Min UFO-månad: Vecka 2

Efter att jag rotat fram och sorterat alla ufo-gömmor samt mina garderober var det dags att ta tag i själva ufona.  

11032017-IMG_4475 
Jag har valt att börja med det enklaste just för att få känna att högen minskar snabbt och fixa de där små-sakerna som går fort att göra men är lätt att glömma bort. När jag plockat fram de plaggen gick jag igenom plagg för plagg och kollade vad som behövdes göras. Jag letade fram knappar och sytråd i rätt nyans och la ihop plaggen som små paket med rätt knapp och tråd till rätt plagg. De plaggen som behövde nån typ av handsömnad la jag vid min soffa så att de var färdiga att bara plocka upp och fixas till framför en serie. På så sätt var det väldigt enkelt att få de projekten undanstökade. 

11032017-IMG_4468

Några plagg krävde lite provning och mätning så de hamnade i en egen hög och så provade och mätte jag alla plagg på en gång, klippte och nålade. De plagg som sedan skulle fållas för hand hamnade vid soffan och resten sydde jag snabbt till vid symaskinen. 

11032017-IMG_4479 
Jag har även börjat att avhandla högen med plagg som ska lagas. Nu är snart enkel-högen avklarad och det känns såå skönt! Hur går det för er med era ufon?
2 kommentarer
Ethel

Så duktigt jobbat! Jag har äntligen flyttat hem och ska idag börja med att göra mina egna högar tänkte jag. Jag känner redan att det kommer bli svårt med fokus haha, för jag ska idag även hämta ut tyger till tre toppar jag är SÅ sugen på att börja sy! Men det måste få vänta. Kanske bara en ännu bättre morot till att göra klart mina UFO:n ^^

Svar: Tack! Känns såååå skönt att få undan lite ufo:n! Nu var det över en vecka sedan jag gjorde nått med ufo-högen men tänkte sätta mig en stund idag och få undan lite till. Förstår verkligen din känsla! Jag är sååå sugen på att sätta igång med nya projekt... Men jag ska försöka hålla mig tills april.. Vi får se hur det går...
Fredrikapåvinden

Anki

Jag har ett UFO som jag började med i typ augusti/september. En löpare (duk) som har legat och bara väntat på att jag ska fortsätta med den. Har dock varit så sugen på annat så den har fått legat. Men nu när jag läste om UFO månaden här så tänkte jag att det faktiskt var dags att ta tag i den och även mina andra projekt. Hade typ 4 igång samtidigt och det brukar jag aldrig ha så har känt mig lite stressad pga det. Men nu är det verkligen inte långt kvar av löparen (vilket känns superskönt!!) och en annan duk är färdig också. Sen har jag en sjal att virka klart och sen har jag en filt som jag håller på med. Men filten har jag haft som ufo i två år nu och börjar kännas som den aldrig kommer bli klar. Är inte så sugen på den längre men har massor av rutor färdiga, så vore på sitt sätt tråkigt om den inte blir klar heller. Men vi får se! När löparen är färdig så kommer det känns riktigt skönt iaf, den har legat där och stirrat på mig så länge.

Svar: Åh jag såg ju din löpare i morse! Så himla fin och SÅ bra jobbat! Det är verkligen skönt att göra klart ufo:n!
Fredrikapåvinden