Monthly Makers Loppis: Hängkorg

19022017-IMG_3775

Den här månaden har Monthly Makers tema loppis. Jag hade lite olika idéer men eftersom jag bor ute på vischan utan bil så fick jag klura ut att göra något av något jag hade hemma. 

19022017-IMG_3781

För ett par somrar sedan samlade jag ihop en massa virkade grytlappar och dukar  som jag tänkte sy ihop till ett överkast, men sedan ångrade jag mig. Grytlapparna fick bli en bård i köket men med dukarna visste jag inte vad jag skulle hitta på. Sen så såg jag den här bilden på min kompis Sonjas instagram och visste på en gång vad jag ville göra!

19022017-IMG_3789

Tanken var att det skulle bli en hängande fruktkorg av det här slaget men i slutändan blev det inte riktigt så. 

19022017-IMG_3777

De blev inte så stabila så det kändes inte helt aktuellt att fylla dem med en massa tung frukt. 
19022017-IMG_3795  
Däremot blev det en himla fin hängare för blommor. Även om det ibland kan vara tråkigt att saker inte blir helt som en tänkt sig eller att en måste anpassa sin idé efter tråkiga faktorer så kan jag ändå tycka att det ger nånting. Jag måste liksom anstränga mig lite extra, komma på nya lösningar och i slutändan så har jag kommit fram till något som jag inte kunde komma fram till i huvudet utan behövde händerna och materialet till hjälp. Sånt tycker jag är fint och nått annat som jag också tycker är lite extra fint är att komma på olika sätt att få ta tillvara på gamla textila arbeten och just nu kryllar det av sånt i mitt kök!

19022017-IMG_3772
 
Nu ser jag framemot att få se vad ni har hittat på på temat loppis!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat loppis och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26 februari för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna,Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
16 kommentarer
Mikaela

Åh det var ju hur fint som helst! Gillar att dukarna är i färg och var ju supersnyggt att ha växter där i!

Svar: Men tack! <3 När dukarna ska användas just som dukar kanske det egentligen är finast när de är vita, men till det här projektet tyckte jag också att de färgade dukarna gjorde sig himla bra!
Fredrikapåvinden

Alicia

Men wow vilken förträfflig idé! Passar så himla bra i ditt kök, och jag är stort fan av alla förslag på hur vi kan ta tillvara på skatten av virkade dukar som dräller överallt. Synd att de inte pallade äppeltrycket men finfina som ampel också! :)

Svar: Tack fina Alicia! <3 Ja jag får klura lite mer på det där med äppeltrycket och tills vädare har jag inget emot att ha växter i dem!
Fredrikapåvinden

Anna

Vilken jättebra idé! Superfint! Men hur får du "fason" på dukarna? Jag fick en direkt minnesbild av hur mormor Kickan "stärkte" vissa saker som hon strök med speciellt stärkmedel i sprayflaska. Vet precis hur det luktar och hur flaskan såg ut. Och så blev sakerna som ströks alldeles stela. Eller har du monterat på annat sätt?

Svar: Jag använde trälim! Har en känsla av att det inte var vad mormor stärkte sina dukar med haha! Måste fråga henne om vad det var!
Fredrikapåvinden

Evelina Östlund

Jag håller på med en serie inlägg om vilka bloggar jag läser och undrar om jag kan få använda några av dina bilder till länken till din blogg?

Svar: Åh men vad gulligt! Det får du gärna göra! <3
Fredrikapåvinden

Johanna Fransson

Åh så smart och fint!😍
Blev jätte bra medag växterna.
Undrar som andra har du stärkt dem på något vis?
Kommer också använda virkat på Loppis- temat, men kommer bli något helt annat om nu planen bär hela vägen i mål 😄

Svar: Tack! Ja men visst blev det fint ändå! Ska bli så spännande att se vad du hittade på med virkat! Det är så roligt att få se hur olika allt blir fastän att en utgått från samma sak. Jag stärkte mina dukar med trälim och har skrivit ett inlägg om hur på bloggen idag! <3
Fredrikapåvinden

Emma

Vilken rolig idé! Snyggt med en hemmagjord ampel i köket tycker jag, kanske får testa själv :) Undrar om det gick att stärka med sockervatten eller om du använde dig av någon annan teknik?

Svar: Tack! <3 Ja ju mer jag tittar på den desto mer nöjd är jag faktiskt! Jag stärkte med trälim och har skrivit ett inlägg om hur jag gjorde på bloggen idag!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Men gud vad häftiga 😍 Jag älskar smarta idéer på hur man kan återanvända virkade dukar! Hur har du gjort för att få dem stabila?

Svar: Åh tack! <3 Trälim är hemligheten!
Fredrikapåvinden

Johanna

älskar att färgerna passar på pricken med det övriga i ditt kök!Och jag håller med Alicia, alla förslag på hur en kan ta tillvara överbliven textil tycker jag verkligen om!

Svar: Tack! <3 Ja jag tycker också att den verkligen passade in fint i köket och så måste en ju bara älska att få fylla köket med lite mer virkat ^^
Fredrikapåvinden

Finurliga fröken

Men så snyggt! Och passar perfekt i ditt mysiga kök. Så roligt när man har en idé som inte riktigt funkar men de ändå blir något fantastiskt av resultatet. Kram

Svar: Tack snälla! <3 Eller hur! Det är ju nästan det bästa resultatet! Kram på dig!
Fredrikapåvinden

Emilia

Ja vilket fin idé! Passar ju alldeles utmärkt i ditt uppenbarligen superfina hem :)!

Svar: Åh tack Emilia! <3
Fredrikapåvinden

Wilda

Åh så genialt! Blir direkt sugen på att göra en själv!Verkligen fint! Och jag håller helt med dig om det att kreativiteten boostas av att det inte blir riktigt som en tänkt sig från början. :)

Svar: Ja men gör det! Och nu när jag haft den ett tag märker jag att den funkar bättre än vad jag trodde först!
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vad fina!! Har bara sett skålar av dukar förut, aldrig såna här med hängen. Blev jättefint med blommor i också!!:)

Svar: Tack Elin! <3
Fredrikapåvinden

Jessica

Dör lite på vad gulligt det här blev!

Svar: Haha! Ja alltså det blev faktiskt väldigt gulligt om jag får säga det själv ^^
Fredrikapåvinden

Katarina

Föll totalt för den mjuka stilen som är i ditt kök. Och jättefint med blommor i dessa korgar. Textilband på vanlig hylla måste jag härma.

Svar: Åh vad roligt att höra! <3 Tack! Visst är det fint med virkad spets på hyllkanten! Leta på loppis, tips tips! <3
Fredrikapåvinden

Pia

Så fint och inspirerande!! Jag har aldrig sett dukar användas på det här viset förut, himla kul! :) Det finns ju hela högar av virkade dukar på loppisar/second hand och det är väl god idé att knipa några nu, för vem vet om de finns kvar om några år?? Allt verkar ju gå i "eftersläpande" cykler second hand.

Svar: Tack! <3 Oj! Så har jag aldrig tänkt, men nu när jag tänker på det låter det ju verkligen rimligt. Måste springa ut och samla ihop ALLT som kan tänkas försvinna inom en snar framtid haha!
Fredrikapåvinden

Mary Sane

Men hjälp vilket underbart Pippi Långstrump-kök! Så härlig känsla. Kul att du använder både dukar och grytlappar till dekoren. Så jäkla underbart.

Svar: Haha! Åh vilken fin kommentar! Pippi är ju en fantastisk stilförebild! Blev så glad för den här kommentaren!
Fredrikapåvinden