Vindprojekt: Januari 2017

Nu var det ett bra tag sedan som jag visade upp vad jag skapar på just nu.  Men jag känner att jag inte riktigt kommit igång med bloggen igen efter i julas. Det är inte lätt att hinna fota nått av intresse när det är mörkt både när en går hemifrån och när en kommer hem. 

30012017-IMG_3560

Men nu har jag alltså hunnit fota lite vad jag har för projekt på gång. Det är ett syprojekt och tre stickprojekt. 

30012017-IMG_3564

Syprojektet består av ett ljusblått manchestertyg som jag köpt på marknaden i Leeds. Det ska bli en hängselklänning och jag imprioviserar fram mönstret nästan helt och hållet. 

30012017-IMG_3565

Här ser ni sjalen Welty som är designad av Stephen West. Garnet jag använder köpte jag också i Leeds hos Becca i våras. Jag började ju på den redan i mars där men så försvann den ju... Så i julas började jag om igen och nu är den nääästan klar. Ska bli så spännande att blocka denna och se hur stor skillnad det kommer göra. 

30012017-IMG_3568

Jag har jättelänge tänkt att jag vill sticka en Siri och så skulle jag behöva utöka min garderob med en svart kofta så i julas när jag avslutat alla mina stickprojekt tänkte jag att en svart Siri skulle bli ett perfekt projekt. Vi har bråkat lite ska jag erkänna, men nu börjar det gå framåt faktiskt!

30012017-IMG_3569

Något annat som jag också bråkat med är det här alpackagarnet som skulle bli ett par sockor men så blidde det det här i stället så nu är vi också lite osams och det är högts oklart hur den här lilla dispyten ska sluta... Vad skapar ni på just nu? 
5 kommentarer
Anna

Usch vilket ilsket alpackagarn! Skulle inte vilja hamna i dispyt med det. Ge det till Greta!

Svar: Haha ja jag blir inte förvånad om det slutar så...
Fredrikapåvinden

Helga

Åh Siri har jag velat sticka sen första ögonkastet! Jag stickar tröja till mig och fuskpolo till barnet. Får se hur det blir. Improviserat som vanligt 😊

Svar: Visst är den fin! Jag har också spanat in den huuur länge som helst och nu va det äntligen dags! Spännande!!! Hoppas det blir bra <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Blir spännande att se hängselklänningen sen och Siri förstås!! Men fy för garntjorvar, då tappar man verkligen sugen...:( Själv har jag typ tusen projekt på gång men just nu hinnar jag inte handarbeta ngt p.g.a. förkylt barn som kräver 100%...

Svar: Ja de tycker jag också! Ja alltså det där garnnystandet börjar jag helt tappa hoppet om.... Hoppas du snart får tid för dina projekt igen och att lillen blir frisk <3
Fredrikapåvinden

Caroline

Ska också sy en hängselklänning i Manchester , så himla kul att få följa dig då! Och Siri har jag stickat älskar mönstret lätt att följa .

Svar: Åh vad roligt! Spännande att se hur lika/olika de blir!
Ja visst är det ett superbra mönster!
Fredrikapåvinden

Ellen

Jag sitter med två projekt på stickor och inser att jag nog får lägga dem på paus ordentligt ett par månader, jag har ju ändå inte rört dem på ett par veckor. Istället är jag så sugen på att börja illustrera igen, det hade vart så fint.

Svar: Ja ibland är det skönt att pausa vissa projekt och låta dem vila. illustrera låter ju himla kul! <3
Fredrikapåvinden