Plocka fram och plocka bort

Vad roligt att ni är så många som kikat in här de senaste dagarna, läst och kommenterat. Det är så fint att få läsa era tankar och va som händer i era liv, vad ni vill läsa om på bloggen och alla fina ord ni lämnar här. Det gör mig så himla glad och jag har fått en massa ny energi till blogginlägg! Tack va fina ni är! Och om du är ny här så kan du följa mig på bloglovin eller facebook för att inte missa några inlägg, på min instagram för vardagsbilder och sypeppens facebookgrupp och mitt och Josefines instgramkonto för sömnadsinspiration! 

05022017-IMG_3605

Nog om det! För ett tag sedan skrev jag att jag kände förändringens vårvindar blåsa genom Kyrkbacken och jag är så himla taggad på att sortera och fixa fint här hemma. Så nu går jag och flyttar runt pinaler och fnular på vad som ska ändras. 

05022017-IMG_3609

Oftast så behövs det inte så mycket för att det ska kännas nytt och fint hemma. Förra veckan drog jag fram verktygslådan och lite tavlor som jag inte fått upp på väggarna än. 

05022017-IMG_3612

Pang, pang och så fick jag upp tre nya (gamla) tavlor på väggen. Den här tavlan har min farmors pappa gjort ramen till och hennes mamma har broderat katten. Jag har haft tavlan så länge jag kan minnas och jag tycker att den blev superfin där bredvid fönstret, ovanför klädställningen. 

05022017-IMG_3591

Ett annat ställe som jag vill fixa om lite är vid mina symaskiner. Jag vet inte riktigt vad än men till att börja med har jag plockat undan och rensat upp lite och bara det gjorde stor skillnad. 

05022017-IMG_3597

På våren tycker jag det kan va så himla skönt att rensa och plocka bort. 

09022017-IMG_3623

Fönster tycker jag är jättesvåra att få till fint. Jag skulle vilja ha lite fler växter och nytvättade rutor,

09022017-IMG_3618

i väntan på det fick det komma till lite fler foton 

09022017-IMG_3630

och en liten bokhög. Kan ni inte berätta vad ni brukar ha i era fönster så jag kan få lite inspiration? 
7 kommentarer
sandra

Jag tycker också att fönster är riktigt svåra att få till. Vi har dessutom världens fulaste fönsterbrädor vilket inte precis hjälper ;) Men ja, jag satsar nog mest på växter ändå och det brukar hjälpa :)

Svar: Min fönsterbrädor är också rätt fula... Haha jag kan verkligen sakna mina fina fönsterbrädor i marmor från Holken, oh well jag får helt enkelt täcka dem med en massa grönt!
Fredrikapåvinden

Ellen

På våra fönsterbrädor står nästan helt uteslutande krukor med växter. I ett fönster också ett par mässingsljusstakar, men annars bara växter. Jag tycker det är lättare att få plats med växter där och andra prylar någon annanstans än tvärtom, så det har helt enkelt blivit lösningen för denna växtgäri :')

Svar: Haha! <3 Men det är ju himla fint med växter i fönstret!
Fredrikapåvinden

matilda

i mitt fönster har jag växter och lite fina saker som jag hittat i naturen, hehe. Som stenar och snäckor. Och en porslinkatt och en ängelljusstake. Jag tycker att fönstret ska vara lätt att öppna så att det är smidigt att vädra, så då kan det inte vara för mycket stora grejer. Sen har jag fina gardiner med ett spännande mönster, det skulle kunna vara en skogen i hos knyttet och hemulerna, som gör det lite roligt :)

Svar: Åh de där gardinerna låter ju helt fantastiska! Ska kanske kika efter ett par gardiner nästa gång jag är på loppis!
Fredrikapåvinden

Ethel

Jag har mest växter hemma, och ljuslyktor av olika slag :) Vi har rätt stora fönster, så jag gillar maffigheten av att det i ett stort fönster finns så lite som möjligt. Jag har en gigantisk klätterväxt, en porslinsblomma, i ett fönster som liksom fått bli en gardin. Den bor i två krukor (försökte dela på den, lyckades dela på rötterna men resten var för ihoptvinnat) på fönsterbrädan längst till höger och klättrar upp på gardinstången över till andra sidan fönstret. Loving it, känns som en djungel :D

Svar: Ljuslyktor är ju himla fint för att skapa lite olika nivåer! Och alltså ÅHHH den växten låter ju heeelt ljuvlig!
Fredrikapåvinden

Evelina Östlund

hemma hos mig är fönsterbrädorna så smala att det knappt går att ställa något i dem. Bor i en 60-tals lägenhet och plankorna i fönstret är sjukt smala.

Du jag har en fråga. Jag undrar vart du fick din domän? Alltså vilket webbhotell du använder eller om du har blogg.se PRO tjänst?

Svar: Hm trist me smala fönsterbrädor! Jag har blogg.se protjänst!
Fredrikapåvinden

Louise

I våra fönster (där det finns fönsterbräda) bor det massa växter i olika utföranden, höjder och former samt några ramar med foton. I vardagsrummet hänger det amplar med fler växter. Min sambo tycker att det är på gränsen till för mycket grönt, medan jag helst vill ösa på med 3ggr så mycket till.

Svar: Amplar är ju så himla fint! Kanske ska skaffa nån sådan! Haha det kan aldrig bli för mycket grönt säger jag!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Nu för tiden har jag bara en lampa och några böcker för att jag har en extremt liten fönsterbräda (plus att inga blommor verkar trivas vid elementet). Där jag bodde tidigare hade jag ett helt gäng med orkidéer som trängdes. De bor numera på golvet framför den franska balkongen, vilket är högst opraktiskt när jag vill öppna den :/

Svar: Hm trist! Men fransk balkong låter ju ändå ganska drömmigt!
Fredrikapåvinden