Sypeppen Juli 2017

Idag är det dags för sammanställning av månadens sypeppsbidrag! Precis som det ska vara i juli är det lite ullgarner och desto fler klänningar. För er som i solstolen glömde bort eller inte hann med att skicka in ert bidrag till julis sypepp, ingen fara skedd! I morgon kan ni börja skicka in bidrag igen men då på Josefines blogg. Om ni är sugna på nån lite extra sommarutmaning så får ni inte missa årets sybingo, det är fortfarande många veckor kvar för den som vill haka på! Men nu lutar vi oss tillbaka och kollar in julis skörd: 


 


Denises sommarklänningJosefines hängselklänningAlexandras t-shirt och kjolLindas underkläderRebeccas croptop

Fredrikas kofta


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
Sypeppen, sammanfattning
1 kommentar

5 steg för att bli av med din UFO-hög!

God söndagsmorgon alla fina läsare! Söndagar tycker jag är perfekta dagar för att ta tag i gamla eller nya projekt. Sitta hela dagen i soffan framför en serie och sticka, plocka fram alla dina tyger, pinteresta och starta ett nytt syprojekt eller engagera en hel facebook-grupp om hur fasen du ska lösa det där krångliga på ditt UFO-projekt. Att göra färdigt ett UFO är en av sybingons alla rutor så idag tänkte jag att vi skulle prata lite om vad ett UFO är och hur du bäst blir av med dem! 

UFO står för Unfinished object, alltså ett projekt som blivit liggandes och inte blir färdigt. De flesta av oss har många UFOn i garderoberna som ligger och tär på samvetet. Så nu tänkte jag att vi en gång för alla tar tag i våra UFOn (nåja i allafall kanke ett, eller så gör vi det i morgon, eller nästa sommar... Det är ju ändå söndag...) Här kommer alltså en femstegstrappa för att minska din UFO-hög! 

Untitled

1. Samla ihop alla ufon. 
Börja med att samla ihop alla dina UFOn så du har dem på en gemensam plats. på så vis får du en överblick om hur många UFOn du har men framför allt en påminnelse om vilka UFOn det är. 
 
2. Sortera upp dem i högar. Nu är det dags att börja sortera! Jag brukar sortera in dem i olika kategorier, till exempel, Är inte längre intresserad av att göra färdigt - Då hamnar de antingen i en hög där det ska repas/sprättas upp och sorteras tillbaks i materiallådorna eller skänkas bort. Det är dumt att ha UFOn liggandes som du inte ens är intresserad av längre! Sedan gör jag en hög för sådana projekt som egentligen är ganska enkla att få undanstökade till exempel fålla, sy i knappar eller sy i dragkedjan. Nästa hög är för de projekten som kräver lite mer, det kanske är halvfärdigt eller nånting klurigt som står i vägen för att det ska bli färdigt. Jag har en sista hög som jag har gamla vintageplagg som jag fått ta över som jag ska sy om men som jag inte riktigt vet hur eller vad jag ska sy om. De hamnar i en hög för sig. Du får helt enkelt dela in dem i högar som det passar dig!

IMG_0103

3. Förbreded arbetet. 
Nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta tag i UFOna! Börja med den lätta högen och kolla vad varje projekt behöver för att bli klart. Alla projekt som behöver handsömnad placerar jag i en korg vid min soffa, så kan jag ta tag i dem när jag kollar på serie. Jag ser dessutom till att allt annat jag behöver också finns i den korgen som t ex sytråd i rätt nyans, knappnålar, knappar, synål eller vad det nu är som behövs. Det ska helt enkelt bara vara att sätta sig ner och plocka upp ett projekt och göra färdigt det utan att behöva tänka eller resa sig upp. Alla projekt som behöver en symaskinssöm lägger jag vid symaskinen, alla projekt som behöver pressas lägger jag vid strykbrädan. På så vis går det enkelt och snabbt att beta av tråkprojekten. Ska du fålla en kjol kan du lika gärna pressa alla sömmar när du ändå har strykbrädan och strykjärnet framme. När du tar tag i alla dina enkla projekt så minskar din UFO-hög avsevärt och den känns inte så gigantisk stor längre! 
 
