En liten uteplats

 I år verkar våren och sommaren ha lite svårt att bestämma sig hur de ska ha det. Ena dagen är det gassande sol och nästa är det isande vindar. Jag har i allafall bestämt mig för att vintern är över! 

06052017-IMG_5601

och bästa sättet att bestämma sig för det är väl ändå att göra fint ute och ta vara på varje liten solstråle. Kolla bara så fint det börjar bli utanför min dörr!

06052017-IMG_5608

För några veckor sedan kände jag, Erik och Linn att det promt behövdes ett ställe att sitta ute och äta våra fredagsmiddagar på så vi gick ned till en lada som ligger här på gården som studenter slänger in diverese saker som de inte vill ha längre och så letade vi runt bland allt bråte. Vi lekte tetris med alla trasiga möbler

06052017-IMG_5611

och så skruvade Erik ihop dem till nya möbler. 

06052017-IMG_5606

Gamla glasburkar och lampstommar fick bli amplar och ljushållare

06052017-IMG_5607

och en gammal korg fick bli blomlåda. 

06052017-IMG_5602

och tunnan som jag hittade i skogen i vintras har blivit ett perfekt litet bord

06052017-IMG_5615

Så nu får sommaren gärna komma till Kyrkbacken! 

06052017-IMG_5603

Nu ska det bara till lite planteringspallar. Tyvärr vet jag inte vad jag ska fylla dem med för alla mina små plantbebisar som jag ställde ut i solen en dag för att få extra näring pallade inte den tillfälliga sommarvärmen utan dog på fläcken... Nåja jag får kanske köpa färdiga plantor helt enkelt... Har ni nån liten plats som ni kan insupa solen på? 
7 kommentarer
Alicia

MEN FREDRIKA! Mitt hjärta tog ett obekvämt trippelskutt av de här bilderna och jag ville genast ut på balkongen och hänga upp ljuslyktor och vaser, skrotleta i skogen och bygga bord av soprumsfynd! FANTASTISKT och så FINT! Där skulle jag vilja komma på en kopp kaffe och åtta pannkakor, sticka och ge mig på avancerade stygn ihop med dig, helst hela sommaren. Så så så fint inrett - och du som var tveksam på att du skulle få till en uteplats!

Tråkigt med plantorna dock </3 De är så himla känsliga när de är små. Hoppas du kan få en stickling eller liten planta av någon. Vore jag i närheten skulle jag överösa dig!

Svar: Men åh! Tack alicia! <3 Och alltså drömmen att få sitta där bredvid dig! Om du har några dagar i sommar ledigt så vore det så himla fint om du ville komma hit och sitta på min veranda <3
Fredrikapåvinden

Lindah

Så himla bra och smarta återbruk! Den där med lampstomme som ampel tänker jag rent av sno tror jag! :D

Svar: Ja men gör det! Blev riktigt gulligt faktiskt!
Fredrikapåvinden

Lena

mysigt :)

Svar: Ja det är verkligen en mysig liten plätt!
Fredrikapåvinden

Ellen

men attans alltså, vad mysigt det blev! kan tänka mig att det kommer vara så fint att sitta där med en bok framöver.

Svar: Det tror jag med! <3
Fredrikapåvinden

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Du har det så mysigt och fint! Perfekt liten uteplats! :D

Svar: Tack! <3 Ser framemot att sitta här så snart solen är tillbaks igen!
Fredrikapåvinden

Elisabet :)

Så himla fint ni har fixat det. Jag gillar verkligen kreativiteten. Det går att ordna så mycket, med så litet. Allt behöver inte köpas nytt. Men visst underlättar det att ha en blick för möjligheterna! Se vad "skräpet" döljer... och kan bli till...

Svar: Haha! Ja men precis! Det är liksom en lite spännande ut utmaning i det också att få skräpet att bli till nått användbart på nytt!
Fredrikapåvinden

Anki

Så himla mysigt det ser ut!! Härligt att ha bestämt sig för att det är vår och inte vinter, ska nog göra det också (trots att jag fick skrapa rutan på bilen i morse ;) )

Svar: Haha ja nu en vecka senare börjar det bli svårt att hålla fast vid att det faktiskt ÄR vår ute... Men jag fortsätter låtsas!
Fredrikapåvinden