Syåret 2016 - del 2

Då har jag äntligen lyckats knåpa ihop del två av sysammanfattningen 2016! Jag upptäckte medan jag jobbade med det här inlägget att nästan alla länkar i del 1 hade försvunnit... Pust och stånk! Men nu tror jag att jag fixat till det! I del två vrider och vänder jag på syåret och avslöjar vad jag använt mest, vad som är årets flopp och hur det egentligen gick för sypeppen! 
 
Untitled

Den totala skörden:
 
2 disktrasor
1 kudde
1 t-shirt
2 klänningar
1 par byxor
2 scrunchies
2 kjolar
5 broderier
3 tröjor
10 virkade glasunderlägg
1 Virkat grytunderlägg
18 Handdukar
5 Broderade påskägg
8 Tovade påskägg
2 virkade stolsdynor
1 smockad kudde
1 virkad matta
3 invirkade sladdar
2 stickpåsar
1 virkat linne
2 blusar
2 omlotttröjor
2 gympapåsar
2 stickpåsar
1 virkat linne
1 invirkad lampskärm
1 duschdraperi
1 vävd halsduk
5 vävda bonader
1 stickad jumper
4 par stickade sockor
1 tygkorg
1 tubhalsduk
2 tygpåsar
1 par gardiner
8 julgranshängen
1 kofta
 
= 97 alster (puh, det ser ju lite galet ut så här svarta tangenttryck på vit bloggbakgrund men jag menar redan efter 18 handdukar har det ju dragit iväg ordentligt...) 
 
02092016-IMG_0802

Årets mest använda mönster:
Hm alltså det är faktiskt svårt att säga för jag har sytt, stickat, virkat, broderat så otroligt mycket olika saker att det är få mönster som blivit använda flera gånger. I början på året virkade jag ju en hel del runda saker som mattan, stolsdynorna, grytunderlägget och glasunderläggen och de är ju virkade efter i princip samma mönster bara att jag använt lite olika tjocklek på virknålarna och sedan virkat olika antal varv på dem. Jag sydde ju en himla massa handdukar också men de syddes ju inte direkt efter nått speciellt mönster. Däremot så sydde jag faktiskt två omlott-toppar efter samma mönster. Så jag kanske får säga dem helt enkelt. 

21082016-IMG_0691
 
Årets Repris:
Jag tror faktiskt att jag bara hade en enda repris i år från förra året och det var tilly-klänningen. Resten av alstren var nog nykomlingar för i år faktiskt. 
 
28122016-IMG_3167
 
Årets stickade:
I år har jag faktiskt hunnit sticka hela sju olika saker. En kofta, en jumper, fyra par sockor och en tubhalsduk. Om det inte hade vart för den där jäkla stickpåsen som försvann i våras hade det förmodligen varit mer... Det känns verkligen som att 2016 gick i stickandets år. Jag har stickat massor, testat nya tekniker, mönster och garner och fått det att bli en del av vardagen igen och det känns så himla roligt tycker jag!
 
Årets flopp:
Hm de här två broderierna med text är jag inte nå nöjd med. De har fått åka ner i en låda och ska repas upp.... Och så var det ju en rejäl flopp att min stickpåse såldes på myrornas. 

Årets mest använda:
I våras när jag fortfarande jobbade inom skolan sydde jag jättemycket praktiska kläder som tröjor, t-shirts och byxorna och alla de plaggen har jag faktiskt använt väldigt mycket. Sedan har jag använt sockorna som jag stickade till mig själv och även koftan väldigt mycket. Och sedan sånt som jag gjort till hemmet som disktrasorna, lampskärmen och kuddarna eftersom jag liksom har de framme jämt. Överlag känns det som jag nu förtiden faktiskt använder det mesta som jag gjort själv väldigt mycket och de är ju ändå målet nånstans. Att jag ska kunna skapa plagg och saker som jag behöver och att de ska fylla sin funktion så jag kan minska min konsumtion. 
 
Årets nykomling:
Väldigt mycket var nytt för i år. Men jag virkade mitt första plagg som blev ett linne, jag stickade för första gången ett par sockor och vävde för första gången. 
 
IMG_9200

Årets mest nöjda:
Jag är väldigt nöjd med de basplagg jag sydde just för att det är så himla skönt att kunna sy sånt själv och jag har verkligen använt de plaggen mycket. Sedan så tycker jag så himla mycket om den stora mattan. Det var ett så fint projekt att ha i Holken, vi letade tyger tillsammans och alla virkade lite på den då och då så jag fick pausa, den lämnade jag faktiskt kvar där för att det känns som att den liksom hör dit <3 Andra saker som jag är så där särskilt nöjd med är den smockade kudden, jeanssetet och koftan. 
 
Årets revanch: 
Att jag stickade klart Gemma-koftan och jumpern och la upp för en ny weltysjal (alltså det som försvann i stickpåsen) och så klart alla textilutbildningar jag sökte, jobbade hårt för arbetsproverna och kom in på Steneby! 

Untitled06112016-IMG_2283 
Årets syplatser: 
Fram till augusti bodde jag i Holken i mitt megafina rum och under hösten har jag bott på Kyrkbacken i min egna lilla lägenhet och haft min syhörna där. 

Hur gick det med sypeppen? Det går finfint med sypeppen, tackar som frågar! Det känns som sypeppen mår riktigt bra just nu tycker jag. Extra roligt för i år tycker jag är att så mycket olika textila hantverkstekniker letat sig in i sypeppen. Det är inte längre bara sömnadsbidrag som skickas in utan även mycket stickat, virkat, broderat och tovat. Jättefint och roligt tycker jag!

P.S Ni har väl inte missat den fina badgen ni kan lägga till på era bloggar som Felicia Davidsson gjorde till sypeppen förra året. Scrolla längst ner i det här inlägget för att hitta badgen. Glöm inte att kommentera när ni fäst den på er blogg så kommer ni med i våran sypeppsblogglista också <3 

Hur gick det med facebookgruppen?
 facebookgruppen blir vi sakta men säkert fler och fler. Jag tycker att det är så himla fin stämning i gruppen. Råd efterfrågas, färdiga alster visas upp och massa hejarop och peppningar till varandra <3 

Årets totala sypeppar:
I år hade vi exakt tolv sypeppar vilket betyder att jag varit duktig och följt nya sypeppens "regler", vilket alltså är en sypepp per månad. Jag tycker att det känns alldeles lagom och jag tror de flesta håller med om att det är skönt att sypeppen numer har fasta datum. 
 
Årets rekordpepp: 
Majpeppen hade vi så många som 30 bidrag! Vilket är nästan dubbelt så många bidrag som förra året när vi hade som mest 16 bidrag. I år har det sammanlagt skickats in 190 bidrag vilket ger ett snitt på ungefär 16 bidrag per månad. Så fint <3 
 
28102016-IMG_1903
 
Årets sew/knit alongs: 
I år hade jag och Josefine en gemensam sew along under hösten där vi sydde skjortblusar. Det är faktiskt fortfarande några dagar tills bidragen ska va inskickade den 31 januari, vilket betyder att ni fortfarande kan hänga på! Göm inte att skicka in era bidrag bara! 

Årets temapeppar: 
I maj när vi också hade rekordmånga bidrag hade vi temat flärdfull fest och vårpresent till dig själv. Under sommaren hade jag och Josefine för tredje året i rad en gemensam sybingo och i november hade sypeppen temat härmispepp och höstpresent till dig själv. Vi avslutade året med en gemensan adventskalender. 
 
02092016-IMG_0869
 
Årets DIY-inlägg:
 
Årets Sytips:  
IMG_0812
 
Sammanfattningsvis: Tycker jag att det här året har varit fullspäckat av sömnad, stickning, virkning och annat hantverk. Jag har lärt mig massor nytt, utvecklats och lärt känna ännu fler sypeppare. Det är roligt att jag numer skapar i så mycket olika tekniker och att jag alltid innan jag köper något nytt funderar på om jag istället kan göra det själv. När jag sedan gör det själv så blir jag också oftast nöjd och använder det mycket. Det har varit jättelärorikt och spännande att börja i en ny skola och få jobba med textil hela dagarna. Det känns helt rätt <3 och så är jag så himla glad att ni är så många som hänger här med mig. Att jag får ta del av era alster och kreationer, att när min inspiration tryter kan jag ta del av er och att ni gör den här platsen till en så himla fin, tillåtande och kreativt ställe att vara på <3 Jag ser så mycket framemot sypeppsåret 2017 och jag hoppas att ni alla följer med mig på det <3 
 
 
4 kommentarer
Linnéa

Så många olika projekt du har hunnit med :O Håller verkligen med om att saker som man själv gjort och är väldigt nöjd med, blir oftare mer välanvänt än köpta saker.

Svar: Ja såå mycket mer än vad jag själv fattat! Bra att sammanfatta så en inser det!
Fredrikapåvinden

Helga

Du är bäst! 💗

Svar: Åh men alltså! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

morfar

puh! Jag blir matt. Fantastiskt! Vad skall det bli?

Ellen

Blir så himla glad av det här!

Svar: <3 <3 <3
Fredrikapåvinden