Hitta en skaparkompis!

För ett litet tag sedan hörde en läsare av sig och frågade om jag inte kunde fixa ett blogginlägg, där en liksom i Sandra Beijers Hitta-vänner-inlägg kunde hitta sig en skaparkompis. Så himla bra och fin idé tycker jag! Vänner att sitta och sticka med, fråga om råd och planera nästkommande projekt med är ju bland det finaste som finns!

Untitled

Jag tänker att det kanske inte måste vara en kompis som du träffar irl utan att du ju också kan eftersöka nån att skypa, maila eller facebookchatta med om skapande. Jag och min storasyster brukar ha långa stickjuntor över skype där vi äter långfrukost, stickar och pratar om stickning. 

Så du skriver helt enkelt en kontaktannons i kommentarsfältet, överst kan det va smart att skriva vilken stad du bor i med capslock, till exempel DALS LÅNGED, så blir det lätt att hitta sin egna stad sen för den som läser. Så tänker jag att du kan skriva typ vilka tekniker du gillar att skapa i, kanske lite om vem du är och om du har förslag på vad du vill hitta på med din nya skaparvän, typ helg-skype-frukostar, gerillastickning, nån att leta tyger på loppis med eller nånting annat du kommer på. 

Untitled IMG_8562 IMG_8692 IMG_9764 IMG_0104 04082016-IMG_0375

Hoppas ni hittar nån eller flera nya skaparkompisar! 
13 kommentarer
Jenny

TROLLHÄTTAN/MUNKEDAL

Jag heter Jenny, bor idag i Trollhättan men flyttar snart till Dingle utanför Munkedal. Hade varit trevligt att hitta någon skapande vän i krokarna, antingen i Bohuslän, ner mot Trollhättan/Vänersborg eller upp mot Dalsland.
Jag älskar alla sorters skapande men närmast hjärtat ligger stickning, broderi, tecknande, målande och fotografi. Mest av allt gillar jag nog att lära mig nya tekniker, material och skaparformer.
Mitt andra stora intresse utöver skapandet är djur och natur, när jag inte sitter och stickar i soffan är jag oftast är jag ute i skogen med min fyrbente följeslagare och det är också där jag hittar min inspiration.

Jag tänker att man kanske kan sticka över en fika då och då, dammsuga traktens loppisar tillsammans, lära nya tekniker av varandra eller något helt annat - vi får väl se helt enkelt? Att "bara" hitta någon att diskutera skapande med över mail eller så hade ju varit rätt nice det med! :D

Dra iväg ett mail om jag låter intressant (okej det där lät överdrivet cheesy, men göre ändå) till perssonj95@gmail.com

josefine

STOCKHOLM

Så bra grej det här! Jag heter Josefine, jag har figurerat rätt mycket på Fredrikas blogg eftersom vi gör ganska många projekt ihop. Fredrika är min bästa skaparvän, men nu bor vi inte i samma stad längre och det är så tråkigt! Det är ju sjukt mysigt att tillsammans virka på ett cafe, diskutera sömnad över ett glas vin eller att tillsammans leta tyger.
Jag har bott i stockholm sen juni, jag jobbar som mönsterkonstruktör och syr så ofta jag kan. Jag virkar även en del, och önskar att jag tyckte det var roligt att sticka men har aldrig fastnat för det. Jag vill hitta nån att hänga med och bolla idéer med, kanske ta en fika och kunna prata om sömnad samtidigt som man håller på med varsitt handarbete. Det behöver inte vara så avancerat, men tycker det är trevligt att umgås med nån med samma intressen. Om det är nån i närheten som tycker det låter mysigt, hör av dig till josefinefolkesson@gmail.com

Elsa

LINKÖPING

Vi är ett litet gäng som slöjdar i hemslöjdens lokaler varje onsdagskväll från kl 18! Kom gärna dit och hantverka med oss :) ! Vi håller på med allt från trä, metall till textil!

Ung slöjd i Linköping kallar vi oss om ni vill söka på facebook :)

Petra

UMEÅ. Vilket toppeninitiativ Fredrika! Jag var med i en syjunta när jag bodde i Stockholm, vilket var så himla kul! Vi fikade, skvallrade och handarbetade. Jag har inte lyckats få ihop en junta i Umeå och det vore riktigt kul att hitta några pyssliga skaparvänner. Jag är en typ all-ätare gällande skapande, men till största del syr jag kläder. Ibland får jag dock virk-och Stickflow. Om det finns några juntasugna Umeåbor så skicka ett mail! Phedman4@gmail.com

Anonym

VÄXJÖ. Väldigt fint initiativ! Jag ska flytta till en by nära Växjö i april och skulle jättegärna vilja träffa nya vänner. Själv stickar jag mycket, skulle vilja testa att sy mer men inte kommit igång riktigt. I övrigt gillar jag fika och hästar :) Maila mig gärna: sagn0004@stud.slu.se

Ellen

OSKARSHAMN
Åh, så himla fin grej! Jag heter Ellen och är tjugofem och gammal. Jag brukar beskriva det jag gör som "fotograferar och skriver känslor", men egentligen sysslar jag också med en hel del kreativitet utöver detta. En favorit är de dagarna jag kan plocka fram symaskinen och helt plötsligt gå därifrån med en ny klänning eller liknande. Att skapa är något utav det bästa som finns.

