Sypeppen November 2017

 Hej alla fina sypeppare och alla ni andra också så klart! Nu är det dags för sammanställning igen och nog måste november vara den månad då vi behöver som mest inspiration och pepp för att stå ut mörkret! Det är en salig blandning av klänningar, stickat, datorfodral, tenntrådsbroderi och sockor. Visst låter det spännande? Så njut av en stor dos inspiration och i morgon går vi in i december och julmys! 

 


Ethels jackaEthels klänningEthels blus


Josefines jeans

 
Alexandras klänning

 Nessies halsduk och mössa
 
 


Fredrikas sjalFredrikas sockor

 
Sofies sockor

 
Julias sydda och virkade laptopfodral
 
 
 


Elins tenntrådsbroderade mobilfodral
 

Julias handknutna makramé-plånbok


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
3 kommentarer

Om helgen som var

Hej på er <3 Tänk va, att snart är både november och 2017 slut. Vad fort det går! Den här hösten har verkligen bara swischat förbi för mig och det känns så bra att det lugnat ner sig lite nu och att det snart är jul.   

21102017-IMG_8283

Den här helgen hade jag en ganska lugn helg. Jag kunde i allafall i lugn och ro äta långfrukost och ligga under täcket och läsa med Greta i fotändan. 

21102017-IMG_8289

Så länge jag hinner med det så är jag nöjd. 

21102017-IMG_8288 
och helst tända lite ljus i köket medan jag donar. 

21102017-IMG_8286

Resten av helgen har jag och Josefine förberett för vårt nästa gemensamma projekt, men på varsitt håll! Håll utkik på bloggen på fredag så får ni veta vad det är! 

21102017-IMG_8285

Hur var din helg? 
4 kommentarer

Stickskolan: Era sjalar och tack för mig!

 I samarbete med Garnkorgen 
 
Nu är det dags för mig och Maria på Garnkorgen att tacka för den här stickhösten! Det har varit så roligt och utmanande att skapa ett eget sjalmönster och göra stickvideos men allra roligast har det så klart varit att få se era garnval och hur era stickningar börjar växa fram!  Fortsätt gärna att dela bilder och frågor i facebook-gruppen och att tagga era bilder på instagram med #fredrikashöstsjal. Nu kollar vi på några av era färgval och sjalar! Här ser ni Alexandras pågående sjalstickning. Hon har stickat sin sjal i det två-trådiga kampesgarnet. 

 
Här är Evas färgval och sjal. Hon har stickat sin sjal i en pudrig skala och adderat en liten tofs på slutet! 

 
Här ser ni Sofies färgval! 
 
14102017-IMG_8202
14102017-IMG_8165

Och här har ni mitt färgval och sjal! Tack snälla för alla fina hejarop och peppande kommentarer ni lämnat! <3 Nu är jag taggad på att göra fler mönster och fler stickvideos. I förra stickskole-inlägget efterfrågade jag feedback och önskemål till kommande videos, fortsätt gärna att kommentera om du har önskemål eller förslag! I det inlägget hittar du även mina bästa sticktips och länk till alla stickskolans lektioner. 

Avslutningsvis vill jag påminna om att du har 10% rabatt på hela sortimentet hos Garnkorgen.se när du anger rabattkoden "fredrika". Perfekt att utnyttja i jul alltså!  Ett bra tips inför julen är alltid ett nystan sockgarn. Maria tipsar om ett självrandande sockgarn som även har en glittertråd i sig. Maria säger att de gör sig superfina både som sockor och till barnplagg. Om du vill ha något lite mer nedtonat tipsar hon om ett sockgarn i 100% naturmaterial bestående av ull och nässlor, som hon säger att många uppskattar som sockgarn. Två superbra tips att sticka julklappar av eller sticka och ge i julklapp.
 
Själv brukar jag alltid köpa nått fint lyxgarn så jag på julaftonskvällen, när alla julklappar är färdiga och julmaten är uppäten kan sätta mig i soffan och lägga upp en ny stickning. En julklapp till mig själv helt enkelt! 
 
 


6 kommentarer