Monthly Makers Mars

Förslag 3

Då var det dags för nytt tema för Monthly Makers och den här månaden är det jag som är värd! Så spännande! Den här månaden är temat alltså geometri och först tyckte jag att det kändes som ett lite svårt tema. Men efter att jag tänkt lite på allt vad geometri faktiskt kan vara känns det som ett väldigt inspirerande tema!
 
IMG_0665

Vad kan geometri vara då? Jo min gode vän wikipedia säger så här (citat) "Geometri är en gren av matematiken där man studerar vilka egenskaper figurer har i ett rum eller, mer generellt, rumsliga samband. Geometrin var en av de två ursprungliga matematiska disciplinerna vid sidan av talteorin, det vill säga studiet av talen. I modern tid har geometrin generaliserats till en hög abstraktionsnivå och komplexitet." (slutcitat) 

IMG_8953Untitled

När jag tänker geometri tänker jag former, vinklar, siffror, uträkningar och mönster. Det känns som temat funkar ihop med en massa olika material som till exempel tyg, papper, pärlor, lera eller färg för att bara nämna några. Så vässa pennorna, saxarana, tankeknölarna eller vad ni nu vill använda till temat! 

13012017-IMG_3473

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.


 

Så här går det till:
1. Skapa något på tema Geometri och posta det i sociala medier (Blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till detta inlägg (@MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.

2. Håll utkik på min blogg den 20/3 när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28/3 behöver jag ditt bidrag.

3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 31 och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.
Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterest, webben, och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna,Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
9 kommentarer
Alicia

Haha alltså Wikipediacitatet gjorde mig enbart förvirrad!Dit ska jag inte surfa för inspiration :P Men det känns som ett roligt utmanande tema och jag har faktiskt fått flera idéer! Fint presenterat, Fredrika :)

Svar: SÅ mycket svåra ord i samma mening haha! Jag är också oväntat taggad på temat. Det känns som att folk verkligen har fått tänka till och att det kommer vara så mycket olika bidrag!
Fredrikapåvinden

Mikaela

Hipp hipp hurra för temadag!! Jag är sjukt pepp och vet precis vad jag ska göra för en gångs skull! Sen om det faktiskt blir det som blir mitt bidrag återstår att se!

Svar: Åh SÅ spännande!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilket roligt tema :D Har redan lite idéer!

Svar: Eller hur! Ska bli så spännande att se vad alla gjort sen!
Fredrikapåvinden

Wilda

Så fint presenterat!Det är så kul att jag just nu pluggar geometri. Inspirerande om något! :D Area, volym och omkrets är ju superkul! :D

Svar: Tack! <3 Ett så himla sammanträffande! Jättekul ju! Spännande att få se hur du tolkar temat
Fredrikapåvinden

Julia

Jaa så kul! men lite svårt, jag tänker också på vinklar och mönster så får se vad man hittar på :D

Svar: Ja jag tyckte också att temat kändes lite svårt först men ju mer jag tänkt på det desto fler idéer har jag fått och nu tror jag att jag vet vad jag ska göra!
Fredrikapåvinden

Louie

Kul tema!

Svar: Ja men visst!
Fredrikapåvinden

Sandra Leone

Vilket spännande tema!

Svar: Eller hur!
Fredrikapåvinden

Christina

Först tänkte jag hjälp! Men så kom en idé till mig igår redan och nu vill jag bara förverkliga. :D Ska bli så spännande att se hur det blir och att sen få visa ett resultat. :)

Svar: Åh så spännande! :D
Fredrikapåvinden

Ellen

Åh! Gillar temat för den här månaden, ska försöka knåpa ihop något och vara med nu när du också är värden <3

Svar: Åh ja! Va kul Ellen! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden