Nytt i garnförråden!

När jag var hemma på jullov följde jag med Becca till hemslöjden i Falun eftersom hon skulle köpa material till ett projekt. Själv hade jag just avslutat nästan alla mina stickprojekt och nästan tömt mitt garnlager. 

13012017-IMG_3439

Finns det något trevligare än att befinna sig i en butik med en massa fina garner, behov av att fylla på sina förråd och sällskap i form av en minst lika garnförälskad person som du själv är. Tror inte det... Vi gick där inne och klämde och kände, jämförde färgkombinationer och dividerade mängd av material. Sedan tog vi vi nått beslut, kikade lite till, fick syn på ett nytt garnnystan, dividerade lite till osv. 

13012017-IMG_3447

Till slut hade jag köpt två z-tvinnade garn för att lära mig tvåändsstickning och fyra garn till två olika julklappsprojekt. Jag är ju en sån person som alltid har framförhållning ni vet. Nä skoja bara, julklappsgarnerna kommer nog ligga orörda till december och sedan panikstickas och slås in i paketen med stickorna kvar och med en liten lapp att det snaaaaart blir klart. 

13012017-IMG_3450

Särskilt eftersom jag lyckades med att sy och sticka i stort sätt alla årets julklappar själv på typ två månader utan stickor och lappar i själva paketinslagningen. Så nu förstår ni ju att jag fått blodad tand och planerat dubbelt så tidskrävande julklappar till nästa år... Vi får väl se hur det går med det. 

13012017-IMG_3455

Hemslöjden har ju inte bara garn utan tyger, sybehör, hantverk, böcker och allt som du kan tänkas vilja fylla dina lådor och skåp med. Så jag fick även med mig en liten bok hem som är så himla fin och inspirerande! Efter att jag bläddrat i den en stund kom jag på vad jag ville göra för nått till Monthly Makers månadstema kontrast. Som tur var hade jag några linhärvor hemma i förråden så nu är jag i full gång med mitt bidrag! 
3 kommentarer
Emma

Åh vad kul med z-tvinnat garn :) har själv tänkt prova tvåändsstickning så himla länge men fortfarande inte börjat. Ska bli jättespännande att se ditt projekt!

Svar: Ja jag är jättesugen på att testa detta! Jag har några projekt som jag ska beta av innan, men känns bra att ha nystanen hemma så det bara är att sätta igång sedan!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilken framförhållning att köpa garn till julklappar redan nu :)

Svar: Haha eller hur! Vi får se om jag har lika bra framförhållning att lägga upp och sticka färdigt dem!
Fredrikapåvinden

Ewa Svensson

Jag fick inte till en endaste hemmagjord julklapp 2016 så jag tror jag ska göra som du skriver och börja nu :).

Svar: Ja det har nog sin fördel att börja redan nu med julklapparna! ^^
Fredrikapåvinden