Monthly Makers Återbruk: Tekoppsvimpel

Den här månaden har temat för Monthly Makers varit återbruk! Så bra tema tycker jag! Jag är lite extra glad för att jag fick tillfälle att genomföra en idé som jag haft ända sedan vi hade tema loppis i februari. Den här månaden är Beatrice värd och ni hittar hennes bidrag här och det är även där ni lämnar länk till erat bidrag. 
 
08062017-IMG_6019

Så som ni förstår av rubriken har jag helt enkelt gjort en tekoppsvimpel som jag hängt i köksfönstret. 

08062017-IMG_6016

Perfekt anledning för att få gå och fynda små gulliga tekoppar på loppis och dessutom gick det superfort och va lätt som en plätt. Det enda som va lite knepigt va att hänga upp själva vimpeln utan att krossa alla koppar mot varandra, där hade det va bra att va två och så va det liiiite svårt att vänta på att de skulle torka ordentligt. Jag kunde liksom inte låta bli att hänga upp dem och se hur det såg ut efter bara nån timme. Där av att en av kopparna saknar fat... Nåja. 

08062017-IMG_6014

Så här i efterhand tänker jag att det kanske skulle va finare att hänga dem i fiskelina? Hm jag får fundera lite på den... Här får ni i allafall världens enklaste DIY:

08062017-IMG_5994

Du behöver:
Ett gäng koppar med fat
Superlim
Några tunga böcker 
Rep/snöre/tråd

08062017-IMG_5997

Du gör helt enkelt så att du limmar ihop alla koppar med faten. Lägg sedan en tung bok över varje kopp och låt torka till det är helt torrt. 

08062017-IMG_6008

Sedan knyter du fast varje kopp i örat och så hänger du upp på lämpligt ställe. Klart! 

08062017-IMG_600908062017-IMG_6021

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat återbruk och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 juni för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
8 kommentarer
Emilia

SÅ söta!! Tänker mig en sådan girlang med kopparna fyllda av fågelfrön i ett stort träd, fint!

Svar: Ja! Verkligen! Fiffig idé! Det ska jag testa i vinter!
Fredrikapåvinden

Johanna

Alltså, när en inte trodde att ditt kök kunde bli mer hemtrevligt och ombonat?? Så fint och känns väldigt "Fredrika"!

Svar: Haha! <3 Tack! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilket fiffigt sätt att utnyttja udda tekoppar på!! Jätte snyggt dessutom :D

Svar: Eller hur! Tack! <3
Fredrikapåvinden

Wilda

Så himla smart gjort och alltså så "Fredrika" över det att jag blir alldeles glad i hela kroppen. Sååå himla fint. Det skulle ju vara så fint att besöka ett kafé men såna dekorationer. :D

Svar: Tack Wilda! <3
Fredrikapåvinden

Alicia

Det här är så fantastiskt Pippi Långstrump-fint och jag säger det igen: definitionen av ett kafferep!

Julia

Har väntat på att få se din tekoppsvimpel ända sedan jag fick höra om att du skulle skapa en! och så häftig den blev alltså! skulle vara mysigt att dricka kaffe under den :D

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Åh, vad gulligt! S¨å snyggt och kreativt! :D Tack för tipset :D

Sanna

Åh vilken läcker ide!! <3 Hm kanske något jag skulle kunna tillverka till ett utav ortens nyöppnade cafeér som inflyttningspresent ;)