Sypeppen maj 2017: Welty shawl

Hej hopp! Här kommer ett purfärskt sypeppsinlägg! Till sypeppen i maj har jag äntligen stickat färdigt min Welty och jag passade även på att fota den i en klänning som aldrig riktigt fått vara med i ett sypeppsinlägg. 

10052017-IMG_5682

Vi börjar med klänningen. Den sydde jag i höstas när vi hade tryckprojekt i skolan. När jag tryckte tyget utgick jag från hallonmönstret, men tejpade för hallonen och använde alltså bara citronerna i ramen. Klänningen sydde jag i all hast till utställningen och ärmarna blev aldrig riktigt bra. Så under UFO-månaden tog jag tag i klänningen, sprättade upp ärmarna och sydde om dem så nu sitter klänningen som en smäck. Den är sydd i ett tunt, mjukt ulltyg och mönstret har Josefine gjort. 

10052017-IMG_5674 
Så! Vidare till sjalen! Sjalen började jag sticka redan förra våren men den var ju med i den där olycksaliga stickpåsen som försvann så den blev aldrig färdig. I julas började jag om på den och så blev den klar nån gång i april. 

10052017-IMG_5687

Mönstret är gjort av Steven West och var både enkelt och roligt att sticka. Jag kom ganska snabbt in i det och kunde använda stickningen som ett konversations-projekt. Jag valde att sticka den stora varianten och mitt andra nystan tog slut i avmaskningen. Som tur var hade Becca ett nystan i samma färg så jag kunde maska av den utan att repa upp. 

10052017-IMG_5692

När den var färdig blockade jag den och det gjorde verkligen stor skillnad för slutresultatet. Den är superfin både att ha över axlarna och runt halsen. 

10052017-IMG_5698

Sjalen är stickad i Titus yarn i nyansen aire som är ett jättemjukt och fint garn. 

10052017-IMG_5705

Nu är jag supertaggad på att sticka fler sjalar! Och så klart är jag också taggad på att ta del av era sypepps-bidrag! Glöm inte att skicka in dem innan den 25 maj till sypepps-insamlingen. 

10052017-IMG_5709
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 
 
 
 

 

seven west welty welty shawl
7 kommentarer
Anna

Den ser otroligt mjuk och mysig ut! :D

Svar: Ja den blev jättemjuk och skön faktiskt! :D
Fredrikapåvinden

Ethel

Åh Fredrika, så himla himla himla fint alltihop <3 <3

Svar: Men tack Ethel! <3
Fredrikapåvinden

lias

Wow vad fint! Både klänningen och sjalen.
Det finns en anledning att jag brukar klicka mig in här just på fredagar, det ger en så mysig känsla( och skaparpepp!) inför helgen och du verkar vara en så himla fin person, verkligen en sån man vill vara vän med.
Hoppas att du får en fin fredag, Fredrika! :)

Svar: Men tack, tack snälla Lias för en otroligt fin kommentar! Du anar inte vad glad jag blev över den. Tack! <3 Jag hoppas att du hade en riktigt fin helg!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Sjalen är ju bara för fin! Blir nästan lite sugen att sticka en egen trots att jag avskyr att sticka sjalar x)

Svar: Tack! <3 Haha... Jag som älskar att sticka sjalar! Så jag rekommenderar den varmt vidare! ;)
Fredrikapåvinden

Daniella

åhh nej, kom din påse aldrig till rätta? :(

Svar: NÄ tyvärr :/
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vilken snygg sjal för att inte tala om klänningen, den såg så mysig ut!!!:)

Svar: Åh men tack! <3
Fredrikapåvinden

Ellen

alltså åh, heja dig! <3

Svar: <3 <3 <3
Fredrikapåvinden