SYBINGO: Textiltryck

Hej och hå! Nu är sommarkollot slut för i år och det har varit SÅ roligt och SÅ tidskrävande. Nu ska jag ta semester några dagar och åka till mammas och pappas sommarstuga. Jag ska gå på loppisar, läsa, sticka och göra mitt bidrag till Monthly Makers. Ni har väl varit inne på Julias blogg och kollat in månadens tema

04032017-IMG_4289

Mitt textiltryck

Nu när min ledighet börjar är jag så klart sugen på att ta tag i bingobrickan och börja kryssa rutor igen. En av mina favorittekniker inom textil är textiltryck. Jag tycker det är så roligt och spännande att komponera egna bilder eller mönster och se dem ta form på ett tyg. Det är också roligt att kunna testa olika färgkombinationer och se hur mycket uttrycket påverkas av de olika färgkombinationerna. Om du inte tryckt innan tycker jag verkligen att du ska testa på det nu under sybingon.
 
24052017-IMG_5778

Textiltryck: Galler

Det senaste året när jag tryckt har jag använt en screentryckram och tryckbord och till det krävs det ju en del verktyg. Men att trycka sina egna tyger behöver inte alls vara så komplicerat och dyrt.

Jag har gjort en guide på hur du enkelt kan göra textiltryck hemma med hjälp av lite textilfärg. Om du vill ha mer inspiration på hur du kan använda dig av tryck tycker jag du ska kolla in Alicias inlägg om hur du hamrar växttryck på tyg och gör textiltryck med skrot eller Claras inlägg med hennes egentryckta klänning! 

Josefine har den här veckan kryssat rutan "Skapa något på en timme" och gjort en tuturiol på hur du syr en sovmask. In och kika på hennes blogg! 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram

 
 
 
Sybingo textiltryck
6 kommentarer
Hanna

Vad roligt det låter!

Svar: Ja det är verkligen superroligt! <3
Fredrikapåvinden

Anki

Skönt med lite semester för dig nu!
jag är i full gång med mitt bidrag till Monthly Makers, vi får se om jag hinner färdigt!

Såg att du var på förstasidan på blogg.se också, kul ju! :)

Eva

Jag vill prova det där med tryck, men vad tusan är " Omslagspapperet till kopieringspapper"? Jag fattar inget alls av det - resten känns glasklart.
Tacksam för din beskrivning - ja, förutom det där med omslagspapperet...

Svar: Haha! Det ska jag så klart förklara! Du vet när en köper ett helt pack med kopieringspapper? Då är hela bunten med papper inslagna i ett annat slags papper. Och det papperet är lite klistrat på ena sidan vilken gör att det blir en superbra och stadig mall när en stryker fast det på tyg. Om du inte köper kopieringspapper själv så borde det funka att fråga i princip vilket företag som helst om att få ett omslagspapper! Hoppas det blev klarare nu! <3
Fredrikapåvinden

Johanna

Vilken fin blogg du har! Kanske jag kan lära mig något också som har så svårt för symaskiner (dom gillar inte mig tror jag)😉

Svar: Tack Johanna! Så klart du kan! Symaskiner är ofta ena tjuriga typer. Har du testat att lämna in tjurläppen på service? Det kan göra underverk, då brukar de lära sig att veta hut. En krånglande symaskin kan ha ihjäl vilken syglädje som helst. Men ibland hjälper det faktiskt att bara fortsätta sy, tror det kan bero på att det samlas damm och sånt när maskinen inte används så ofta. Hör av dig om du vill ha hjälp med din krånglande maskin eller något annat! <3
Fredrikapåvinden

Anonym

Tjoho! Vilka härliga bilder!! 😀 Jag har nu lyckats pricka fem i rad! BINGO! 😂

Svar: WOHOOO Härligt! <3 Heja, heja! <3
Fredrikapåvinden

Pia

Ja, den anonyme var i själva verket jag! :D

Svar: Haha va fint att du skrev till det, jag funderade just vem det var <3 Hej Pia!
Fredrikapåvinden