Monthly Makers kontrast: Mobilfodral

Mitt bidrag till Monthly Makers denna månad blev ett mobildfodral! Den här månaden hade vi kontrast som tema och jag kände ganska tidigt att jag ville jobba med kontrasten gammalt/nytt. I slutändan tycker jag att bidraget fick fler betydelser än så. 

20012017-IMG_3539

Mitt gamla mobilfodral hade efter ett halvårs användande börjat gå sönder vilket jag tycker är galet. Jag ville ha ett mobilfodral som håller betydligt längre än så, skyddar mobilen och som har fickor för kontokort. I princip ett likadant som jag hade innan men som håller bättre helt enkelt. 

20012017-IMG_3536

Jag kollade hur konstruktionen för mitt gamla fodral såg ut, sydde en variant av det och drog bort plastbehållern från det gamla mobilfodralet och limmade fast på det nya. 

20012017-IMG_3538

På framsidan gjorde jag ett broderi inspirerat från boken Broderier från 50-  och 60-talen. Till framsidan använde jag ett ulltyg och broderade med lintråd. Till fodret använde jag en liten stuvbit som jag hade kvar från ett tygstycke jag fått av farmor. 

20012017-IMG_3533

Sammanfattningsvis tycker jag att fodralet blev fint rent estetiskt med färgerna och broderiet. Däremot hade jag inte alls räknat med att det skulle va så otroligt pilligt, tålamodskrävande och svårt att sy ihop själva fodralet. Så rent praktiskt blev det betydligt mer snett och vint än vad jag tänkt... Jag fick tänka tillbaks både en och två gånger till en tid då jag hade betydligt mer tålamod och skrev 7 anledningar att sprätta och repa upp och 6anledningar att nöja dig med dina projekt. 

Så så här i efterhand tänker jag att det dels är en kontrast av att gammalt (loppismaterial) möter nytt (plasbehållaren), snabbt (sociala medier och sms) möter långsamt (broderi och knappnålande) och att mjukt (tyg och tråd) möter hårt (mobilbehållaren). För den som blir sugen att själv göra sig ett mobilfodral kommer det upp en liten guide inom kort! Nu ser jag framemot att ta del av alla era bidrag <3 
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat kontrast och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 januari för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard! 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
monthly makers
11 kommentarer
Alicia

Men åååh så fantastiskt! Färgerna och motivet osar verkligen 60-tal, men också Fredrika. Så oändligt mycket bättre än alla andra mobilskal i världen! Och det lär ju hålla längre än telefonen!

Svar: Åh tack bästa Alicia! <3
Fredrikapåvinden

Anna

Vilken bra lösning på temat kontrast! Flera kloka vinklar! Och SÅ mycket roligare med ett eget mobilfodral som ingen annan har! Skulle nästan kunna tänka mig att göra ett eget! Kan man få ett mönster tack? Kram från Sjöänge

Ruth

Åh vad fint det blev och häftigt att du fick in ett triss i kontrast! Kan tänka mig att det var ett riktigt pilljobb, men av resultatet av döma så var det ju klart värt det. =)

Svar: Tack Ruth! <3 Ja sååå mycket pilligare än vad jag trodde från början. Men helt klar bättre än ett nyköpt ju!
Fredrikapåvinden

Helga

Fint! :) Och så lustigt att mitt bidrag (som ligger kvar som utkast pga barnet vaknade) också är ett mobilfodral! Dock helt annat stuk. Skoj!

Svar: Haha jag såg det! <3 Så himla fint ju!
Fredrikapåvinden

Louie

Åh jättefint!

Svar: Tack Louie! <3
Fredrikapåvinden

Mikaela

Vad fiffigt bidrag! Snyggt! Jag behöver verkligen också ett nytt fodral, frågan är om jag ska DIY det jag med!

Svar: Tack! <3 Ja men gör det! Lite pilligt men fint å få det precis som en själv vill ha det!
Fredrikapåvinden

Wilda

Det är så ofta som jag blir helt mindblown av dina kreationer! Du representerar nog den kreativa falangen som jag inte har hittat in till riktigt än, sömnaden. Det här är så imponerande och det måste verkligen ha varit pilligt. Kul och kontrasterande på många sätt!

Svar: Åh men tack finaste Wilda! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Julia

Vad kul med ett mobilskal som ingen annan har, fint! men jobbigt det där när syprojektet är pilligt.. och typ fler sömmar hamnar på varann och det blir tjockare, snedare och svårare att fixa än man tänkte sej (så blir det iaf alltid för mej haha)

Svar: Haha! VERKLIGEN! puh! Men nu så här i efterhand är jag faktiskt glad att jag gav mig in på det ändå!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så häftigt med ett hemma sytt mobilfodral!! Det ser väldigt pilligt ut men det är också väldigt snyggt :)

Svar: Tack Linnéa! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Jättefint!!! Ser fram emot den kommande guiden!!:)

Svar: Åh men tack! Den kommer inom kort! <3
Fredrikapåvinden

Jessica

Vad fantastiskt att göra ett alldeles eget mobilfodral, Fredrika!!! Du är så fenomenal <3

Svar: Men tack finaste Jessica! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden