Sypeppen augusti 2017: Mormorskudden

Vat ni vad? Idag är det sista dagen att skicka in era bidrag till sypeppen augusti! Det går jättebra att kombinera ditt sypeppsbidrag med sypeppsrutor eller ditt bidrag till Monthly Makers som den här månaden har "Kläder" som tema! Här kan ni kolla vad augustis värd Elsa har skapat på temat. Själv sydde jag en stass av loppistyger! Så nu kommer faktiskt mitt andra bidrag till sypeppen den här månaden! Min mormorsrute-kudde! 

24082017-IMG_7495

Jag började med den sommaren 2015 och nu blev den alltså klar... Hoppsan! Men det innebär att jag får kryssa två rutor i sybingon "Skapa något till hemmet" och "Gör färdigt ett UFO". 

24082017-IMG_7500

Jag tror jag virkade tio rutor sommaren 2015 och kudden består av trettiosex rutor, jag tog upp projektet i mars då jag hade UFO-månad och har alltså sedan dess virkat tjugosex rutor till, fäst trådar, sytt ihop alla rutor och sytt ihop själva kudden. Jag har även sytt tre knapphål för hand och sytt i knappar på baksidan men det glömde jag så klart fota... 

24082017-IMG_7496

Jag har faktiskt sytt en till kudde den här sommaren som jag glömt visa! En kudde av ett tyg som jag tryckt, samma tryck som till denna stass! Och så fick den lite toffsar också! 

24082017-IMG_7490
 

Här är alla kuddar jag sytt! Jag länkar till guider här nedanför! Glöm nu inte att skicka in ert sypeppsbidrag till Josefine senast idag och till Monthly Makers och Elsa senast på måndag! 
 
Sy kuddfodral
Sy Mormorskudde
Sy rund knappkudde
Sy kudde med smock

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 
 
3 kommentarer
Anki

Fina kuddar! Och skönt att bli klart med ett ufo :)
Blev ju jättesöt kudde och så små rutor det var på den, gulligt ju!

Svar: Tack! <3 Ja sååå skönt att ha den ur världen!
Fredrikapåvinden

Jenny

Vad fin den blev! Har några rutor från när jag fick för mig att göra en pläd av mormorsrutor. Vilket var ungefär samtidigt som jag insåg att jag hatade att virka, haha. Men en kudde känns ju bra mycket mer överkomligt än en pläd faktiskt, så kanske får satsa på det :D

Svar: Tack! <3 Haha åh... Men satsa på en kudde istället! Det går ju betydligt fortare!
Fredrikapåvinden

Alicia

Men WOW vilken myshörna! Du är så bra på att kombinera färger och mönster och strukturer så det blir harmoniskt samtidigt som varje del är unik. Mormorskudden är som en sammanfattning av hela hörnan! Vad kul att du gjort en kudde av tamburinmönstret också - vill se bilder på er ihop, stass och tofsar och allt!

Svar: Alltså så HIMLA fint och rörande att mötas av alla dina fina ord så här efter skolan! <3 Tack snälla, fina du för alla ord och tankar! <3 Blir så glad för dina kommentarer Alicia!
Fredrikapåvinden