Egentligen är jag nog en mångsysslare som varar min kreativitet med att sy, rita, sticka, redigera, plantera och illustrera. Jag är med andra ord en person med många små projekt igång, som gärna hade hittat någon att dela lite inspiration och pepp med.

För att komma i kontakt med mig går det fint att nå min via www.ellenlindberg.se eller genom att maila mig på info.lindbergellen(at)gmail.com. Hej!

Linnéa

HELSINGBORG
Underbart initiativ! Jag syr, stickar och virkar. Har bott i Helsingborg ca 2 år nu och har länge velat lära känna fler nere i Skåne som kan tänka sig sy-LAN på helgen eller bara träffas på en fika och diskutera pågående projekt eller shoppa tyg med. Jag är också ett stort fan ar av retro och vintage stilen och gillar att gå på loppis. Loppisruda i vår/sommar kanske? Jag är i övrigt 27 år och jobbar heltid nere i Landskrona som kvalktétsingenjör. Om du vill prata mer kan du maila mig eller leta upp mig via Fredrikas sypeppen sida på Facebook och skicka ett meddelade där.
mail: missc.design@gmail.com

My

GÖTEBORG
Hej! Jag heter My och bor i Göteborg sen ungefär ett halvår tillbaka. Sy är det jag tycker mest om att göra, handarbete gillar jag också bara jag kommer igång. Ha sy-sessions, leta tyg och mönster på loppis eller kanske handarbeta och umgås över en kopp kaffe är sånt jag gärna skulle göra med en likasinnad! Låter det som något för dig, maila mig på my.airijoki@gmail.com

Rebecca

SUNDSVALL
Västerbottning som för tillfället lever i exil Sundsvall utan varken sykompis eller stickkamrat söker likasinnade! Jag syr framförallt, har mormor som stilförebild, älskar klänningar, blusar och har nyss fått upp ögonen för cigarett-byxan. Vilken grej alltså. Jag gillar också att sticka, virka, brodera, knyppla om tillfälle ges och dricka te. Skulle gärna ha någon att sitta och sticka med på ett café, att diskutera sömnad med. En får gärna komma och bara hänga i mitt syrum (jag har ändå ett helt syrum, hur tur har jag!?) och bläddra i högarna med BurdaStyle och drömma om framtida projekt. Loppis/second hand-jakter är också sådant jag gillar och gärna får sällskap på. Gå in på mitt sy-insta; @frkNordensonsAtelje och kolla om du ser nåt du gillar. Skriv till mig där isåfall! Puss och kram!
/Rebecca

Elin

HELA SVERIGE
Jag är främst ute efter någon att brevväxla ( snigelpost) med och diskutera handarbete, pågående projekt och annat förstås. Gillar handarbete av olika slag som exempelvis stickning, virkning, sömnad, broderi, krokning, frivoliteter m.m. Är i övrigt en snart 32årig student och mamma. Råkar någon kreativ själ som läser detta bo i HÖRNEFORS/NORDMALINGområdet skulle det även vara kul att hitta nån att dricka te och handarbeta tillsammans med eller utforska traktens loppisar.
Min mailadress är Grahnslojd@gmail.com

stella

GÄVLE!
hej! jag är nyinflyttad gävle-bo, jobbar med mitt egna företag inom sömnad/textil/hållbarhet etc men allt det kreativa jag gör på fritiden då... gillar att sticka, baka, har precis blivit med kolonilott (valbo) så ser fram emot att hänga där i vår/sommar/höst. Har en 3-årig kotte som bor med mig jämt. Jag gillar kaffe och vin, men det behöver inte du göra. Har ganska svårt att få barnvakt så jag hoppas du vill komma hit och pyssla med mig! :)

Linnéa

GÖTEBORG
Hej! Jag heter Linnéa och är 22 år. Jag skapar främst genom stickning men även lite med sömnad. Det jag tycker är bäst med att skapa är att kunna dela det man gör med andra likasinnade, som i sin tur ger mig möjlighet att utvecklas och att komma på nya idéer. Jag söker efter någon (eller några) som vill träffas för att skapa och kanske ta en fika eller botanisera i garn och tygbutikerna i staden. Girlathome@hotmail.se

Babi

Hej! Jag heter Babi och är 25 (okej...snart 26 :D ) år gammal. Försökt sticka lite grann, fastanr för det då då, men min största intresse är att sy. Försöka sy bättre sagt. Nybörjare utan kurs, lär mig från youtube, andras och egna erfarenhet ;) Hör av dig gärna om du är sugen att pyssla brevid en kakbit nån gång. andorbarbara@gmail.com eller @madebybabi (instagram) :)