En drös med höstens bästa sticktips!

14102017-IMG_8178

För en vecka sedan släpptes Stickskolans sista lektion för den här gången!  Men bara för att alla sticklektioner är slut betyder det ju inte att själva stickhösten är slut! Tvärt om är det ju nu den börjar! Här kommer en drös blandade sticktips!
 
Här hittar du materialinfo till sjalen:
 
Här hittar du mönstret till sjalen: 
Fredrikapåvindens stickskola: Mönstret på Fredrikas höstsjal
 
Här hittar du alla lektioner:
 Untitled

När du väl stickat klart din sjal tycker jag absolut att du ska blocka den för bästa resultat! Vad blockning är, varför det är så bra och hur du ska göra det kan du läsa i det här inlägget.
 Untitled

Förra hösten skrev jag ett mastodontinlägg med mina bästa sticktips, om du fått mersmak på stickning tycker jag absolut att du ska läsa det här inlägget
 
07092017-IMG_7587

Jag brukar alltid ha med mig min stickning vart jag än går och ett litet "nödkit" med allt som är bra att ha tillhands när du stickar. Här kan du se hur min stickpåse ser ut. Men sedan i somras har jag allt till mitt nödkit i min marsma, här kan du se vad jag har i den
 
16092016-IMG_1201

Dessutom vill jag påminna om att du året ut har 10 % rabatt hos garnkorgen.se när du anger rabattkoden "fredrika". Detta gäller på hela sortimentet så passa på om du behöver fylla på ditt stickförråd. Hon har till exempel flera fina trådsaxar, markörer och bästa tvättmedlet att använda till stickat (jag har den som som heter celebration). 

Fortsätt gärna att visa bilder på din stickning i fb-gruppen och på instagram, använd gärna hashtagen #fredrikashöstsjal, så vi kan fortsätta att peppa och hjälpa varandra! 
 
18062017-IMG_6210

Avslutningsvis har jag två önskemål! Först så tänker jag att det skulle vara så fint att få se alla färgkombinationer på de sjalar som ska stickas eller redan är igång så det skulle vara så fint om du ville skicka en bild på dina garner och hur långt du kommit med din sjal! Skicka en bild till mig innan nästa tisdag (21/11) så sammanställer jag dem i ett eget inlägg!
 
Sedan undrar jag så klart nu när vi ändå är igång och nördar ner oss i stickning, har du några frågor om stickning, önskemål på inlägg, tips eller lektion. Passa på att önska! 
 
14102017-IMG_8181
 
 Följ garnkorgen på:
 
2 kommentarer

Om helgen som var

I helgen var jag hemma hos mamma och pappa igen. Det vankades premiär för föreställningen som mamma jobbat med hela året! Alla i familjen var inblandade på nått sätt så det var fullt skubb hela helgen. 
 
12112017-IMG_8486

Greta som varit hemma i Dalarna sedan förra gången jag var hemma hade hunnit göra sig rejält hemmastadd. Hon såg till att all disk blev diskad och att all mat smakade bra och sånna saker. 

12112017-IMG_8488

Det hade hunnit bli riktig höst hemma men jag hann knappt fota nånting

12112017-IMG_8496

Den enda som hann stanna upp en sekund för en liten bild var Greta. Det är viktigt att dokumentera säger hon! 

12112017-IMG_8484 
Efter en intensiv helg så är jag och Greta tillbaks på Kyrkbacken nu. 

12112017-IMG_8494

Greta ska undersöka alla skrymslen och vrår och titta så att allt ser ut som vanligt och jag har modellering hela veckan. 

12112017-IMG_8490

Men mest ser vi faktiskt framemot helgen då vi bara ska ta det lugnt igen! 
1 kommentar

Hur du fäster trådar i din stickning

 I samarbete med Garnkorgen 
 
14102017-IMG_8151
 
Då har vi kommit fram till sista lektionen i stickskolan för den här gången! Tack snälla för alla fina kommentarer och det är SÅ roligt att ni är så många som börjat sticka sjalar! Så klart finns alla instruktionsvideos kvar på min youtubekanal, mönstret hittar du här och ända fram till årsskiftet hos garnkorgen.se får du 10 % rabatt på hela sortimentet när du anger rabattkoden "fredrika". Så om du inte startat upp din sjal än har du gott om tid att göra det! 

Lektion 14 - Hur du fäster trådar i din stickning
 
 
I lektion 14 visar jag hur du fäster trådarna i din stickning. Det gör du för att slippa hängande trådar på ditt plagg och "gömma" trådarna på ett snyggt sätt. Det är ofta det sista du gör innan ditt stickprojekt är färdigt
 
Det var den sista instruktionsvideon stickskolan hade att bjuda på för den här gången. Jag hoppas du fått de verktyg du behöver för att komma igång med ditt stickprojekt och att du gillar sjalen och mönstret. Det här är första gången som jag gjort instrutionsvideos och även mitt första stickmönster som jag gjort men förhoppningsvis ska det ju bli fler! Så om du har önskemål på tekniker eller moment som du skulle vilja ha instruktionsvideos på eller om du har förslag på hur jag skulle kunna förbättra videoformatet får du gärna lämna en kommentar! Jag tycker att de har varit jätteroligt att få ha den här stickhösten med er, ta del av era processer och se era sjalar växa fram! Nu ser jag fram emot att få se hur alla sjalar blir! 
 
Följ 
garnkorgen på:
 
0 kommentarer