bra tips inför julen är alltid ett nystan sockgarn. Maria tipsar om ett självrandande sockgarn som även har en glittertråd i sig. Maria säger att de gör sig superfina både som sockor och till barnplagg. Om du vill ha något lite mer nedtonat tipsar hon om ett sockgarn i 100% naturmaterial bestående av ull och nässlor, som hon säger att många uppskattar som sockgarn. Två superbra tips att sticka julklappar av eller sticka och ge i julklapp.
 
Själv brukar jag alltid köpa nått fint lyxgarn så jag på julaftonskvällen, när alla julklappar är färdiga och julmaten är uppäten kan sätta mig i soffan och lägga upp en ny stickning. En julklapp till mig själv helt enkelt! 
 
 


6 kommentarer
Jenny

Hallå hörru jag hann ju bli nervös när jag läste rubriken och trodde att det var tack och hej till bloggen! Har varit så himla inspirerad av din stickskola och tycker sjalen är tokfin, hade så himla gärna hängt med på detta om det inte vore så att jag är aptrött på att sticka för tillfället, hehe!

Svar: Haha oj förlåt! Miss av mig där! Vad glad jag blir att du gillat stickskolan och sjalen! Blir verkligen så glad av att höra det! <3 Kan dock relatera till känslan av att vara trött på stickandet hehe... Jag går just nu på lågstickning ska jag erkänna, jag har två stickningar igång men de går ganska långsamt framåt. Men jag tänker att det måste får vara så, gå lite i perioder. Men stickskolan och sjalen finns ju kvar till sen när du är taggad på stickning igen! Kram!
Fredrikapåvinden

Ellen

Precis som Jenny blev jag supernervös över ev. bloggavslut, haha :( lämna oss aldrig!

Gillar så mycket att se vad kreativa människor skapar, och färgvalen som Eva och Sofie fått till är mina favoriter. Så härligt att se kreativiteten flöda!

Svar: Haha! Förlåt inser så här i efterhand att det var en lite dramatisk rubrik! Men jag har inga planer som helst på att lämna er på ett bra tag! <3 Visst är det roligt att se de olika färgvalen! Så fint!
Fredrikapåvinden

Nann Karin

Jeg ble inspirert av deg nå, og skal jammen finne frem strikketøyet, og så skal jeg stjele tipset om å ha et helt nytt strikketøy til seg selv på julaften . Gleder meg

Svar: Vad roligt att du blev inspirerad! Det är ju så roligt att sticka! Lycka till med ditt stickprojekt! <3
Fredrikapåvinden

veckomagasinet Anne von Porat

fina färger på garnen

Svar: Ja men visst är det!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilka fina färger alla har valt :D

Svar: Eller hur! Så fina ju!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Btw har du tänkt lägga upp mönstret på Raverly, så man kan lägga till det i sin kö-lista :D

Svar: Åh ja, det har jag ju faktiskt men sedan har jag inte kommit mig för! Jag ska försöka fixa det, påminn mig om jag glömmer ;)
Fredrikapåvinden