Sypeppen Januari 2017

Här kommer årets första sypepps-sammanfattning! I vanlig ordning en hop med fantastiska alster i blandade tekniker. Jag tror 2017 kommer bli ett prima sypeppsår med en hel del nya spännande inslag kan jag lova! 


 
✿ SYTT  ✿ ▲ Alexandras tröja  ▲

 
 ▲ Heléns kjol  ▲

 
▲ tröja 

✿ STICKAT ✿
 
 
 ▲ Ethels vantar  ▲

 
 ▲ Ethels vantar  ▲ 
 
✿ BRODERAT
 
 
▲  Rebeccas broderi ▲ 


Fredrikas mobilfodral ▲ 

✿ ÖVRIGT 

 
 
▲  Elins almenacka ▲ 


Pst... Idag kan ni även se Monthly Makers månads-sammanfattning. Gå in på Jessicas blogg och kolla vet ja! 


Häng med på sypeppen
!
Sypeppens facebook-grupp
 
2 kommentarer

Greta gästbloggar #4 - Om julen och favoritställen

Hej hopp! Nu var det ett bra tag sedan jag var här inne och bloggade. Men ni förstår att jag har varit ute på resande fot nästan hela december och början på januari. Så efter det har jag haft ett himla sjå att boa in mig här på kyrkbacken igen.  

24122016-IMG_3001

Så jag tänkte att det skulle va perfekt att börja den här lördagen med lite guldglimtar från min resa. Här ovan ser ni mig och Fredrikas pappa. Vi hängde en hel del han och jag. Vi lekte jage genom huset, övade jakttekniker och lekte att jag var ett lejon hela dagarna och på nätterna fick jag sova på hans mage. 

30122016-IMG_3218

Här är jag och Fredrikas mamma vi övade mer på vacker tass och att busa lagom och det var så bra med Anna för hon va lika morgonpigg som mig så vi kunde äta tidig frukost varje morgon. 

24122016-IMG_2988

Sen så var det ju julafton också och jag tyckte att det är så himla trist med de där gubbarna som alltid ska dela ut paketen. Nä dags att byta lite traditioner och roller sa jag och satte den skäggiga gubben i kattkorgen och så tog jag tag i paketutdelningen. Inte mer än rätt tyckte jag. 

22122016-IMG_2938

Här va  mitt favoritställe att sova på

24122016-IMG_3005

och ibland fick jag sällskap. 

26122016-IMG_3020

Men det va också ganska mysigt att sova på andra soffan med Matilda

27122016-IMG_3024

på köksstolen

24122016-IMG_2996

och i Pelles knä. Nu kanske ni tror att jag bara sover hela tiden. Men sanningen är att Fredrika är så långsam med kameran att hon inte hinner med att fota mig när jag är vaken för då är jag alldeles för snabb för henne. Vilka är era favoritställen att sova på?
5 kommentarer

Hitta en skaparkompis!

För ett litet tag sedan hörde en läsare av sig och frågade om jag inte kunde fixa ett blogginlägg, där en liksom i Sandra Beijers Hitta-vänner-inlägg kunde hitta sig en skaparkompis. Så himla bra och fin idé tycker jag! Vänner att sitta och sticka med, fråga om råd och planera nästkommande projekt med är ju bland det finaste som finns!

Untitled

Jag tänker att det kanske inte måste vara en kompis som du träffar irl utan att du ju också kan eftersöka nån att skypa, maila eller facebookchatta med om skapande. Jag och min storasyster brukar ha långa stickjuntor över skype där vi äter långfrukost, stickar och pratar om stickning. 

Så du skriver helt enkelt en kontaktannons i kommentarsfältet, överst kan det va smart att skriva vilken stad du bor i med capslock, till exempel DALS LÅNGED, så blir det lätt att hitta sin egna stad sen för den som läser. Så tänker jag att du kan skriva typ vilka tekniker du gillar att skapa i, kanske lite om vem du är och om du har förslag på vad du vill hitta på med din nya skaparvän, typ helg-skype-frukostar, gerillastickning, nån att leta tyger på loppis med eller nånting annat du kommer på. 

Untitled IMG_8562 IMG_8692 IMG_9764 IMG_0104 04082016-IMG_0375

Hoppas ni hittar nån eller flera nya skaparkompisar! 
13 kommentarer