Nya frukostvanor

Äntligen tycker jag att det börjar kännas att ljuset börjat komma tillbaks! Det är betydligt ljusare på eftermiddagarna men framför allt börjar det vara ljust på morgonen!

10022017-IMG_3643

Jag är väldigt mörkerkänslig och blir påverkad mycket av ljuset. På sommarhalvåret är jag morgonpigg och har mycket energi för att göra saker och under vinterhalvåret blir jag väldigt morgontrött och behöver sova och vila mycket. Men nu när ljuset börjar komma tillbaks har jag börjat gå upp tidigare igen. 

10022017-IMG_3644

Nu under vintern har jag förberett så mycket på kvällen som möjligt så att jag när klockan ringer bara kan gå upp ur sängen och i kläderna och sminket och sedan knalla till skolan. Nu när ljuset kommer tillbaks är jag sugen på att göra morgonen till en mysig stund igen istället för ett ont måste. 

10022017-IMG_3641

Så jag har börjat lite mjukt genom att gå upp en kvart tidigare så jag kan ta den tiden till att sitta i köket med tända ljus, en kopp te och läsa lite ur Hemslöjden. Va har ni för morgonvanor?
4 kommentarer
Ethel

Jag strävar efter att kunna göra som du, stiga upp lite tidigare och mysa i köket med en kopp te. Men det går verkligen inte just nu. Dödens död är jag. Men jag jobbar på det :P

Svar: Haha! Åh jag har varit dödens död från november till just precis så jag njuter för varje minut solen stannar lite längre och kommer fram lite tidigare. Så för varje morgon har jag liiiite lättare att komma upp. Jag hoppas du också snart kan få lite mysstunder i köket! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

De senaste dagarna har jag vaknat en halvtimme tidigare än vad jag behöver för att ligga i sängen och lyssna på en ljudbok innan jag går upp för att göra frukost. Det har faktiskt varit ett väldigt bra sätt att vakna ordentligt innan det är dags att ge sig av till skolan. Jag försöker också förbereda så mycket som möjligt kvällen innan för att inte behöva lägga någon onödig tid på t.ex. att packa väskan och liknande på morgonen.

Svar: Åh alltså det där låter ju sjuuuukt mysigt! Tyvärr skulle jag själv somna om bums hehe...
Fredrikapåvinden

Sofie

Helt rätt! Frukost och mornar är till för att njutas av! Men det är svårt när man börjar tidigt! Man vill inte starta något så mysigt, och sen behöva avbryta det och gå till jobb/skola! Jag vill alltid sitta flera timmar och mysa på morgonen! ;)

Svar: Eller hur! Håller sååå med. Jag älskar helgfrukostar men tycker vardagsmornar är ett ont måste... Men nu när det börjar bli ljusare ute och jag hinner ta en kopp te i köket och läsa lite så är det ändå helt ok mysigt
Fredrikapåvinden

Ellen

Mina morgonvanor är verkligen hemska.. Kortfattat gör jag så här: snoozar mellan 06-07, går sen direkt in till badrummet där jag duschar och sminkar mig, sedan går jag direkt till garderoben där jag väljer kläder och sedan ut på promenad med Otto innan jag går till jobbet. 0 tid för något annat, ingen frukost, ingenting :(

Svar: Haha åh! <3 Lite samma för mig, förutom att jag lagt fram allting dårå... Upp ur sängen ut till toan, in i rummet, på med kläder och smink, ner med matlådan och sen rusa till skolan. Men de senaste dagarna har jag faktiskt hunnit sätta mig med en kopp te en liten stund :O så mysigt!
Fredrikapåvinden