Om sypeppen, mars och UFO-månaden

Se hit alla fina sypeppare! Idag är det första mars och det brukar ju betyda insamlingspepp här på bloggen. Men den här månaden kommer se lite annorlunda ut! Jag kommer nämligen vara värd för Monthly Makers denna månad vilket betyder att det kommer vara ett stooort sammanfattningsinlägg den sista mars för Monthly Makers tema. För att bloggen inte ska bli e milslångt flöde av bidrag och för att jag inte ska blanda ihop alla bidrag och jobba ihjäl mig kommer sypeppen ha lite paus den här månaden. MEN! Häng inte läpp över det! I april är sypeppen tillbaks igen och ni kan då skicka in bidrag både för mars och april. Dessutom kommer sypeppen då innehålla lite nya överaskningar så det kommer bli en helfestlig månad! 

Untitled

Men att låta sypeppen ligga helt i dvala känns lite väl trist va? Så då tänkte jag att vi sypeppare skulle passa på att öppna upp våra dolda skrymslen och vrår och ta fram våra UFO:n!

Jag tänker mig att det går till så här:

Jag kommer en gång i veckan blogga om hur det går för mig med utrensandet av ufon. Ni får blogga/instagramma och facebooka precis hur mycket ni känner för och om ni vill kan ni i mina inlägg lämna länk till era inlägg och visa hur det går för er. 

I sypeppens facebookgrupp kan vi peppa varandra att repa upp den där koftan som inte längre känns så aktuell, få smakråd om vilka knappar klänningen ska få  och be om hjälp med den där svåra kavajen du skulle sy om men som istället hamnade i ufoskåpet. 

Jag hoppas att ni är lika peppade på det här som mig! Och om ni inte alls känner för att dra fram era ufon ur garderoberna är det ju ett ypperligt tillfälle att skicka in ett bidrag till Monthly Makers som kommer ha temasläpp på söndag! 

Untitled

Jag tänker börja ufomånaden redan nu med att dela med mig av vad jag tänker ta tag i vecka ett: 


♦ Gå igenom alla skåp och lådor där de små projekten gömmer sig, sortera ut det som inte känns aktuellt längre i en hög och det som jag vill göra klart i en annan hög.

♦ Gå igenom högen för det jag inte vill ha kvar längre och repa upp, skänka vidare och lägga tillbaks tyger i sina tyglådor.

♦ Gå igenom mina garderoben och ta fram allt som behöver lagas, läggas upp och sys om.

Untitled

Nu vill jag veta, vad gömmer sig i era ufo-garderoben och vad vill ni få ut av ufomånaden?

6 kommentarer
Anna

Ååhå! Ufon är så jobbiga men därför sååå bra att börja ta tag i! Så skönt etferåt när man tagit tag i de och de slipper ligga och skräpa. Pepp! :)

Svar: Eller hur! Den känlsan är oslagbar! (Eller nåja, nästan, det är en väldigt bra känsla i allafall!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Shit fick lite panik när jag läste titeln på inlägget, var såå himla säker på att du tänkte lägga ner sypeppen ;P Jag har lite saker som behöver lagas så det är ju toppen att göra det tillsammans, annars hade de nog legat kvar i garderoben för evigt :P

Svar: Haha Åh! <3 Nä tvärt om är sypeppen mer levande än någonsin <3 Det kommer dröja innan hon går i graven!
Fredrikapåvinden

Alicia

Så himla bra upplägg! Jag är otroligt pepp på dig som värd och lagom panikslagen vid tanken på att behöva rensa ufon. Har som målsättning att ta tag i ETT! Vilket vore en jordskredsseger! Är verkligen universums sämsta på att göra om eller plocka upp nåt gammalt jag gått vidare ifrån, men kanske tar jag utmaningen att rensa ut och skänka vidare sånt istället. Spännande! Bra plan Fredrika, du har redan kommit in i min hjärna!

Svar: Haha! Jag förstår din känlsa och ett ufo tycker jag låter alldeles lagom. Jag lovar att peppa allt vad jag kan! Och hinner du inte färdigt med ufot så kanske du hinner komma en bit i alla fall och då är du en bra bit på vägen. Och alltså ÅH! Det låter såååå spännande att få knalla runt i din hjärna! Vilken ära! <3
Fredrikapåvinden

Pernilla Einarsson

Jag har nog bara ett ufo.. vad jag kan komma på! Däremot har jag 3 stickprojekt på gång som jag bör göra klart innan jag få för mig att börja på något nytt.
Sen hade det inte skadat att rensa ur garderoben lite, alltid så jobbigt när det är massa kläder som man inte använder som tar plats! De gör bättre nytta på second hand så de får en ny ägare som kommer använda dem :D

Svar: Ja de finns ju så många sätt att ta tag i ufo-månaden på! Rensa tycker jag låter alldeles ypperligt. Så skönt att bli av med sånt som bara ligger!
Fredrikapåvinden

Ethel

Åh så bra! Jag behöver verkligen en push.. Jag har en grå kofta alldeles strax klart som bara ligger, och flera plagg i laga/göra klart högen. Det får bli peppen! Något borde hinna bli klart i alla fall :D

Svar: Jag är också så peppad på att FÅ pepp på att ta tag i den där himla högen! Förra gången jag körde ufo-månad tog jag faktiskt tag i väldigt många projekt och sedan dess har det knappt tillkommit några ufon... Så jag hoppas att jag tar mig i kragen och bockar av lite fler projekt!
Fredrikapåvinden

Sara

Åh. jag har ett par byxor (mina första!) som har legat i dvala för länge. Jag VILL liksom göra klart dem men det händer aldrig. Men mars kanske kan bli månaden!

Svar: Åh ja! Det låter ju som ett perfekt projekt att ta tag i! <3
Fredrikapåvinden