Sypeppen juni 2017: Rutiga Singoallatoppen och byxorna

Här kommer en somrig sypepp lastad från Dalarna! Det här bidraget har egentligen redan varit färdigt ett tag men jag har inte kommit mig för att fota det förrän nu.  

18062017-IMG_6064

Det är alltså mitt rutiga set som äntligen blivit färdigfotat! 

18062017-IMG_6181

I höstas när jag gjorde inventering av alla mina tyger hittade jag två rödvitrutiga tyger som jag direkt kände att jag ville göra ett set av. Det ena va i bomull och det andra i jersey. Det va ganska små bitar av båda tygstyckena och jag kunde inte riktigt bestämma vad jag skulle sy av det. 

18062017-IMG_6115

Till slut bestämde jag mig för ett par cigarett-byxor á la Betty Draper och en singoallatopp. 

18062017-IMG_6171

Byxorna sydde jag först efter ett grundmönster jag hade hemma. Jag tog in dem så mycket jag vågade (vill ju ändå kunna sitta och andas i dem) sydde pressveck fram och en nersydd (heter det så?) linning

18062017-IMG_6097

Singoallatoppen improviserade jag i princip fram. Jag hade en tight underdel med insnitt och sedan en rynkad volang upptill. Det va lite klurigt att få till volangen eftersom jag ville ha underdelen orynkad men själva volangen rynkad men till slut fick jag till det. 

18062017-IMG_6074

Jag trivs jättebra i dem båda! Båda sitter bra och jag är väldigt nöjd med sömnaden. De är sköna att ha på sig och både fina att ha ihop men också var för sig. 

18062017-IMG_6127

Det enda som är lite jobbigt är att singoallatoppen är lite klurig att stoppa in i en kofta samt att jag inte får flaxa för mycket med armana för då halkar volangen upp på axlarna. 

18062017-IMG_6162

Men på det stora hela är jag jättenöjd. Är nog favoriten för 2017 helt klart! Även Josefine har bloggat om sitt bidrag till juni, sin systers balklänning och hon är så nöjd att hon tycker att det är det finaste hon sytt hittills och jag är benägen att hålla med. Juni verkar kort sagt vara en riktig dundermånad! Så nu längtar jag efter att få se era bidrag! Glöm inte att lämna dem till Josefine senast den 25! 

18062017-IMG_6199
Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 
 
6 kommentarer
Julia

Åh, men jag såg något smart på Instagram. Ett life hack för att få singoallatoppar att stanna på axlarna. Skall kolla lite på youtube, vänta.

https://www.youtube.com/watch?v=Tk7u_NgXCMw

Hittade det!

Svar: Men Wow! Så smart ju! Det ska jag verkligen testa!
Fredrikapåvinden

Ellen

men alltså!! du är så himla duktig! jag älskar det här. hade köpt varenda plagg om du startade butik och började sälja <3

Svar: Åh! <3 Tack Ellen!
Fredrikapåvinden

Alicia

Allltsåååå wooooow! Och bilderna! Allihop men särskilt den sista. Du är verkligen framtidens stilförebild och företrädare för textilkonst Fredrika. Så impad!

Svar: Men puss på dig! <3
Fredrikapåvinden

Anki

Du syr så himla fint!! även om jag själv inte skulle passa i det så älskar jag det ändå. Och du passar så himla bra i allt du gör och det ser så himla perfekt ut på dig! Allting är så dösnyggt också! :)

Svar: Tack fina, fina Anki! Så himla fin kommentar!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så snyggt! Har en lite hatkärlek till de där singoallatopparna. Tycker de känns väldigt opraktiskt (om man vill ha på sig kofta) men samtidigt så är de så himla fina x)

Svar: Haha PRECIS! Så fina men samtidigt så jobbiga...
Fredrikapåvinden

Josefine Folkesson

Alltså orkar inte hur fint det här blev och hur fin du är!!!

Svar: Men puss på dig! <3
Fredrikapåvinden