4. Sätt upp mål. Att beta av UFOn är inte ett angenämt nöje, det finns allt som oftast en anledning till att de blivit liggandes. Sätt upp relevanta mål och klappa dig själv på axeln för ditt goda arbete. Kanske kan du bestämma att när du gjort klart 3 UFOn får du planera ett nytt projekt eller köpa det där fina tyget som du suktat efter så länge? Tänk inte att du ska beta av allt på en gång! Då blir de lätt övermäktigt och alldeles för tråkigt! 
 
11092016-IMG_1041

5. Gå igenom din UFO-hög med jämna mellanrum. 
Så istället för att tänka att du ska beta av allt på en gång så sätter du istället avbetningen av din UFO-hög på system, hitta nått som passar dig! Jag har en månad om året som jag bara ägnar mig åt mina UFOn, men för dig kanske det passar bättre att var tredje projekt du jobbar med ska vara ett UFO, eller att du ska göra klart ett UFO i månaden? Hitta det som passar bäst för dig och dina UFOn! Huvudsaken är att du inte blundar för UFO-högen! Sen jag började med min UFOmånad har jag blivit mycket bättre på att inte låta berget växa för stort, jag har lärt mig vad som oftast hamnar på berget och kan därför redan från början avstyra vissa projekt! 


Det här är mina bästa UFO-tips! Nu vill jag så klart få veta, vad är era bästa UFO-tips? Med det sagt önskar jag er en finfin söndag! Själv ska jag återgå till mitt UFO, en mormorsrutekudde och om ni liksom mig spenderar denna söndag med ett projket får ni så klart gärna visa vad under #sysöndag och#sybingo17
 
16092016-IMG_1201

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram

 
 
Sybingo sybingo2017
3 kommentarer

SY: Broderad pin/brosch

Hej alla fina läsare! Hoppas ni haft en fin och mysig vecka vare sig ni jobbat eller har semester! Idag ska jag visa hur du  enkelt syr en broderad brosch, vilket betyder att vi kan kryssa för både "Brodera något" och "Skapa något på en timme". Det här är perfekt både för den som fått semester och är ute på vift eftersom material och verktyg tar minimal plats men också för den som är hemma och jobbar eftersom det tar minimalt med tid! Det mesta som du behöver har du säkert redan hemma och annars hittar du det garanterat på närmaste loppis!

22072017-IMG_6707


 
07062017-IMG_5953

 ✂ En liten bit aidaväv
 ✂ Broderigarn
 ✂ Knapp
 ✂ Liten tygbit
 ✂ Säkerhetsnål
 ✂ Synål
 ✂ Broderinål
 ✂ Vadd
 ✂ Sax
 ✂ Sytråd

 
 

 ✂ Brodera ditt motiv. Börja med att brodera något på din pin. Om du vill brodera kvinnotecknet som jag gjort ser du mönstret här ovan ↑ Klipp sedan ut broderiet i en cirkel som är ungefär dubbelt så stor som knappen som du ska använda. 

07062017-IMG_5957
 
✂ Tråckla
. Tråckla med stora stygn i kanten av cirkeln. 

07062017-IMG_5959
 
✂ Klipp till övriga bitar. 
Klipp till en liten tygbit som är lika stor som din knapp. Klipp även till en liten bit vadd i samma storlek som knappen. 

07062017-IMG_5961
 
✂ Lägg ihop. 
Dra ihop din broderade cirkel med vadden och knappen inuti. 

07062017-IMG_5962
 
✂ Montera. 
Lägg säkerhetsnålen och den lilla tygbiten på plats. 

07062017-IMG_5963
 
✂ Sy ihop. 
Sy fast med små stygn i kanten. 

07062017-IMG_5965

Klart!

Och nu får jag alltså kryssa för hela två rutor i sybingon! Det är så roligt att se att ni är många som är med oss och kryssar rutor och än är det inte för sent att haka på för den som är sugen! Sybingon i år görs i samarbete med Tygverket, en tyg och sybehörsbutik som både har fysiska butiker och finns på nätet! Vinnaren vinner ett presentkort på 300 kronor i deras fina webshop och för den som inte kan hålla sig och vänta på vinst är webbutiken så klart i gång hela sommaren! Glöm inte att gå in och kolla vad Josefine kryssat för ruta den här veckan och fortsätt att visa oss era pågående och förkryssade rutor i facebookgruppen och på instagram under #sybingo17!

22072017-IMG_6351

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram


 
1 kommentar